27. 8. 2015

5 nejočekávanějších seriálů září 2015

Novinky, premiéry sérií, finálové epizody... Týdny a měsíce jsou plné událostí, na které seriáloví fanoušci s napětím čekají. V této rubrice se na ně podíváme podrobně a přehledně!

5 nejočekávanějších seriálů září 2015

A je to tady, kamarádi naši. Léto je za námi, škola začíná. To ale my, seriáloví maniaci, jsme ochotni překousnout! Proč že? No protože září je přece synonymem pro začátek nové sezóny! Nakonec to čekání nebylo tak hrozné, co říkáte? :-)

A teď k té těžší části – obsahu dnešního článku. V září premiéruje téměř 70 seriálů! Jak vybrat pět nejočekávanějších? To je prostě nemožné. Z výběru by se bez problémů dala sestavit dvacítka veteránů i novinek, které jsou masově očekávané nejen fanoušky v našich končinách, ale všeobecně po celém světě. Berte proto, prosím, dnešní žebříček s velkou rezervou. Snažila jsem se vybrat jak novinky, tak i veterány, kteří se zde na SerialZone těší obecně největšímu zájmu. V žebříčku je schválně více novinek, aby vešly do co nejširšího povědomí mezi návštěvníky SerialZone, aby každý rok co nejvíce lidí dávalo šance nováčkům a nezůstávalo pouze u zaběhnutých veteránů. Protože právě nováčci kolikrát dokáží velmi příjemně překvapit!

Znovu vás ale nabádám k tomu, abyste se zaměřili hlavně na souhrn na konci článku, kde najdete kompletní kalendář zářijových premiér.

Na konci každého měsíce pro vás připravíme článek, ve kterém se zaměříme na hlavní seriálové události. V první části článku se podíváme na zoubek pěti největším premiérám, na které se většina z nás třese nedočkavostí. Ve druhé části pak vytvoříme kompletní přehled toho, co nás čeká a nemine.

Pokud vám článek nestačí a stále hledáte inspiraci na to, co nového sledovat, určitě vám pomůže žebříček nejočekávanějších seriálů. Jsou to novinky, které zde na SerialZone sklízejí nejvíce pozornosti, nejvíce lidí si je přidává do svých watchlistů. Pokud tedy nechcete být pozadu ve všeobecném přehledu, seriály zde na předních příčkách by vám neměly uniknout :-)

Dost už ale úvodních řečí, jde se odpočítávat, na co se v září můžeme nejvíce těšit:

5
Limitless

Limitless

Kdy a kde

od 22. září každé úterý na CBS

O co jde

Seriál Limitless vznikl na motivy stejnojmenného filmu. Jde o rychlosledové drama, jehož hlavní postavou je Brian Finch. Ten přijde na to, že záhadná droga NZT mu velmi nadměrně nakopne mozek. Hrdinu naverbuje FBI, pro kterou Brian bude pomocí svých nadpřirozených schopností řešit komplexní případy. S Brianem úzce spolupracuje agentka Rebecca Harris, impozantní vyšetřovatelka s temnou minulostí, a dále zvláštní agent Boyle, bývalý vojenský pracovník a Rebečin důvěrník. Všem velí zvláštní agent Nasreen Pouran, který umí velmi dobře manipulovat s mocí. Aniž by to FBI tušila, Brian se tajně stýká také se senátorem Edwardem Morou, prezidentským kandidátem, který NZT užívá pravidelně a který má pro svého přítele vlastní plány. Brian má k dispozici pravidelnou dávku drogy, která mu umožňuje využívat svůj mozek na 100 procent. Tím pádem je více efektivní než celá FBI dohromady. Hrdina se tak stává noční můrou všech kriminálníků a největším přínosem Úřadu.

