9. 1. 2018

Seriálová výzva 2017: Statistika

Seriálová výzva 2017: Statistika

V lednu 2017 jsme pro vás připravili další novinku – celoroční seriálovou výzvu. Nešlo vůbec o jednoduchou záležitost. Dali jsme vám za úkol, abyste v průběhu roku 2017 odsledovali celkem 52 pilotů, což znamená jeden týdně.

O svých úspěších, ale i zoufalství a dohánění na poslední chvíli jste se nám po celý rok svěřovali v diskuzi pod článkem. Byli jsme moc potěšení, že se vám nápad zalíbil a spousta z vás do výzvy šla s námi. Na druhou stranu chápeme, že když u něčeho rozkoukáte první díl, často máte nutkání pokračovat ve sledování dál, ale den nemá 48 hodin, takže je to skutečně pekelná výzva :-)

Každopádně spousta z vás se rozhodla výzvu přijmout. Dnes vám přineseme celkové statistiky, abyste si mohli porovnat, jak jste na tom oproti ostatním.

Úspěchy

Začneme se základy. Výzvu 2017 se rozhodlo přijmout 2 126 registro­vaných uživatelů! To je výborné číslo, jde vidět, že vás nápad skutečně zaujal. Se samotným plněním už to však bylo náročnější. Úspěšně totiž výzvu dokončilo pouze 307 lidí. Přesně třetina z nich (102 uživatelů) buď doklepávala výzvu za pět minut dvanáct, nebo už toho měla až nad hlavu a rozhodla se dál nepokračovat. Zbytek, tedy 205 lidí, pokračovalo dál i po splnění výzvy a vidělo více než 52 pilotů.

Pojďme se nyní podívat na nejvyšší čísla. Nejvyšší počet odsledovaných pilotů za celý rok byl 237 a vy můžete hádat, který uživatel je takový blázen :-) Toto číslo představuje 456 % z výzvy, takže v průměru 0,65 pilotu denně. Následoval CoolEx215 piloty a bronzové umístění si odnáší Mik se 167 zhlédnutými pilotními epizodami. Co se týče hodnot, na kterých skončili dva a více uživatelů, tak je to 83 zhlédnutých pilotů (dva lidi) a 82 zhlédnutých pilotů (tři lidi).

Neúspěchy

Ne všem se však podařilo výzvu dotáhnout do úspěšného konce. Nejvíc asi zamrzí skončit těsně před vrcholem. Dva uživatelé si ve výzvě odškrtli 51 pilotů, chyběl tedy pouze jeden jediný! Další člověk měl 50 pilotů a další dva pak 49 odškrtnutých epizod.

Menší číslo, celkem 21 uživatelů, s výzvou skončilo v polovině a dál už se nehrnuli. Celkem se přes půlku výzvy dostalo 164 lidí.

Hned po prvním odškrtnutém pilotu s celou výzvou seklo 152 lidí… a nebo prostě jen dál neodškrtávali ve watchlistu.

Zajímavosti

Celkem jste si během roku označili jako viděno 474 různých pilotů z různých zemí a v různých žánrech, pouze s kritériem premiéry v roce 2017. Zajímají vás nejčastěji odškrtnuté piloty? Můžeme vám prozradit, že jsou stejné s těmi, které si všichni registrovaní uživatelé (tedy včetně těch, co se výzvy neúčastnili), během roku označili jako viděno, pouze celková čísla se samozřejmě liší.

Nejčastěji viděnými piloty tedy jsou:
13 Reasons Why – 1 009×
Riverdale – 768×
Big Little Lies – 628×
Young Sheldon – 611×
Iron Fist – 600×

V rámci uživatelů, kteří výzvu přijali, bylo v roce 2017 odškrtnuto jako viděno celkem 34 662 pilotních epizod. Jde vidět, že tu máme skutečně maniaky, kteří ujíždí nejen na stokrát dokola opakovaných seriálech, které vysílají české televizní stanice, ale dávají šanci i novinkám v originálním znění. Pokud bychom těchto téměř 35 tisíc pilotů přepočítali na prosledovaný čas, dostaneme se na neskutečné číslo 1 483 935 minut! To znamená, že celkem jsme všichni dohromady strávili pouze u pilotních epizod premiérovaných v roce 2017 1 030 dnů, 12 hodin a 15 minut. Nebo jinak taky jsme s piloty v roce 2017 strávili téměř tři roky celkového času!

Protože víme, že tohle byl opravdu těžký úkol, rozhodli jsme se vás za něj odměnit zbrusu novou trofejí. Ta vám v následujících dnech přistane na profilu. Ti, kterým se výzvu podařilo splnit, dostanou pět hvězdiček, ostatní budou mít trofej bez hvězdiček za účast.

Výzva 2018

Bude! Už ji máme vymyšlenou, aktuálně pracujeme na technických detailech a jakmile vše bude připraveno, opět se o tom dozvíte prostřednictvím článku. A dáme vám ho i do stálých odkazů na hlavní stránku, abyste příští rok netvrdili, že jste se letos v lednu o žádné nové výzvě vůbec nedozvěděli :-)


Tak povídejte, jak se vám výzva 2017 líbila? Kolik pilotů jste celkem zhlédli? Které se vám nejvíce líbily, u kterých už jste viděli i celou sérii? A které vás naopak vůbec nezaujaly a hned po odsledování jste na celý seriál raději úplně zapomněli?

Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře60zobraz všech 60 příspěvků
Koldik

Koldik

Casu bolo pomenej, ale dalo sa.
před 6 roky
Briggan32

Briggan32

výzvu som splnil na 100% a trofej nejak stále nemám :/
před 6 roky
~Đąrk ŞUÑ~

~Đąrk ŞUÑ~

Ja taky ne...
před 6 roky
Další články k tématu