31. 8. 2021

5+5+5 nejočekávanějších seriálů září 2021

5+5+5 nejočekávanějších seriálů září 2021

Silný měsíc, to vám tedy povím. Září je v seriálovém světě již dlouhé roky spojené se startem nové sezóny. Loni se nám to trošku posunulo kvůli koronaviru, ovšem letos už se seriály vrací podle plánu a v plné síle.

Dnešní článek proto bude mega moc nabušený. Dočkáte se nejen klasické top pětky, ale dokonce top patnáctky! Seriály jsou rozdělené do tří kategorií: novinky, stálice z Velké pětky a zbytek (kabelovky, streameři, zahraniční kousky). I tak je to ale jen maličký vzorek všeho, co nás v září čeká. Proto jako vždy nezapomeňte mrknout na seznam na konci článku nebo na přehled kdy co vypukne.

Na konci každého měsíce pro vás připravujeme článek, ve kterém se zaměříme na hlavní seriálové události. V první části článku se podíváme na zoubek pěti největším premiérám, na které se většina z nás třese nedočkavostí. Ve druhé části pak vytvoříme kompletní přehled toho, co nás čeká a nemine.

Pokud vám článek nestačí a stále hledáte inspiraci na to, co nového sledovat, určitě vám pomůže žebříček nejočekávanějších seriálů. Jsou to novinky, které zde na SerialZone sklízejí nejvíce pozornosti, nejvíce lidí si je přidává do svých watchlistů. Pokud tedy nechcete být pozadu ve všeobecném přehledu, seriály zde na předních příčkách by vám neměly uniknout :-)

Dost už ale úvodních řečí, jde se odpočítávat, na co se v září můžeme nejvíce těšit:

Novinky

5

NCIS: Hawai'i

Kdy a kde

Od 20. září na CBS

Proč to sledovat

NCIS je osvědčená značka stanice CBS, která už má za sebou více úspěšných spin-offů. Nyní přichází nový, který má zaplnit místo po loni ukončeném veteránovi Hawaii Five-0. Nový tým NCIS z Havaje bude v tomto exotickém prostředí řešit další kriminální případy a pokud můžeme soudit z předchozích pokusů, i tentokrát půjde zcela jistě o start dalšího dlouholetého úspěšného seriálu, který těží ze známé značky, ale dokáže také obstát sám o sobě.
4

Y: The Last Man

Kdy a kde

Od 13. září na FX

Proč to sledovat

O této komiksové adaptaci už se mluví dlouho. Snad i roky. A konečně je tady. Jako vždy, i tentokrát jsou fanoušci původního díla před premiérou značně skeptičtí, zvlášť po zhlédnutí prvních ukázek. Ale tak to bývá vždy a nakonec se z podobných seriálů stanou nové velké hity, které dokážou rozšířit diváckou základnu široko za okruh čtenářů.
3

The Lost Symbol

Kdy a kde

Od 16. září na Peacocku

Proč to sledovat

Novinka původně měla jet na NBC, pak se ale přestěhovala na streamovací službu Peacock. Jde o seriálovou verzi Ztraceného symbolu od Dana Browna a už od své objednávky sklídí zasloužený zájem budoucích diváků. Ve šlépějích Toma Hankse bude tentokrát kráčet Ashley Zukerman, tak doufejme, že se mu podaří v roli Roberta Langdona obstát a ze seriálu se stane nový velký hit. Aby to nedopadlo jako s Lincolnem Rhymem, který navzdory slavné předloze nepřežil do druhé série.
2

La Brea

Kdy a kde

Od 28. září na NBC

Proč to sledovat

Pravděpodobně nejočekávanější novinka z Velké pětky. Námět seriálu vzbudil pozornost už podle popisu a první videoukázky seriálové fanoušky rozhodně nezklamaly. Novinky na Velké pětce to mají obecně hodně těžké, často i ty, na které se lidé hodně těší, kvůli průměrné sledovanosti a vysokému rozpočtu nepřežijí a nedosáhnou svého plného potenciálu (viz letošní zrušený Debris). La Brea má potenciál nabídnout poutavý vícesezónní příběh, ale vše bude záležet na zájmu (především) amerických diváků.
1

