25. 10. 2015

5 nejočekávanějších seriálů listopadu 2015

Novinky, premiéry sérií, finálové epizody... Týdny a měsíce jsou plné událostí, na které seriáloví fanoušci s napětím čekají. V této rubrice se na ně podíváme podrobně a přehledně!

5 nejočekávanějších seriálů listopadu 2015

Listopad znamená jediné: Za chvíli jsou tu Vánoce! :-) Každý měsíc máme, na co nového se těšit, blížíme se dalšímu volnu v práci a ve škole, a k našemu štěstí nám dny zpříjemňují desítky, ne-li stovky seriálů z celého světa, se kterými můžeme trávit volné (a u některých i nabité) podzimní dny.

Po přeplněném září a říjnu je listopad o mnoho pohodlnější. Do již hladce rozběhnutého vlaku, kterým sezóna 2015/16 již zajisté je, se připojí jen hrstka novinek a vracejících se seriálů. Ještě méně z nich se jich pak rozloučí, takže než se pro něco dalšího rozhodnete, pečlivě si naplánujte svůj sledovací plán :-D

Na konci každého měsíce pro vás připravíme článek, ve kterém se zaměříme na hlavní seriálové události. V první části článku se podíváme na zoubek pěti největším premiérám, na které se většina z nás třese nedočkavostí. Ve druhé části pak vytvoříme kompletní přehled toho, co nás čeká a nemine.

Pokud vám článek nestačí a stále hledáte inspiraci na to, co nového sledovat, určitě vám pomůže žebříček nejočekávanějších seriálů. Jsou to novinky, které zde na SerialZone sklízejí nejvíce pozornosti, nejvíce lidí si je přidává do svých watchlistů. Pokud tedy nechcete být pozadu ve všeobecném přehledu, seriály zde na předních příčkách by vám neměly uniknout :-)

Dost už ale úvodních řečí, jde se odpočítávat, na co se v listopadu můžeme nejvíce těšit:

5
The Man in the High Castle

The Man in the High Castle

Kdy a kde

od 20. listopadu na Amazonu

O co jde

Seriál je založen na úspěšné knize od Philipa K. Dicka o alternativní historii. Sleduje, co by se stalo, kdyby Spojenci proti Ose prohráli druhou světovou válku. Téměř dvacet let po této prohře jsou Spojené státy a většina celého světa rozděleny mezi Japonsko a Německo. Napětí mezi těmito dvěma velmocemi se stupňuje a odráží se na západě USA. Srze různorodé postavy z různých států USA, kteří pracují jako špioni, prodávající falešného zboží, seriál nabízí zajímavý příběh o životě a historii, která se mnohdy dá autenticky zaměnit s naší vlastní realitou.

Proč to sledovat

Od prvního pohledu to vypadá na pořádně nadupanou podívanou. Amazon jako streamovací služba má relativní volnost, takže nějaké odvážnější scény spojené s nadvládou totality nás neminou. Téma je rozhodně neokoukané a mnoho z nás je určitě zvědavých na to, jak ho tvůrci dokáží zpracovat. Inspirace knižní předlohou je ale částečná známka jistoty, znalí předlohy mají zhruba pojem o tom, kam se příběh bude ubírat. Každopádně i kdybyste třeba nyní o seriálu slyšeli poprvé, buzz kolem něj je natolik silný, že půjde o další „must-see“ počin, o kterém se bude všude kolem vás diskutovat, takže by bylo záhodno první díly vyzkoušet.
4
Agent X

Agent X

Kdy a kde

od 8. listopadu každou neděli na TNT

O co jde

Když nastane opravdu extrémní krize a tradiční policejní a vládní jednotky nemůžou nic dělat, objeví se neviditelná ruka, která pracuje k ochraně Spojených států a jejich občanů od všemožných hrozeb. Společnosti a dokonce i prezidentovi jeho existence není vůbec známa. Tento špičkový tajný agent je vycvičen, aby byl vždy připraven sloužit své vlasti. Zmiňovaným hrdinou je John Case, uhlazený, atletický a přísný agent, který dokáže být brutálně efektivní, když to situace vyžaduje. Odpovídá za něj první ženská viceprezidentka Natalie Maccabee, která přísahala chránit svou zemi proti všem nepřátelům, zahraničním i domácím. Aby tento slib splnila, spolu se svým tajným agentem musí čelit nejen místním hrozbám, ale také nekonečnému toku intrik ve Washingtonu D.C. Case se vypořádává s těžkými misemi, které jsou pro FBI a CIA až moc citlivé, a Maccabee je brzy sama vtažena do centra akčního dění.

Proč to sledovat

Další místo a další novinka. TNT dokáže vytvořit velmi dobrou podívanou a Agent X podle popisu vypadá opravdu lákavě. Sharon Stone táhne na šedesát – no poznali byste to?! Tahle dáma nám ještě dokáže, že nepatří do starého železa a že nám všem bez problémů zvládne nakopat zadky! U nás je zatím víceméně klidná voda, ale v zahraničí právě díky hlavní hrdince se o seriálu docela dost mluví. Uvidíme, jestli dokáže zaujmout a vybojovat si druhou řadu, nebo jestli půjde o jedno z velkých zklamání letošního roku. Zatím ale zůstáváme optimističtí a věříme, že si sledování určitě užijeme.
3
2 Broke Girls (2 Socky)

2 Broke Girls (2 Socky)

Kdy a kde

12. listopadu každý čtvrtek na CBS

O co jde

Seriál sleduje životy dvou servírek. Max je dcerou chudé matky z pracující střední třídy, její otec je neznámý. Caroline se narodila do bohaté rodiny, ale nyní nemá ani korunu, jelikož její otec byl chycen během zátahu proti nelegálnímu počínání. Dvojice společně začne pracovat v bistru v Brooklynu a brzy se z dívek stanou spolubydlící a kamarádky, které sní o tom, že si jednoho dne otevřou vlastní obchůdek s dortíky. V bistru s nimi je jejich šéf Han Lee, ukrajinský kuchař Oleg a pokladní/důchodce Earl. Na scéně nechybí ani Sophie, polská imigrantka a sousedka hrdinek, která vede čistící firmu Sophie's Choice.

