27. 9. 2015

5 nejočekávanějších seriálů října 2015

Novinky, premiéry sérií, finálové epizody... Týdny a měsíce jsou plné událostí, na které seriáloví fanoušci s napětím čekají. V této rubrice se na ně podíváme podrobně a přehledně!

5 nejočekávanějších seriálů října 2015

To se snad ani nechce věřit, že už máme za sebou celý jeden měsíc školy! S takovou se ani nenadějeme a budou tady Vánoce a další pauzy v seriálovém vysílání :-) Ale to hodně předbíhám, dneska nás čeká souhrn toho, na co se můžeme těšit v měsíci říjnu.

Stejně jako září, i říjen je nabitý premiérami. Tentokrát už to není pouze ve znamení Velké pětky, ale do podzimní sezóny se výrazně začínají zapojovat i kabelovky, čímž je celý výběr dvakrát tak těžký. Proto vás opět odkážu kromě pěti vybraných kousků především dolů na souhrnný říjnový seznam, kde se můžete podívat přehledně, kdy co začíná a končí. Moc doufám, že po jeho prostudování nám dáte vědět do diskuze, na které říjnové kousky se těšíte, a které seriály byste do pěti nejočekávanějších zařadili právě vy :-)

Na konci každého měsíce pro vás připravíme článek, ve kterém se zaměříme na hlavní seriálové události. V první části článku se podíváme na zoubek pěti největším premiérám, na které se většina z nás třese nedočkavostí. Ve druhé části pak vytvoříme kompletní přehled toho, co nás čeká a nemine.

Pokud vám článek nestačí a stále hledáte inspiraci na to, co nového sledovat, určitě vám pomůže žebříček nejočekávanějších seriálů. Jsou to novinky, které zde na SerialZone sklízejí nejvíce pozornosti, nejvíce lidí si je přidává do svých watchlistů. Pokud tedy nechcete být pozadu ve všeobecném přehledu, seriály zde na předních příčkách by vám neměly uniknout :-)

Dost už ale úvodních řečí, jde se odpočítávat, na co se v září můžeme nejvíce těšit:

5
Supergirl

Supergirl

Kdy a kde

od 26. října každé pondělí na CBS

O co jde

Supergirl je akční dobrodružné drama, které se inspiruje DC komiksovým světem. Hlavní hrdinkou je Kara Zor-El, sestřenice slavného Supermana. Ta po dvanácti letech, kdy držela své schopnosti na uzdě a tajila je před svými blízkými, se rozhodne konečně se stát superhrdinkou, kterou vždy měla být. Dvanáctiletá Kara uprchla ze své zanikající planety Krypton díky pomoci svých rodičů společně s nemluvnětem Kal-Elem. Na Zemi ji chránili a vychovali její adoptivní rodiče Danverovi. Kara vyrůstala ve stínu své nevlastní sestry Alex a učila se ovládat své úžasné schopnosti, které sdílí s bratrancem. Nyní je z ní čtyřiadvacetiletá žena, která žije v National City a pracuje jako asistentka mediální sebevědomé šéfové Cat Grant, která zrovna najala do týmu novou posilu – mladého a talentovaného fotografa Jamese Olsena. Kara přestává skrývat své schopnosti, když ji Hank Henshaw – ředitel super tajné organizace, kde pracuje také její sestra – naverbuje na pomoc k ochraně obyvatel města od nebezpečných hrozeb. Kara nyní musí najít způsob, jak se vypořádat se svým novým posláním a přitom si udržet lidské vztahy, i když se kdykoliv může odrazit a jakožto Supergirl vzletět k nebesům.

Proč to sledovat

Pro náročnější fanoušky žánru to asi nebude, ale po traileru nebo už i uniklém pilotu jde vidět, že půjde o příjemný seriál, u kterého čas bude pěkně rychle plynout. I když mnozí měli strach z obsazení Melissy Benoist, většinu diváků herečka v hlavní roli příjemně překvapila, určitě se posunula o kus výš oproti své první větší roli v Glee. Seriál má v měřítku spousta z vás, proto se ostatně také dostal do dnešního žebříčku. Podle seznamu nejočekávanějších novinek si ho na SerialZone přidalo do oblíbených či zamilovaných přes tisíc lidí, což je opravdu obrovské číslo. Supergirl je seriál, který budete milovat, nebo nenávidět. Určitě si na něj ale vytvoříte hned po prvním díle silný názor, což je jedině dobře, o to v podstatě všem (novým) pořadům jde.
4
Fargo

