2. 9. 2018

5+5 nejočekávanějších seriálů září 2018

Nechce se tomu ani věřit, ale léto uteklo jako voda a začíná nám nová seriálová sezóna! Pojďte se podívat, na co všechno se v září můžeme těšit.

5+5 nejočekávanějších seriálů září 2018

Léto uteklo jako voda a opět je tu září. Září je symbolem nejen začátku školního roku, ale pro nás seriálové nadšence jde především o symbolický měsíc, ve kterém začíná nová seriálová sezóna. Ani letošek není výjimkou a vy máte poslední asi dva týdny na to, abyste si co nejvíce vyprázdnili watchlisty, protože nové epizody vašich oblíbených seriálů i zbrusu nové komedie a dramata číhají za rohem.

Premiéry jsem se ani neodvážila spočítat přesně, i když si myslím, že jich je dobře přes sedm desítek, tedy více než v loňském roce. Držte nám palce, abychom zvládali přinášet Novinku pod lupou v nějakých rozumných termínech, protože novinky tvoří nemalou část z tohoto celkového výčtu. O tom, co všechno se v září představí, si uděláte obrázek na konci článku, kde jako vždy najdete kompletní seznam premiér i finálových epizod.

Stejně jako každý rok, i letos zopakuju, že s tolika premiérami je nemožné udělat žebříček pěti nejočekávanějších seriálů. Dokonce ani těch 5+5 není příliš vypovídající, protože je toho tolik, že si každý vybere tu svoji pětici nejočekávanějších a u každého bude odlišná. Prohlédněte si komplet seznam navrátilců i novinek a pak nám dejte do komentářů vědět, na který kvintet se nejvíce těšíte vy!

Na konci každého měsíce pro vás připravujeme článek, ve kterém se zaměříme na hlavní seriálové události. V první části článku se podíváme na zoubek pěti největším premiérám, na které se většina z nás třese nedočkavostí. Ve druhé části pak vytvoříme kompletní přehled toho, co nás čeká a nemine.

Pokud vám článek nestačí a stále hledáte inspiraci na to, co nového sledovat, určitě vám pomůže žebříček nejočekávanějších seriálů. Jsou to novinky, které zde na SerialZone sklízejí nejvíce pozornosti, nejvíce lidí si je přidává do svých watchlistů. Pokud tedy nechcete být pozadu ve všeobecném přehledu, seriály zde na předních příčkách by vám neměly uniknout :-)

Dost už ale úvodních řečí, jde se odpočítávat, na co se v září můžeme nejvíce těšit:

Novinky

5.
Kdy a kde?
od 21. září na Netflixu
Proč to sledovat?
Netflix má vždy zajímavé seriály. A když k tomu připočítáte originální teaser a hvězdné obsazení, vyjde novinka, kterou by měl vyzkoušet každý seriálový fanoušek. Sice se o seriálu prozatím mnoho neprozradilo, ale víte všichni, jak to posledně dopadlo s The OA. Nový hit se může skrývat za rohem a již v září se dozvíme, jestli se z Maniac stane nová závislost pro binge watching. Alespoň že ten Netflix tu je, když už nabídka novinkek Velké pětky nevypadá letos ani zdakela zářivě.
Kdy a kde?
od 4. září na Syfy
Proč to sledovat?
Pro čtvrté místo opět saháme do vod kabelovek. Novinka The Purge vzniká v koprodukci Syfy a USA Network a je to horor. Jop, horor. A seriálových hororů není nikdy dost, vlastně je jich krutě málo. Takže v očekávanosti je The Purge dost vysoko, ale ruku v ruce s tím diváci budou doufat, že to nedopadne stejnou slátaninou jako Damien, který byl tuším jedním z posledních odvysílaných hororů v seriálovém světě a nakonec byl zrušen po první sérii. The Purge je adaptací poměrně slavné filmové série, takže pokud se tvůrci alespoň částečně inspirují v celovečerních předchůdcích, můžeme se těšit na pořádnou jízdu.
3.
Kdy a kde?
od 25. září na CBS
Proč to sledovat?
První novinka z Velké pětky, ovšem přistupujeme k ní s jistou rezervou. Podle popisu a seznamu jmen tvůrců či herců to na jaře vypadalo na jasný nový hit, ovšem po traileru mnoho nadšených fanoušků rychle zchladlo. Seriál nemá letos mezi novinkami velkou konkurenci, takže je možné, že opravdu uspěje a postupně se vybuduje v nový hit, ale možná větší šance je to, že se z něj stane další průměrná kriminálka, kterých už jsou televizní diváci přesyceni, a z velkorozpočtového kousku se stane další příklad velkého neúspěchu. Každý rok se takoví objeví, stačí si vzpomenout na Terra Novu, loňský The Brave a podobně.
Kdy a kde?
od 24. září na CBS
Proč to sledovat?
Kdybych tento článek psala před pár lety, Magnum PI by se tady neměl šanci objevit. Dnes mu patří druhé místo. V dnešní době remaků, rebootů a revivalů nikdy nevíte, jaký seriál bude slavit úspěch, a který skončí v propadlišti dějin. Magnum P.I. podle mého názoru je úplně to samé jako MacGyver. Nikdo mu před dvěma lety nevěřil, navíc byl nasazen na prokletý páteční večer. Pak ale z nějakého nepochopitelného důvodu najednou patřil k nejúspěšnějším novinkám dané sezóny a v září nás čeká již jeho třetí sezóna. Magnum podle mě bude ten samý příklad. Diváci CBS jsou do podobných seriálů udělaní a oba mají úplně stejný vibe s vtipným sarkastickým charismatickým hrdinou, ke kterým se fanoušci budou týden co týden vracet. Tohle bude hit.
Kdy a kde?
4. září na FX
Proč to sledovat?
Sons of Anarchy patří k největším hitům stanice FX. Spin-off Mayans MC už se vyvíjí nějaký ten pátek. Nyní se fanoušci konečně dočkali. Seriál je zde v celé své síle. A když říkám zde, myslím tím opravdu a reálně zde. Zrovna před pár minutami jsem totiž pilot již objevila ke stažení, i když má mít premiéru až 4. září. Takže zítra mrknu, abyste měli čerstvou Novinku pod lupou. Otázkou zůstává, jestli se i spin-off dokáže alespoň částečně vyrovnat vysoké laťce původního seriálu. Nebudou fanoušci nakonec odcházet zklamaní? Každopádně nyní Mayans MC rozhodně patří k nejočekávanějším novinkám tohoto měsíce.

