2. 5. 2015

Dočká se CSI zkrácené finální série?

Dočká se CSI zkrácené finální série?

Květen 2010. Law and Order se připravuje na potenciální historickou událost, je na prahu objednávky 21. série, díky které by se stal nejdéle běžícím dramatickým seriálem v historii. Několik dní před Upfronts ale přichází rána: stanice NBC seriál ruší.

Současnost. Je květen a další kriminální veterán, který byl zdrojem zrodu velké značky, čeká na odhalení svého osudu. CSI v letošní sezóně představil svůj třetí spin-off, CSI: Cyber. Podle zdroje v současnosti CBS přemýšlí nad různými možnostmi, jak seriálu dopřát závěrečnou kapitolu v příští sezóně. Jedním z návrhů je také udělat zkrácenou sérii, možná dokonce jen šest epizod. Nic ale není jisté.

Law and Order už byl dávno dotočený, když bylo zrušení oznámeno. V březnu se NBC s tvůrci ústně dohodla na zkrácené 21. řadě s 16 epizodami, takže poslední díl 20. série nebyl vytvořen jako finálový. Fanoušci se tak po 20 letech se seriálem nedočkali zakončení.

CSI je ten stejný případ, minimálně co do obsahu. Julie zůstala na konci řady v kómatu, tak tak otevřela oči v posledních minutách. U L&O alespoň fanoušci měli tu možnost se rozloučit, jelikož zrušení přišlo tři epizody před koncem série. CSI ale dojel 15. řadu již v únoru, takže žádný sentiment nemá šanci nastat. Fanoušci zpozorněli už v říjnu, kdy bylo oznámeno, že 15. série bude mít pouze 18 epizod. Šlo o první případ vyjma stávky scenáristů, kdy seriál nedostal plnou řadu.

Seriál, který měl premiéru v roce 2000, dávno nedosahuje své někdejší slávy. Pětkrát mohl slavit ocenění nejsledovanějšího seriálu na světě, pro CBS vydělal miliardy dolarů. Jeho dva spin-offy CSI: Miami a CSI: NY se dočkaly úspěšného běhu, ale také nebyly extra dobře zakončeny ze stejného důvodu, jaký zde zmiňujeme. U Miami alespoň fanoušci viděli jakž takž uspokojivý konec, když se většina postav sešla v baru. I přes to se ale fanoušci rozloučili s desetiletým seriálem pořádně jen díky smutnému tweetu od Davida Carusa.

Herci z CSI jsou ochotni se vrátit ještě v jedné sérii. Stanice podobná rozhodnutí činí většinou po vytvoření programového plánu na další sezónu, tedy několik málo dní před jejich Upfronts prezentací. Ačkoliv ratingy nejsou tam, kde bývaly, seriál si přesto za 15 let vysloužil možnost říct úctyhodné sbohem, možná i za přítomnosti původních herců Williama Petersena a Marg Helgenberger. Pokud se tak nestane, nezbývá divákům nic jiného než doufat v objednání limitované série. To je v současnosti v hlavách na NBC, kde se uvažuje o pokračování Law and Order právě touto formou.


Vadilo by vám zrušení seriálu bez jakéhokoliv zakončení? Byli byste třeba jen pro posledních 6 epizod? Nebo už jste k CSI ztratili jakýkoliv vztah a je vám jedno, kdy a jak seriál skončí?

Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Maarti

Maarti

Dobré zakončení by si zasloužili..
před 9 roky
Další články k tématu