Fargo

Kdy a kde

od 12. října každé pondělí na FX

O co jde

Začíná druhá série antologie Fargo, ve které se bude řešit nový zločin. Příběh se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne v Minnesotě. Lou Solverson je mladý policejní strážník, který se nedávno vrátil z Vietnamu. Dostane za úkol vyšetřit případ zahrnující místní kriminální gang, velkou mafiánskou skupinu a maloměstskou krásku Peggy Blumquist a jejího manžela Eda, místního řeznického asistenta. Skládat střípky informací dohromady Louovi pomáhá jeho tchán, šerif Hank Larsson. Vyšetřování je přivede k různorodé skupině postav, mezi kterými nechybí ani místní právník Karl Weathers. Karl je veterán z války v Korei, nyní ale propadl alkoholu. Má však nadání – dokáže svým hbitým jazykem přemluvit kohokoliv k čemukoliv. Joe Bulo stojí v čele jižní pobočky kansaské kriminální skupiny, který má spolu se svými kumpány spadeno na kriminální rodinu Gerhardtů ve Fargu. Tu vede Floyd Gerhardt, jejíž manžel je již na smrtelné posteli. Floyd po něm převezme rodinný podnik, což štve jejího nejstaršího syna Dodda. Chladnokrevný Dodd se nemůže dočkat, až oba jeho rodiče konečně budou pd drnem a on bude moct převzít a rozšířit podnik k z království na impérium.

Proč to sledovat

První série byla jednou z největších milých překvapení loňského roku. Fargo ve spojení s tvůrci Coenovými a kabelovkou FX byla vítězná kombinace, která se dočkala zaslouženého ocenění nejen z řad fanoušků, ale také televizních kritiků. Scénář, kamera, herecké výkony, hudba… všechno fungovalo bezchybně a my jsme samým napětím ani nedýchali. Teď přichází trošku napětí. Jde o antologii, nový příběh, nové prostředí, noví herci. Všichni víme, jak byl přijat druhý True Detective. Přesto ale musíme Fargu věřit v tom, že i podruhé dokáže trefit do černého a přinese nám další desítku akcí a nečekanými zvraty nabitých hodin televizní zábavy. Určitě!
3
The Walking Dead (Živí mrtví)

The Walking Dead (Živí mrtví)

Kdy a kde

11. října každou neděli na AMC

O co jde

V páté sérii jsme viděli Rickovu skupinku, jak se postupně zformovala v suverénní přeživší, okolní svět z některých z nich téměř udělal záporáky. Aby se dostali tak daleko, jak došli, museli si projít srdcervoucími momenty, museli se vyvinout v neuvěřitelně mocné lidi. Kým se ale stali? Posledních pět epizod minulé řady na tuto otázku odpovědělo, když Rick přijal přístup založený na brutalitě a zavraždil Peta. Šestá série začíná tím, že je Alexandrie v ohrožení hned z několika různých zdrojů. Obyvatelé se budou muset rychle přiblížit odolnosti našich známých přeživších, mnozí z nich ale budou muset udělat krok zpět od násilí. Tyto výměny rolí nebudou pro nikoho jednoduché. A už vůbec ne bezkonfliktní. Skupina nyní musí bojovat proti něčemu většímu, než jen přežití. Bojují za svůj domov, který jsou připraveni chránit za každou cenu a proti každé hrozbě. I kdyby tato hrozba měla přijít zevnitř jejich osady.

Proč to sledovat

V Americe jde o nejsledovanější seriál současnosti, co se cílové skupiny 18–49 let týče. Už léta však nejde pouze o americkou záležitost. Ačkoliv se návštěvníci našich stránek víceméně shodují na tom, že kvalita jde pomalu dolů, The Walking Dead je celosvětový fenomén, který nejde v žebříčku nezahrnout. I přes obecné mínění se na nové epizody těší tisíce lidí, kteří budou s napětím vyčkávat na další nový díl. Když už nic jiného, je to jeden z nejrozšířenějších seriálů u nás, takže jeho znalost je téměř povinností, pokud chcete být v obraze v častých kulturních rozhovorech doma i na pracovišti :-)
2
American Horror Story: Hotel