Navrátilci

Kdy a kde?
od 9. září na TNT
Proč to sledovat?
Každá sezóna přináší několik velkých konců. Loni jich bylo opravdu dost a letos to vypadá, že trend bude pokračovat. The Last Ship vyplouvá na svou závěrečnou plavbu, proto v nejočekávanějších seriálech nemůže rozhodně chybět. Poslední série byla oznámena dostatečně dopředu, takže nám nezbývá než doufat, že tvůrci této příležitosti využili naplno a připravili si pro fanoušky velkolepý a uspokojující závěr, který je hoden pětiletého seriálu. A stanice TNT pomalu přichází o všechny své seriálové kousky. Co se tady bude příští rok vůbec vysílat?
Kdy a kde?
od 7. září na Netflixu
Proč to sledovat?
I když mu z počátku mnoho lidí nevěřilo, i Iron Fist dokázal, že spolupráce Netflixu a Marvelu je hodně silná a přináší pravidelně nové ovoce. Iron Fist rychle fanoušky přesvědčil, že se svým kolegům zdatně dokáže vyrovnat, takže nebylo velkým překvapením, když Netflix seriál prodloužil pro druhou řadu. A fanoušci si nyní, v záplavě nových seriálů a navrátilců a u začátku nové sezóny, musí udělat extra čas na odsledování celého maratonu. Protože kdo by si epizody šetřil, když je má k dispozici všechny dohromady?
Kdy a kde?
od 27. září na ABC
Proč to sledovat?
Upřímně jsem zvědavá, jestli Grey's přežije nás, nebo my přežijeme tento nekonečný seriál. Rok co rok mě nepřestává udivovat, jak je možné, že stále patří k nejsledovanějším a nejpopulárnějším seriálům na ABC u Američanů i fanoušků po celém světě. Postavy se postupně střídají, zůstává jen stále se smrskávající základní jádro původních postav, ale Shonda a její tým mají mimořádné nadání zapojovat do příběhu stále nové charaktery, které si diváci oblíbí a vezmou je, jako by tam tyto postavy byly celou dobu. Dokáže Grey's i letos zopakovat svůj úspěch, nebo je na čase začít přemýšlet o konci základního kamene TGIT čtvrtečního programu? Scandal už se rozloučil a For the People ani hasičský spin-off od Shondalandu nedosahuje podobných úspěchů…
Kdy a kde?
od 24. září na CBS
Proč to sledovat?
Big Bang měl být původně níž, ale vlna zájmu zase prudce stoupla, když bylo oznámeno, že nadcházející série bude pro tuto legendární komedii poslední. Navíc stanice i tvůrci se ihned nechali slyšet, že pro fanoušky vymyslí cituji „epické finále“. Tak doufejme, že to nebude finále ve stylu HIMYM. Big Bang i nadále patří k nejsledovanějším seriálům na Velké pětce, takže osobně se nemůžu dočkat květnového SARSu, který, tipuju, bude trhat hodně rekordů!
Kdy a kde?
od 24. září na ABC
Proč to sledovat?
Loni seriál nebyl ani v nejočekávanějších novinkách, nicméně se z něj stalo jedno z největších překvapení sezóny. Výkon Freddieho mu dokonce vysloužil nominaci na Zlatý glóbus, což je pro novinku mimořádný úspěch. Seriál se vrací s druhou řadou a právem vévodí žebříčku nejočekávanějších seriálů, zvlášť když vezmeme v potaz, že prozatím žádná novinka nedokázala zaujmout dostatečně k tomu, aby to alespoň zdánlivě vypadalo, že se nám letos zrodí nový hit. Nezbývá, než doufat, že někdo zopakuje loňský překvapivý úspěch Good Doctora a příjemně překvapí americké diváky i celý seriálový svět.