Proč to sledovat

Ti, kteří viděli film, obecně tvrdí, že se seriálu nemůžou dočkat. Ti, kteří film neviděli, jsou možná více nerozhodní, nicméně podle reakcí u nás na SerialZone, na Facebooku a tak dále to vypadá, že půjde o jednu z nejočekávanějších novinek sezóny. Srovnala bych to s loňským Forever, který neměl kolem sebe takový buzz přes léto, nicméně po odvysílání pilotu si jej fanoušci nemohli hlasitě vynachválit. Limitless to má těžší v tom, že už nyní na něj spousta lidí čeká, takže bude muset naplnit jejich očekávání. Každopádně to vypadá na netypickou kriminálku, které v záplavě klasických vyšetřováků vždy vítáme.
4
Gotham

Gotham

Kdy a kde

od 21. září každé pondělí na Foxu

O co jde

James Gordon je nováček na policejním oddělení Gotham City. Jako parťáka dostane zkušeného detektiva Harveyho Bullocka, se kterým se vydává řešit jeden z nejdůležitějších případů – vraždu Thomase a Marthy Waynových. Během svého vyšetřování se Gordon seznámí se synem zavražděného páru, Brucem, o kterého se nyní stará jeho sluha Alfred Pennyworth. Toto setkání dodá Gordonovi potřebné odhodlání k tomu, aby chytil tajemného vraha. Hrdina se postupně zaplete s gothamskou mafií a jejími společníky, a to včetně Fish Mooney, Dona Carmina Falconeho a Dona Salvatora Maroniho. Gordon je ve výsledku nucen uzavřít nečekané přátelství s Brucem, přátelství, které v budoucnosti ovlivní chlapcův osud na cestě za Batmanem.

Proč to sledovat

Už minulá série nás přesvědčila, že stanice Fox umí udělat seriál, když opravdu chce. Samozřejmě (před)batmanovské téma velmi pomáhá, byl to hlavní důvod, proč tisíce fanoušků seriálu dalo vůbec šanci. V průběhu sezóny ale Gotham dokázal, že si velký buzz kolem sebe rozhodně zasloužil. Napětí, perfektní pochmurné prostředí, skvělé herecké výkony. Gotham je seriál, který se svou kvalitou na Velké pětce jen tak nevidí.
3
Blindspot

Blindspot

Kdy a kde

21. září každé pondělí na NBC

O co jde

Jednoho dne se uprostřed Time Square objeví taška, ve které je nádherná žena. Tato žena nemá žádné vzpomínky na svou minulost. Její tělo je celé pokryté spletitým tetováním. Jejím objevením se rozběhne rozsáhlá a komplikovaná záhada, která si ihned vyžádá plnou pozornost FBI. Agenti začnou záhadné tetování studovat jako mapu, která je zavede k velké kriminální konspiraci, zároveň ale také posune hrdinku o krok blíže k nalezení své pravé identity.

Proč to sledovat

Od počátku to vypadá, že stanice NBC chce okopírovat úspěch svého předloňského hitu The Blacklist. Koncept seriálu Blindspot je velmi podobný, i celkový náhled z traileru (či pilotní epizody, která již unikla na internet) Blacklist docela dost připomíná. To ale nejsou výtky! Seriál má obrovský potenciál, pokud si tvůrci šikovně poradí s omezeností těla, na kterém tetování jsou. Že by se v nové řadě třeba našla další taková osoba? Nebo se tetování budou záhadně znovuobjevovat stále na této hlavní hrdince? Uvidíme, nepředbíhejme, zatím vůbec netušíme, jestli se Blindspot vůbec druhé řady dočká. Podle prvotních ohlasů to ale vypadá, že by i mohl. Dalším velkým lákadlem je představitelka hlavní role, herečka Jaimie Alexander, kterou milují všichni marvelovští fanoušci z Thora.
2
The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku)

The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku)

Kdy a kde

od 21. září každé pondělí na CBS, od konce října každý čtvrtek

O co jde

Leonard a Sheldon jsou neuvěřitelně chytří fyzici. Bezkonkurentně ovládají laboratoř, nicméně ve všech ostatních ohledech sociálně selhávají. V tu chvíli přichází Penny, nádherná sousedka, která si dá za cíl naučit je pár základních věcí do života. I přes jejich neustálé rozchody a znovudávání se dohromady, Leonard věří, že v Penny našel svou pravou životní lásku. Dokonce i Sheldon našel svou dámskou společnici, když si ustanovil s neurobioložkou Amy dohodu o vztahu. I když už jsou dávno dospělí chlapi, ve svém volném čase si Leonard se Sheldonem užívají časté návštěvy komiksového obchodu a hraní her se stejně šílenými kamarády. Mezi ty se řadí další vědci Koothrappali, Wolowitz a jeho rozkošná manželka, mikrobioložka Bernadette.