American Horror Story: Hotel

Kdy a kde

od 7. října každou středu na FX

O co jde

Jak je již z názvu patrné, pátá série antologie American Horror Story se bude tentokrát odehrávat v hotelu. Prozatím ale nebyla zveřejněna podrobnější konkrétní zápletka, o co vlastně půjde. Víme zatím jen to, že do hotelu Cortez v Los Angeles přijíždí detektiv John Lowe, který zde má za úkol vyšetřovat sérii brutálních vražd, u kterých se pachatel inspiruje Božím desaterem. Stopy ho zavedou právě do tohoto hotelu, ze kterého se však s poměrně velkou pravděpodobností již neodhlásí…

Proč to sledovat

American Horror Story se pomalu začíná dostávat nebezpečně daleko. Tvůrce Ryan Murphy je obecně známý tím, že první série jeho seriálů jsou naprosto geniální, postupem let jde ale kvalita strmě dolů. Pro AHS to však neplatí. Seriál je ve sledovanosti stále na vrcholu, loňská odnož Freak Show sklízela series high. Letos jsou navíc fanoušci u nás i ve světě hodně nadšení z oslnivého hereckého obsazení, které nám už jen ze seznamu jmen dává husinu. Co až je uvidíme v akci? Určitě už se spousta z vás nemůže dočkat, což je ten první a nejdůležitější důvod, proč AHS: Hotel obsadil v žebříčku nejočekávanějších seriálů měsíce druhé místo. A nyní fanfáry pro vítěze, kterým je…
1
The Flash

The Flash

Kdy a kde

od 6. října každé úterý na CW

O co jde

Ještě donedávna žil pětadvacetiletý Barry Allen úplně obyčejným životem. Tajně se užíral láskou ke své nejlepší kamarádce Iris West, dceři Barryho náhradního otce, detektiva Joea Westa. Joe Barryho adoptoval před čtrnácti lety poté, co byla hrdinova matka zavražděna a jeho otec za tento zločin dostal doživotní trest. Barry je přesvědčen o tom, že je jeho otec nevinný, že zločin spáchal záhadný muž ve žlutém. Před devíti měsíci došlo k výbuchu v nedaleké S.T.A.R. laboratoři, což vytvořilo blesk, který Barryho zasáhl. Hrdina poté nabyl superschopnost – extrémní rychlost, stal se nejrychlejším mužem na zemi. Barry ale nebyl jediným člověkem, který tuto noc získal schopnost. Temná hmota vytvořila nový druh lidí, kteří se snažili zničit město. Spolu se svými novými přáteli z laboratoře se Barry vydal na novou životní cestu jako Flash, ochránce lidí v Central City, které nová monstra ohrožují. Jeho mise však musela jít na druhou kolej, když se setkal tváří v tvář s mužem ve žlutém. Hrdina nebyl natolik rychlý, aby ho chytil, ale skupina přišla na to, jaká je jeho pravá totožnost, že jde o člověka, kterého všichni moc dobře znají. Harrison Wells odhalil svou pravou totožnost. Jde o Eobarda Thawna, muže z budoucnosti, který cestoval zpátky v čase, aby Barryho zabil. Nyní přichází čas na jejich střetnutí. Bude Barry dost rychlý na to, aby ho chytil? Nebo Wells uspěje a zabije Barryho, aby se mohl vrátit zpět do budoucnosti?

Proč to sledovat

Vítězství tento měsíc slaví Flash! Kdo neviděl závěr první řady, ten neví. A kdo neviděl závěr první řady, ten se ochudil o jednu z největších seriálových pecek na velké pětce. Děj gradoval až do finále, které bylo ukončeno právě ve chvíli, ve které to fanoušci tolik nemají rádi. A my chceme víc! chceme vědět, co se stalo, jestli bylo Central City zachráněno, chceme další postavy, další protivníky, chceme to hned a chceme to hlavně RYCHLE.