Kompletní přehled

Premiéry (novinky):
2. 9. 2018 Vanity Fair
4. 9. 2018 Wanderlust
4. 9. 2018 The Bobby Brown Story
4. 9. 2018 The Purge
4. 9. 2018 Mayans MC
9. 9. 2018 You
9. 9. 2018 Rel
9. 9. 2018 Kidding
14. 9. 2018 Discovery of Witches, A
14. 9. 2018 The First
14. 9. 2018 Forever (amazon)
18. 9. 2018 Sorry for Your Loss
21. 9. 2018 Maniac
21. 9. 2018 Good Cop
24. 9. 2018 Magnum P.I.
24. 9. 2018 Manifest
25. 9. 2018 FBI
25. 9. 2018 New Amsterdam
26. 9. 2018 Single Parents
26. 9. 2018 Million Little Things, A
28. 9. 2018 The Cool Kids
30. 9. 2018 God Friended Me

Premiéry (stálice):
2. 9. 2018 Dáma a Král
3. 9. 2018 Labyrint
3. 9. 2018 Oteckovia
3. 9. 2018 Susedia
5. 9. 2018 It's Always Sunny in Philadelphia
7. 9. 2018 Atypical
7. 9. 2018 Iron Fist
7. 9. 2018 První republika
9. 9. 2018 The Last Ship
9. 9. 2018 Shameless
9. 9. 2018 The Deuce
12. 9. 2018 American Horror Story
13. 9. 2018 Snatch
14. 9. 2018 American Vandal
14. 9. 2018 BoJack Horseman
23. 9. 2018 9–1–1
24. 9. 2018 Bull
24. 9. 2018 The Resident
24. 9. 2018 Frankie Drake Mysteries
24. 9. 2018 Young Sheldon
24. 9. 2018 Murdoch Mysteries
24. 9. 2018 The Big Bang Theory
24. 9. 2018 The Good Doctor
25. 9. 2018 NCIS
25. 9. 2018 NCIS: New Orleans
25. 9. 2018 Lethal Weapon
25. 9. 2018 This Is Us
26. 9. 2018 The Gifted
26. 9. 2018 American Housewife
26. 9. 2018 Empire
26. 9. 2018 The Goldbergs
26. 9. 2018 Grown-ish
26. 9. 2018 Chicago Fire
26. 9. 2018 Chicago Med
26. 9. 2018 Chicago P.D.
26. 9. 2018 South Park
26. 9. 2018 Star
26. 9. 2018 Modern Family
27. 9. 2018 Grey's Anatomy
27. 9. 2018 Mom
27. 9. 2018 Murphy Brown
27. 9. 2018 S.W.A.T.
27. 9. 2018 The Good Place
27. 9. 2018 How to Get Away with Murder
27. 9. 2018 Law & Order: Special Victims Unit
28. 9. 2018 Hawaii Five-0
28. 9. 2018 MacGyver
28. 9. 2018 Outcast
28. 9. 2018 Last Man Standing
28. 9. 2018 Blue Bloods
30. 9. 2018 Bob's Burgers
30. 9. 2018 Family Guy
30. 9. 2018 NCIS: Los Angeles
30. 9. 2018 The Simpsons

Finále:
9. 9. 2018 Power
12. 9. 2018 Castle Rock
13. 9. 2018 Queen of the South
13. 9. 2018 Shooter
13. 9. 2018 Take Two
17. 9. 2018 Salvation
17. 9. 2018 Elementary
19. 9. 2018 Suits
19. 9. 2018 The Sinner
20. 9. 2018 Snowfall
21. 9. 2018 Killjoys
30. 9. 2018 Fear the Walking Dead
30. 9. 2018 Insecure

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Pain28

Pain28

Ja s Iron Fistom nemal žiadny problém, podľa mňa sa to sledovať dalo :) Ja som mal naopak velký...
před 5 roky
Kyra01

Kyra01

Z noviniek Mayans a A Discovery of Witches, keďže knihy sa mi veľmi páčili. Zo stálic sa teším na The Gifted.
před 5 roky
klf76

klf76

Z novinek The First (nechapu proc neni v Top5) a Maniac. Mozna Kidding.
před 5 roky
Další články k tématu