Diskuze k článku Novinka pod lupou: Pretty Little Liars: The Perfectionists
avatar uživatele
Nika.M
Dlouholetý uživatel | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
2. 4. 2019 / 17:22:10 (před 5 roky)
off

Jistě víte, na co narážím. Jsem jedna z těch, kteří nejen četli knižní předlohu, ale četli ji dokonce před shlednutím pilotu. Normálně to nedělám, nemám ráda to následné zklamání. Jelikož Pretty Little Liars byly a vždycky budou moje největší srdcovka, na The Perfectionists jsem se neskutečně těšila. Dostala jsem obě knížky a řekla si, že aspoň první si do premiéry přečtu.
Samozřejmě jsem po přečtení měla obavy, jak moc se příběh změní - jak to tak už bývá zvykem. Nemohu to úplně nazvat
(Ti, kteří nečetli knihu, tak následující část asi nepochopí :D)
Tak jako první a hlavní věc je zklamáním, to rozhodně ne. Nejdříve jsem při sledování pilotu byla velice zmatená a jen tak tak se orientovala ve směsici změn.
Alison a Mona ... Co tu dělají říkala jsem si :D Dále pak hlavní lháři/ky. V knize se jedná o pět dívek, z nichž jsem zatím v seriálu viděla jen 2 (samozřejmě je možnost, že se v příběhu objeví, ale to by bylo nelogické), etnický původ Caitlin je trochu jiný, Ava je asi více méně stejná a Dylan je novinka. Další šok přišel, když z Taylora udělali holku/ženu a ,ještě k tomu sestru Nolana :o
Až na tyto "malé" detaily, jsem už dál změny radši nepozorovala... (teda krom, Caitlin předstírající Nolanovu přítelkyni a Avu zakoukanou do Nolana - fanoušci knihy by asi řekli fuj :D) Také jsem moc ráda za Jeremyho.

Ale když pominu patřičný rozdíl mezi knihou a seriálem ... nebyla jsem ani tak zklamaná, jak jsem očekávala. Prostě jiná verze příběhu a musím říct, že dobře vymyšlená. Za Alison a Monu jsem nakonec ráda, dodává to příběhu Rosewoodskou nostalgii. Obě mám ráda, Alison se nám ze zlé holky stala mentorkou a Mona je tajemná a lehce psycho jako vždy :D
Jsem zvědavá jak si seriál povede dál. Podle mě je tam určitý potenciál a mohlo by to jít dobře.

Prosím berte můj poněkud zdlouhavý názor s rezervou, kniha se mi hrozně líbila a navíc hodnotím po pilotu.

avatar uživatele
ragelly
Autorka článku | Cool level: 128 | Ragnar Lothbrok
14. 11. 2020 / 00:36:54 (před 3 roky)
off

Dokoukáno. Ani jsem nepředpokládala, že seriál skončí nějak alespoň částečně uspokojivě, ale i tak mě to naštvalo, nebudu vám lhát :D Prostě tradiční Lhářkovský cliffhanger na konci série, jak to máme všichni rádi. A na internetu žádné odpovědi, takže se nikdy nedozvíme, kdo je ten velký záporák. Na jednu stranu dobře - ještě by z toho vzniklo další dvojče :D Na druhou stranu mám raději příběh dořešený, ať už je závěr jakkoliv debilní a neuspokojivý.

Jinak pokoukání to bylo v pohodě. Teen mystery není nikdy dost. Postavy se mi celkem i zalíbily, i když to nebyly původní Lhářky, dokázala bych si představit, že jejich osudy ještě sérii nebo dvě sleduju. Škoda. Každopádně za mě rozhodně mnohem lepší spin-off než Ravenswood.

Závěr:
Otevřený a bez odpovědí. Na scénu přichází hlavní záporák. Nevíme, kdo to je, ale hrdinům přiznává, že zabil Nolana. Představí se jim jako Profesor a oznámí jim, že nyní začíná druhá fáze experimentu a kdo nebude spolupracovat, toho zatkne policie za zfalšování důkazů o tom, jak Taylor postřelila Jeremyho, na kterého byla vražda Nolana přišita. Profesor jim dá úkol, aby mu všichni prozradili jejich největší strach. Odpovědi pak sleduje na notebooku v kavárně, kde obsluhuje Zach. Ten Profesorovi nalije kávu a baví se s ním, takže máme indicii, že je to někdo, koho zná.

Editováno: 1x | Naposledy: 14. 11. 2020 / 00:37:24