Proč to sledovat

Holky jsou konečně zpátky! Mnoho z vás letos na jaře vyjádřilo své pohoršení nad rozhodnutím stanice CBS, která oznámila, že 2 Broke Girls nechá v záloze až na midseason. Od té doby se toho ale hodně změnilo. Novinka Angel from Hell byla posunuta až na rok 2016 a holky najednou dostaly prostor zazářit. Z pondělních večerů se přesouvají na čtvrtek, tak snad jim nový časový slot neuškodí a my se dočkáme dalších desítek minut skvělé komediální zábavy.
2
The Librarians (Knihovníci)

The Librarians (Knihovníci)

Kdy a kde

od 1. listopadu každou neděli na TNT

O co jde

TNT se vrací do světa Knihovníků, seriálu podle slavné filmové série. Seriál se točí okolo antické organizace, která se skrývá za Metropolitní veřejnou knihovou. Členové organizace přísahají chránit neznalý svět od velkého tajemství – magické reality, která se skrývá všude kolem nás. Seriál patří mezi největší nové hity loňského roku, když premiéroval jako druhý nejlepší seriál na základních kabelovkách, hned po The Last Ship.

Proč to sledovat

No tak jasně, že Knihovníci nesmí v našem žebříčku chybět! Loni jste ještě k seriálu přistupovali s rezervami, jestli se dokáže vašim oblíbeným filmům vyrovnat. Stanice TNT ale nezklamala a její fanoušci se jí náležitě odměnili. Ze seriálu se stal nový hit, na jehož pokračování nyní čekáme stejně nedočkavě, jako jsme loni v prosinci vyhlíželi oznámení o prodloužení pro druhou řadu. Snad na Librarians nečeká prokletí druhých sérií, kdy seriály často zažívají pokles sledovanosti o desítky procent. Doufejme, že druhá řada jen potvrdí dominanci Knihovníků a oznámení o třetí řadě na sebe nenechá dlouho čekat.
1
Jessica Jones

Jessica Jones

Kdy a kde

20. listopadu celá 1. série na Netflixu

O co jde

Po tragickém zakončení jejího krátkého superhrdinského období se nyní Jessica Jones snaží znovu postavit na nohy jak v osobním životě, tak i v tom pracovním. Rozjíždí vlastní detektivní kancelář a je vtažena do kriminálních případů v New York City.

Proč to sledovat

Netflix + Marvel je jasné první místo. Daredevil, první z pětice marvelovských seriálů na této streamovací službě, zaznamenal obrovský úspěch u fanoušků i kritiků. Na Jessicu, která je nyní druhá v pořadí, se tak již před premiérou kladou obrovské nároky, fanoušci totiž mají velká očekávání. My v redakci ale nemáme pochyb o tom, že se Jessica vydá cestou našich milovaných drsných akčních a úžasně sarkastických hrdinek v čele s Verčou Mars a nakope pár zkaženejch zadků… včetně Doctora!

Kompletní přehled

Premiéry:
1. 11. 2015 The Librarians (TNT, 2. série)
2. 11. 2015 Legends (TNT, 2. série)
5. 11. 2015 Elementary (CBS, 4. série)
5. 11. 2015 Mom (CBS, 3. série)
6. 11. 2015 Master of None (Netflix, 1. série)
6. 11. 2015 Masterchef Junior (Fox, 4. série)
8. 11. 2015 Agent X (TNT, 1. série)
8. 11. 2015 Flesh and Bone (Starz, 1. série)
8. 11. 2015 Getting On (HBO, 3. série)
12. 11. 2015 2 Broke Girls (CBS, 5. série)
13. 11. 2015 Unforgettable (A&E, 4. série)
15. 11. 2015 Into the Badlands (AMC, 1. série)
15. 11. 2015 The Royals (E!, 2. série)
17. 11. 2015 Chicago Med (NBC, 1. série)
20. 11. 2015 Jessica Jones (Netflix, 1. série)
20. 11. 2015 The Man in the High Castle (Amazon, 1. série)
27. 11. 2015 South of Hell (WEtv, 1. série)

Finále:
2. 11. 2015 Doc Martin (ITV, o 8. sérii dosud nerozhodnuto)
10. 11. 2015 Lewis (ITV, o 10. sérii dosud nerozhodnuto)
19. 11. 2015 The Player (NBC, neoficiálně zrušeno)
23. 11. 2015 Minority Report (Fox, neoficiálně zrušeno)
24. 11. 2015 Drunk History (Comedy Central, o 4. sérii dosud nerozhodnuto)
29. 11. 2015 Bron/Broen (DR1, o 4. sérii dosud nerozhodnuto)

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
CUTE_BUT_PSYCHO

CUTE_BUT_PSYCHO

Na seriál Jessica Jones sa veľmi teším ale trošku sa bojím obsadenia. Herečku Krysten Ritter veľmi nemusím a...
před 8 roky
wexzuz

wexzuz

Já se podívám na Agenta X, vypadá to zajímavě. A samozřejmostí u mě je 2. série Knihovníků :)
před 8 roky
vega

vega

pre mna je top the royals!!! tesim sa ze tak skoro bude druha seria :)
před 8 roky
Další články k tématu