Foundation (Nadace)

Kdy a kde

Od 24. září na Apple TV+

Proč to sledovat

Adaptace sci-fi románů jsou vždy ožehavé téma. Fanoušci mají zpravidla obrovská očekávání a když seriál nesplňuje jejich představy, hlasitě se ozývají s negativním hodnocením. Často ale podobné typy seriálů zaujmou neznalce předlohy, kterých je přece jen více, a seriál se tak dostává do širokého povědomí navzdory bručení knižních fanoušků. Už to tu bylo tisíckrát a ještě tisíckrát bude. Foundation podle ukázek vypadá parádně, ale potenciálně mu škodí zaškatulkování jako adaptace románů Foundation (Nadace) od Isaaca Asimova. Třeba nakonec příjemně překvapí nejen fanoušky sci-fi, ale i fanoušky Nadace. Očekávání jsou vysoká.

Velká pětka

5

The Simpsons (Simpsonovi)

Kdy a kde

Od 26. září na Foxu

Proč to sledovat

Tento článek je plný rekordních seriálů a Simpsonovi jim s přehledem vévodí. Tento nesmrtelný animák je nejdéle běžícím seriálem v historii televize. I když o kvalitě nových sérií fanoušci polemizují, stále jde o nejsledovanější animák, o který je stále velký zájem.
4

Chicago Fire

Kdy a kde

Od 22. září na NBC

Proč to sledovat

Seriály z Chicaga patří aktuálně na stanici NBC k největším stálicím. Dohromady už mají na svém kontě 23 sérií, další tři začínají na podzim a ani jeden z nich se ještě zdaleka neloučí díky mnohanásobnému prodloužení. Jako zástupce pro zmínku jsme vybrali nejstaršího bráchu, se kterým to všechno před deseti lety začalo – hasiče z Chicago Fire.
3

The Rookie (Zelenáč)

Kdy a kde

Od 26. září na ABC

Proč to sledovat

Navzdory nízké sledovanosti si nový seriál Nathana Filliona dokázal najít stabilní a hlavně hlasitou fanouškovskou základnu. Zelenáč je rok co rok v ohrožení (chtěla jsem napsat na bublině, ale ovládla jsem se, abyste mě zase neukamenovali), ale stále se mu daří přežívat. V následujících týdnech se můžeme těšit již na čtvrtou sérii… to už aby seriál pomalu začal uvažovat nad změnou názvu, za ty čtyři roky už hlavní hrdina žádný Zelenáč není, ne? :-)
2

Law & Order: Special Victims Unit (Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti)

Kdy a kde

Od 23. září na NBC

Proč to sledovat

Aktuálně nejdelší hraný seriál Velké pětky stále silně válí. Chvíli jsem přemýšlela, jestli nemám do top pětky zahrnout spíše dalšího veterána – Chirurgy. Tam ale čím dál více fanoušků na vývoj příběhu nadává, zatímco u SVU to vypadá, že si všichni nové epizody stále užívají. V září začne neskutečná 23. série!
1

Survivor (Kdo přežije)

Kdy a kde

Od 22. září na CBS

Proč to sledovat

Po roce a půl pauzy se nám na obrazovky vrátí jedna z nejpopulárnějších soutěžních show, která ani po dvaceti letech neztrácí přízeň fanoušků. Natáčení Survivora se muselo odložit kvůli pandemii, ovšem tvůrci se nenechali zastrašit a tvrdě pracovali na vyjednání podmínek a bezpečnostních opatření pro to, aby se mohli co nejrychleji vrátit na Fidži. Moderátor Jeff Probst slibuje pro novou sérii další novinky a překvapení, takže se určitě máme nač těšit.

