4. 9. 2012

R.I.P. Michael Clarke Duncan (1957 - 2012)

R.I.P. Michael Clarke Duncan (1957 - 2012)

Michael Clarke Duncan, který byl nominován na Oskara za svůj výkon v The Green Mile (Zelená míle, 1999), zemřel v pondělí ráno v Los Angeles. Bylo mu padesát čtyři let.

Herec, kterého mohli fanoušci naposledy vidět jako Leo Noxe v seriálu The Finder, prodělal v červenci infarkt, kvůli kterému byl přes měsíc v intenzivní péči lékařů.

Sto devadesát šest centimentrů vysoký Duncan se do filmové i seriálové historie zapsal díky rolím, které dostával právě kvůli své výšce, byli to především bodyguardi a vyhazovači. Poprvé se výrazněji zapsal do divácké přízně v roce 1998, kdy účinkoval v Armageddonu. Poté následovala Zelená míle, kde ztvárnil vězně a léčitele Johna Coffeyho. Kromě filmů se objevil také v řadě seriálů, kromě již zmiňovaného The Findera jsme jej mohli vidět také v Chuckovi, Two and a Half Men (Dva a půl chlapa), CSI: NY (Kriminálka New York), svůj hlas pak propůjčil ve třech epizodách Family Guy (Griffinovi).

Jeho agent vydal oficiální prohlášení:

Michael Clarke Duncan zemřel v pondělí ráno v Los Angeles, jak oznámila jeho snoubenka, reverendka Omarosa Manigualt. Herec, nominovaný na Oscara, utrpěl 13. července infarkt, ze kterého se nikdy úplně nezotavil. Manigault je vděčná za všechny vaše modlitby a prosí, abyste respektovali její soukromí. Oslavy hercova života, jak soukromé, tak veřejné, budou oznámeny později.

R.I.P., Michaele Clarku Duncane. Rádi jsme se s tebou na našich obrazovkách potkávali.

Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře22zobraz všech 22 příspěvků
Crazy-Nut*

Crazy-Nut*

Je mi to moc líto, měl pár let ještě před sebou a mohl je prožít se ženou, kterou miloval :( Každopádně na...
před 11 roky
VanThomass

VanThomass

R.I.P. Myslím, že jeho role v Zelené míli je nezapomenutelná...
před 11 roky
nevermore

nevermore

Musím se přiznat, že Zelená míle byl jedinej film u kterýho sem uronil slzu. Doufam, že je teď na...
před 11 roky
Další články k tématu