Proč to sledovat

Ať už si myslíte, že Big Bang Theory pomalu začíná ztrácet na dechu a kvalita mu začíná upadat, pořád jste v menšině. Faktem zůstává, že tento seriál je stále na špičce všemožných anket, soutěží popularity a očekávanosti, do dnešního žebříčku ho nešlo nezařadit. Big Bang je celosvětový fenomén, který s takovou sledovaností, jakou stále má, a s takovými výdělky, které syndikace přináší, rozhodně nebude po již objednané 10. sérii končit.
1
Scream Queens

Scream Queens

Kdy a kde

od 22. září každé úterý na Foxu

O co jde

Univerzita Wallace je v šoku. Kampus je otřesen sérií brutálních vražd. Školu ovládá dívčí sesterstvo Kappa House. Všechny dívky chtějí být součástí tohoto spolku, nicméně pouza ta nejlepší smetánka dostane šanci. Sesterstvu vládne pevnou rukou včelí královna Chanel Oberlin, která do spolku rozhodně nepustí každého. Pak ale přijde šok. Děkanka Munsch rozhodne, že nábory nových dívek nesmí probíhat přes žádný filtr, všechny zájemkyně musí dostat šanci. Tímto rozhodnutím se rozpoutá peklo na zemi. Nejen, že celá škola musí čelit rozzuřené Chanel, ale také zmíněný vrah začne své krvavé řádění, každá oběť pěkně postupně v každé epizodě… Částečně jde o černou komedii, částečně o slasher. Jde o moderní pohled na klasický vyvražďovák, kdy se diváci pídí po tom, kdo je pachatelem. Každá postava má svůj vlastní motiv pro vraždu, každá se ale v následujícím okamžiku zároveň může stát nejčerstvější vykrvácenou obětí.

Proč to sledovat

Trošku riskantní krok, ale první místo očekávaných seriálů září patří hororové komediální novince Scream Queens. To je takový risk, jako loni Galavant. Buď to bude totální odpad, nebo naprostá dokonalost. A z toho, co jsme zatím mohli vidět a dočíst se, z luxusního hereckého obsazení, antologického konceptu a obrovské propagace ze strany stanice Fox to prozatím vypadá, že půjde o největší hit nové sezóny. Ratingy možná nebudou tak oslnivé jako u Empire, nicméně seriál se hlavně u mladých stane hitem, o kterém se bude neustále mluvit, ať už v dobrém, nebo ve zlém. Ale neustále bude v centru pozornosti. Scream Queens prostě musí zkusit každý!