Ostatní

5

What We Do in the Shadows (Co děláme v temnotách)

Kdy a kde

Od 2. září na FX

Proč to sledovat

Nenápadný seriál, který se ale zakousl divákům do krku a čím více sérií se točí, tím více nabírá na popularitě. Nevšední upírská komedie odvysílá v září třetí sérii, nicméně už má oficiálně objednanou i čtyřku, takže se rozhodně nemusíme strachovat, že bychom o tento skrytý klenot mohli v dohledné době přijít.
4

American Crime Story

Kdy a kde

Od 7. září na FX

Proč to sledovat

Po dlouhé odmlce se na obrazovky vrátí Ryan Murphy s novou sérií antologie American Crime Story. Tentokrát se dočkáme zdramatizování aféry, která otřásla politickým i mediálním světem na konci 90. let. V roce 1998 vyšlo najevo, že tehdejší americký prezident Clinton měl tři roky aféru se stážistkou Monicou Lewinsky. Murphy si opět přizval k práci své dvorní herce. Dá se předpokládat, že nás čeká opět herecký koncert, který bude v příští sezóně odměněn řadou ocenění podobně jako předchozí série s podtitulem Versace.
3

Sex Education (Sexuální výchova)

Kdy a kde

Od 17. září na Netflixu

Proč to sledovat

Trojici netfixáckých zářijových pecek otevírá nová řada Sex Education. Z počátku nenápadný seriál se rychle stal hitem nejen u teenagerů, ale u všech generací diváků. Nejen, že ho milují fanoušci, ale také získává pořádnou dávku ocenění od televizních kritiků, a to včetně skutečných cen. Na rozdíl od dalších dvou seriálů, které nás v článku ještě čekají, zde zatím není oznámen konec, takže můžeme doufat, že tu s námi tento velký hit bude ještě pár let a bude nás stále bavit, jako dosud.
2

La Casa de Papel (Papírový dům)

Kdy a kde

Od 3. září na Netflixu

Proč to sledovat

Netflix nás bude v září solidně zásobovat. Po několika slabších měsících se vrací v plné síle a nasazuje do vysílání pořádné pecky. Jednou z nich je i jeden z nejúspěšnějších neamerických seriálů, které ve své nabídce má – La Casa De Papel. V září odstartuje první část závěrečné série, na zbylé epizody se pak budeme moci těšit v prosinci.
1

Lucifer

Kdy a kde

Od 10. září na Netflixu

Proč to sledovat

Asi nebylo pochyb, který seriál bude vévodit dnešnímu mega nafouknutému článku. Netflix v srpnu šokoval celý svět, když prozradil, že poslední desetidílnou šestou sérii Lucifera uvede již 10. září. Pán pekel patří aktuálně k nejpopulárnějším seriálům, dost možná mu patří i úplně první příčka. V září se s námi již nadobro rozloučí. Seriálu se podařilo dvakrát vstát z mrtvých. Poprvé poté, co ho zrušila stanice Fox a vzkřísil Netflix. Podruhé na Netflixu, kdy bylo oznámeno, že pátá série bude poslední, ale pak se vše zvrtlo a byla objednaná ještě šestá řada. Doufejme, že ten hype, který kolem finálových epizod panuje, bude oprávněný, a že se Lucifer dočká výbušného finále, na které budeme ještě po letech vzpomínat.

Kompletní přehled

Premiéry:

1. 9. 2021 Code 404
2. 9. 2021 A.P. Bio
2. 9. 2021 What We Do in the Shadows (Co děláme v temnotách)
2. 9. 2021 Horná Dolná
2. 9. 2021 Q-Force
3. 9. 2021 Grantchester
3. 9. 2021 Osada
3. 9. 2021 La Casa de Papel (Papírový dům)
4. 9. 2021 Dvojka na zabití
4. 9. 2021 Mami, ja chcem psa
5. 9. 2021 Billions (Miliardy)
5. 9. 2021 Ochránce
6. 9. 2021 Pan profesor
7. 9. 2021 American Crime Story
7. 9. 2021 Queen Sugar
8. 9. 2021 Doogie Kamealoha, M.D.
8. 9. 2021 The Circle: USA
8. 9. 2021 Wu-Tang: An American Saga
8. 9. 2021 Into the Night (Za stínem noci)
9. 9. 2021 The Cleaning Lady
10. 9. 2021 Lucifer
10. 9. 2021 The Cleaner
11. 9. 2021 Uhorčík
12. 9. 2021 American Rust
12. 9. 2021 Scenes from a Marriage
13. 9. 2021 Y: The Last Man
13. 9. 2021 Back to Life (Znovu do normálu)
16. 9. 2021 Tacoma FD
16. 9. 2021 The Harper House
16. 9. 2021 The Lost Symbol
16. 9. 2021 The Premise
17. 9. 2021 Family Law
17. 9. 2021 Sex Education (Sexuální výchova)
17. 9. 2021 The Morning Show
20. 9. 2021 Bob Hearts Abishola
20. 9. 2021 NCIS (Námořní vyšetřovací služba)
20. 9. 2021 NCIS: Hawai'i (NCIS: Hawaii)
20. 9. 2021 Ordinary Joe
20. 9. 2021 The Big Leap
20. 9. 2021 The Neighborhood
20. 9. 2021 9–1–1 (Záchranáři L. A.)
21. 9. 2021 The Resident (Doktoři)
21. 9. 2021 FBI
21. 9. 2021 FBI: International
21. 9. 2021 FBI: Most Wanted
21. 9. 2021 New Amsterdam
21. 9. 2021 Our Kind of People
21. 9. 2021 A Million Little Things
22. 9. 2021 Dear White People (Drazí běloši)
22. 9. 2021 The Goldbergs (Goldbergovi)
22. 9. 2021 Home Economics
22. 9. 2021 Chicago Fire
22. 9. 2021 Chicago Med
22. 9. 2021 Chicago P.D. (Policie Chicago)
22. 9. 2021 Survivor (Kdo přežije)
22. 9. 2021 Star Wars: Visions
22. 9. 2021 The Conners
22. 9. 2021 The Masked Singer
22. 9. 2021 The Wonder Years
23. 9. 2021 Creepshow
23. 9. 2021 Doom Patrol
23. 9. 2021 Law & Order: Organized Crime
23. 9. 2021 Law & Order: Special Victims Unit (Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti)
24. 9. 2021 Goliath (Goliáš)
24. 9. 2021 Blood & Water (Krev a voda)
24. 9. 2021 Midnight Mass
24. 9. 2021 Foundation (Nadace)
26. 9. 2021 BMF
26. 9. 2021 Bob's Burgers (Bobovy burgery)
26. 9. 2021 Family Guy (Griffinovi)
26. 9. 2021 The Simpsons (Simpsonovi)
26. 9. 2021 The Great North
26. 9. 2021 The Rookie (Zelenáč)
27. 9. 2021 The Good Doctor (Dobrý doktor)
28. 9. 2021 La Brea
30. 9. 2021 Big Sky
30. 9. 2021 Grey's Anatomy (Chirurgové)
30. 9. 2021 Aşk 101 (Love 101)
30. 9. 2021 Station 19

Finále:

1. 9. 2021 Monsters at Work
2. 9. 2021 Grown-ish
5. 9. 2021 Legends of Tomorrow
5. 9. 2021 Rick and Morty (Rick a Morty)
6. 9. 2021 The Republic of Sarah
6. 9. 2021 American Dad! (Americký táta)
8. 9. 2021 Good Trouble
10. 9. 2021 Lucifer
13. 9. 2021 Hell's Kitchen (Pekelná kuchyně)
14. 9. 2021 Miracle Workers (Nebe s.r.o.)
15. 9. 2021 MasterChef
16. 9. 2021 Slasher
17. 9. 2021 SurrealEstate
19. 9. 2021 Fantasy Island
20. 9. 2021 Reservation Dogs
20. 9. 2021 Hard
22. 9. 2021 Nine Perfect Strangers (Úplně cizí lidé)
22. 9. 2021 Dear White People (Drazí běloši)
23. 9. 2021 The Other Two
24. 9. 2021 Goliath (Goliáš)
26. 9. 2021 Power Book III: Raising Kanan
29. 9. 2021 Big Brother


Na které seriály srpna se nejvíce těšíte vy?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
F.Valek

F.Valek

Wow, díky za tip na The Cleaning Lady, to bude taky pecka. :D
před 2 roky
Kyra01

Kyra01

Z noviniek sa najviac teším na Foundation, Y: The Last Man a The Lost Symbol a z navrátilcov na What We...
před 2 roky
Katschaba

Katschaba

Tak jsem dokoukala 6. řadu Lucifera. A já teda zklamaná nejsem, myslím že se dostal důstojného zakončení. Já...
před 2 roky
Další články k tématu