Kompletní přehled

Premiéry:
1. 10. 2015 Benders (IFC, 1. série)
1. 10. 2015 Bones (Fox, 11. série)
1. 10. 2015 Sleepy Hollow (Fox, 3. série)
1. 10. 2015 The Blacklist (NBC, 3. série)
2. 10. 2015 Dr. Ken (ABC, 1. série)
4. 10. 2015 CSI: Cyber (CBS, 2. série)
4. 10. 2015 Heartland (CBS, 9. série)
4. 10. 2015 Homeland (Showtime, 5. série)
4. 10. 2015 Madam Secretary (CBS, 2. série)
4. 10. 2015 Occupied (TV2 Norway, 1. série)
4. 10. 2015 The Affair (Showtime, 2. série)
4. 10. 2015 The Good Wife (CBS, 7. série)
4. 10. 2015 The Leftovers (HBO, 2. série)
5. 10. 2015 Murdoch Mysteries (CityTV, 9. série)
5. 10. 2015 This Life (CBC, 1. série)
6. 10. 2015 Chopped (Food Network, 26. série)
6. 10. 2015 The Flash (CW, 2. série)
6. 10. 2015 iZombie (CW, 2. série)
6. 10. 2015 Lewis (ITV, 9. série)
7. 10. 2015 American Horror Story (FX, 5. série)
7. 10. 2015 Arrow (CW, 4. série)
7. 10. 2015 Supernatural (CW, 11. série)
8. 10. 2015 Casual (Hulu, 1. série)
8. 10. 2015 The Originals (CW, 3. série)
8. 10. 2015 Ridiculousness (MTV, 7. série)
8. 10. 2015 The Vampire Diaries (CW, 7. série)
9. 10. 2015 Reign (CW, 3. série)
9. 10. 2015 Undateable (NBC, 3. série)
10. 10. 2015 The Last Kingdom (BBC, 1. série)
11. 10. 2015 The Walking Dead (AMC, 6. série)
12. 10. 2015 Crazy Ex-Girlfriend (CW, 1. série)
12. 10. 2015 Fargo (FX, 2. série)
12. 10. 2015 Jane the Virgin (CW, 2. série)
13. 10. 2015 Chicago Fire (NBC, 4. série)
13. 10. 2015 Manhattan (WGN America, 2. série)
13. 10. 2015 The Moaning of Life (Sky1, 2. série)
14. 10. 2015 Kingdom (Audience Network, 2. série)
14. 10. 2015 The Romeo Section (CBC, 1. série)
15. 10. 2015 Nathan for You (Comedy Central, 3. série)
15. 10. 2015 Please Like Me (ABC2, 3. série)
16. 10. 2015 Satisfaction (USA Network, 2. série)
16. 10. 2015 The Knick (Cinemax, 2. série)
16. 10. 2015 Truth Be Told (NBC, 1. série)
19. 10. 2015 Comic Book Men (AMC, 5. série)
20. 10. 2015 Being Mary Jane (BET, 3. série)
20. 10. 2015 Geordie Shore (MTV, 11. série)
24. 10. 2015 Hemlock Grove (Netflix, celá 3. série)
24. 10. 2015 Da Vinci's Demons (Starz, celá 3. série)
26. 10. 2015 Supergirl (CBS, 1. série)
27. 10. 2015 Wicked City (ABC, 1. série)
30. 10. 2015 Grimm (NBC, 5. série)
31. 10. 2015 Ash vs Evil Dead (Starz, 1. série)

Finále:
1. 10. 2015 Dominion (Syfy, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)
4. 10. 2015 Fear the Walking Dead (AMC, prodlouženo pro 2. sérii)
4. 10. 2015 The Strain (FX, prodlouženo pro 3. sérii)
5. 10. 2015 Significant Mother (CW, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
8. 10. 2015 Married (FX, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)
9. 10. 2015 America's Next Top Model (CW, o 23. sérii dosud nerozhodnuto)
9. 10. 2015 Continuum (Showcase, zrušeno)
14. 10. 2015 Ties That Bind (UP, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
20. 10. 2015 Public Morals (TNT, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
24. 10. 2015 Blunt Talk (Starz, prodlouženo pro 2. sérii)
24. 10. 2015 Hemlock Grove (Netflix, zrušeno)
24. 10. 2015 Da Vinci's Demons (Starz, zrušeno)
24. 10. 2015 Survivor's Re­morse (Starz, prodlouženo pro 3. sérii)
26. 10. 2015 Switched at Birth (ABC Family, o 5. sérii dosud nerozhodnuto)
27. 10. 2015 From Dusk Till Dawn: The Series (El Rey, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře16zobraz všech 16 příspěvků
ragelly

ragelly

Už se ví dlouho, viz tady a tady.
před 8 roky
Hurrikan

Hurrikan

Já už čekám jen na da Vinciho :3 po tak dlouhé době si ho vychutnám :P
před 8 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Flashe bych chtěla vidět, vypadá dobře, ale ještě jsem se neprokousala 2. řadou Arrowa, takže by mi chyběly...
před 8 roky
Další články k tématu