Kompletní přehled

Premiéry:
1. 9. 2015 Drunk History (Comedy Central, 3. série)
4. 9. 2015 Continuum (Showcase, 4. série)
4. 9. 2015 Hand of God (Amazon, 1. série)
4. 9. 2015 Doktor Martin (Česká televize, 1. série)
9. 9. 2015 The League (FXX, 7. série)
9. 9. 2015 You're the Worst (FXX, 2. série)
10. 9. 2015 Longmire (Netflix, celá 4. série)
11. 9. 2015 Z Nation (Syfy, 2. série)
14. 9. 2015 Dancing with the Stars (ABC, 21. série)
15. 9. 2015 The Bastard Executioner (FX, 1. série)
15. 9. 2015 The Mindy Project (Hulu, 4. série)
15. 9. 2015 Best Time Ever with Neil Patrick Harris (NBC, 1. série)
16. 9. 2015 South Park (Comedy Central, 19. série)
19. 9. 2015 Doctor Who (BBC One, 9. série)
21. 9. 2015 Blindspot (NBC, 1. série)
21. 9. 2015 Castle (ABC, 8. série)
21. 9. 2015 Gotham (Fox, 2. série)
21. 9. 2015 Life in Pieces (CBS, 1. série)
21. 9. 2015 Minority Report (Fox, 1. série)
21. 9. 2015 NCIS: Los Angeles (CBS, 7. série)
21. 9. 2015 Scorpion (CBS, 2. série)
21. 9. 2015 The Big Bang Theory (CBS, 9. série)
21. 9. 2015 The Voice (NBC, 9. série)
22. 9. 2015 Fresh Off the Boat (ABC, 2. série)
22. 9. 2015 Limitless (CBS, 1. série)
22. 9. 2015 NCIS: New Orleans (CBS, 2. série)
22. 9. 2015 NCIS (CBS, 13. série)
22. 9. 2015 Scream Queens (Fox, 1. série)
22. 9. 2015 The Muppets (ABC, 1. série)
23. 9. 2015 Black-ish (ABC, 2. série)
23. 9. 2015 Empire (Fox, 2. série)
23. 9. 2015 Law & Order: Special Victims Unit (NBC, 17. série)
23. 9. 2015 Modern Family (ABC, 7. série)
23. 9. 2015 Nashville (ABC, 4. série)
23. 9. 2015 Rosewood (Fox, 1. série)
23. 9. 2015 Survivor (CBS, 31. série)
23. 9. 2015 The Goldbergs (ABC, 3. série)
23. 9. 2015 The Middle (ABC, 7. série )
23. 9. 2015 The Mysteries of Laura (NBC, 2. série)
24. 9. 2015 Grey's Anatomy (ABC, 12. série)
24. 9. 2015 Heroes Reborn (NBC, minisérie)
24. 9. 2015 How to Get Away with Murder (ABC, 2. série)
24. 9. 2015 Saving Hope (CTV, 4. série)
24. 9. 2015 Scandal (ABC, 5. série)
24. 9. 2015 The Player (NBC, 1. série)
25. 9. 2015 Blue Bloods (CBS, 6. série)
25. 9. 2015 Hawaii Five-0 (CBS, 6. série)
25. 9. 2015 Last Man Standing (ABC, 5. série)
25. 9. 2015 Shark Tank (ABC, 7. série)
25. 9. 2015 The Amazing Race (CBS, 27. série)
27. 9. 2015 Blood and Oil (ABC, 1. série)
27. 9. 2015 Bob's Burgers (Fox, 6. série)
27. 9. 2015 Brooklyn Nine-Nine (Fox, 3. série)
27. 9. 2015 CSI: Crime Scene Investigation (CBS, 16. série)
27. 9. 2015 Family Guy (Fox, 14. série)
27. 9. 2015 Once Upon a Time (ABC, 5. série)
27. 9. 2015 Quantico (ABC, 1. série)
27. 9. 2015 The Last Man on Earth (Fox, 2. série)
27. 9. 2015 The Simpsons (Fox, 27. série)
29. 9. 2015 Grandfathered (Fox, 1. série)
29. 9. 2015 Agents of S.H.I.E.L.D. (ABC, 3. série)
29. 9. 2015 The Grinder (Fox, 1. série)
30. 9. 2015 Chicago P.D. (NBC, 3. série)
30. 9. 2015 Code Black (CBS, 1. série)
30. 9. 2015 Criminal Minds (CBS, 11. série)

Finále:
1. 9. 2015 Scream (MTV, prodlouženo pro 2. sérii)
3. 9. 2015 Beauty and the Beast (CW, prodlouženo pro 4. sérii)
3. 9. 2015 Mistresses (ABC, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)
4. 9. 2015 Dark Matter (Syfy, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
6. 9. 2015 The Last Ship (TNT, prodlouženo pro 3. sérii)
8. 9. 2015 Tyrant (FX, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)
9. 9. 2015 Extant (CBS, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)
10. 9. 2015 Under the Dome (CBS, o 4. sérii dosud nerozhodnuto)
14. 9. 2015 So You Think You Can Dance (Fox, o 13. sérii dosud nerozhodnuto)
15. 9. 2015 Playing House (USA Network, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)
15. 9. 2015 Zoo (CBS, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
16. 9. 2015 Difficult People (Hulu, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
16. 9. 2015 Impastor (TV Land, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
17. 9. 2015 Graceland (USA Network, o 4. sérii dosud nerozhodnuto)
17. 9. 2015 Sex&Drugs&Roc­k&Roll (FX, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
27. 9. 2015 CSI: Crime Scene Investigation (CBS, zrušeno)
27. 9. 2015 Masters of Sex (Showtime, prodlouženo pro 4. sérii)
27. 9. 2015 Ray Donovan (Showtime, prodlouženo pro 4. sérii)

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře21zobraz všech 21 příspěvků
Adík

Adík

Scream Queens je jediné, co mám v plánu. A dost se toho bojím.. je jasné, že Ariana Grande a Nick Jonas...
před 8 roky
Foxley

Foxley

Na Scandal se taky strašně těším, ale to že chybí mě moc nepřekvapuje. Narozdíl od Ameriky ho tu...
před 8 roky
Foxley

Foxley

Jojo, taky jsem Murphyho fanoušek :D I když mě bavily asi všechny série. A Scream Queens se taky nemůžu...
před 8 roky
Další články k tématu