6. 3. 2020

11 způsobů, jak promítnout těhotenství hereček do seriálu

11 způsobů, jak promítnout těhotenství hereček do seriálu

Redaktoři na TV Line dali dohromady jedenáct různých příkladů toho, jak se reálná těhotenství hereček můžou promítnout do seriálů. Článek je tematický, jelikož před dvěma dny oznámila nastávající rodičovství také Melissa Benoist, hlavní představitelka Supergirl. Co myslíte, který způsob si vyberou tvůrci seriálu?

délka série a změna natáčecího rozvrhu

Porodní termín zůstává většinou pevně daný, ale natáčecí rozvrh kolem něj může pracovat velmi flexibilně. Jsou dvě možnosti: buď snížit počet epizod v sérii, jak tomu bylo u páté řady Sex and the City (Sex ve městě) kvůli těhotenství Sarah Jessicy Parker. Nebo se prostě začne natáčet dřív, aby se stihlo předem připravit více dílů a herečka nemusela pracovat v pozdější fázi těhotenství. To je případ třeba u Amy PoehlerParks and Recreation. No a pak tu je ještě jedna možnost, a to kompletně posunout natáčení a premiéru až za porod, což se stalo u aktuální závěrečné řady Homeland (Ve jménu vlasti), kdy se čekalo, až Claire Danes porodí druhého potomka.

volné oblečení

Někdy je skrytí těhotenství velmi snadné, stačí pouze upravit módní styl postavy. Debra Messing začala ve Will & Grace (Will a Grace) nosit volné halenky a kabátky, stejně jako Leah ReminiThe King of Queens (Dva z Queensu), Ana OrtizUgly Betty (Ošklivka Betty) nebo Danielle PanabakerThe Flash (Flash).

s těhotenstvím nesouvisející přibrání na váze

Těhotenství nemusí být jediným důvodem, proč se ženám může zvětšovat bříško. Některé seriály to vysvětlily po svém. Např. January JonesMad Men (Šílenci z Manhattanu) přibrala tím, že začala ve stresu hodně jíst (a že toho stresu neměla málo), Alyson HanniganHow I Met Your Mother (Jak jsem poznal vaši matku) se zase účastnila soutěže v rychlém jedení. Podobné výmluvy měly také Jane Leeves ve Frasier nebo Lauren LaneThe Nanny (Chůva k pohledání).

upoutání na lůžko

Když na podzim 2009 očekávala Ellen Pompeo první dítě, tvůrci Grey's Anatomy (Chirurgové) se její těhotenství snažili ze začátku skrývat. Jakmile se bříško zvětšilo, Meredith darovala orgán nemocnému otci a byla chvíli upoutaná na lůžko ve volné nemocniční róbě.

zmizení z obrazovky

Nejsnadnější způsob, jak skrýt těhotenství, je odklidit postavu/herečku kompletně. V tomto případě přichází na řadu řada různých vysvětlení od tradičních návštěv rodinných příslušníků až po originálnější nápady. Zooey Deschanel šla v New Girl (Nová holka) do poroty u soudního případu, Jessica CapshawGrey's Anatomy (Chirurgové) odjela na výlet do Afriky, Heather Morris byla v Glee přijata na M.I.T., Daniela Ruah byla v NCIS: Los Angeles (Námořní vyšetřovací služba L. A.) poslána do Afghánistánu, Janet Montgomery šla v New Amsterdam na odvykačku, nebo třeba Lesley-Ann Brandt se vydala na bounty lov na začátku třetí řady Lucifera.

falešné těhotenství

Když otěhotněla Melissa FumeroBrooklyn Nine-Nine (Brooklyn 99), tvůrci poslali Amy undercover do vězení, kde se vydávala za těhotnou vězeňkyni.

náhradnice

Tvůrci Alias se rozhodli, že když je těhotná Jennifer Garner, tak otěhotní i Sydney Brishow. Aby se však nemuseli rozloučit s akčními honičkami a bojovými scénami, přivedli do příběhu novou postavu (Rachel Nichols), která akční stránku převzala místo Sydney.

mužský záskok

Jeden z nejinovativ­nějších způsobů vymysleli scenáristé soap opery Days of Our Lives (Tak jde čas). Sami (Alison Sweeney) se převlékala a vydávala za chlapa a během hereččiny mateřské dovolené roli zastoupil herec Dan Wells.

staré dobré skrývání

Když se těhotenství hereček nehodí do dějových linií jejich postav, přichází na řadu staré dobré skrývací metody. V záběru se můžou objevit velké květiny, pohovky, kabelky a nespočet dalších velkých předmětů, které bříško dokážou skrýt. Takto se těhotenství ignorovalo v seriálech u hereček Kerry Washington (Scandal (Skandál)), Ellen Pompeo a Chyler Leigh (Grey's Anatomy (Chirurgové)), Julie Louis-Dreyfus (Seinfeld (Show Jerryho Seinfelda)), Cobie Smulders (How I Met Your Mother (Jak jsem poznal vaši matku)), Moreny Baccarin (Homeland (Ve jménu vlasti)) nebo Mariny Squerciati (Chicago P.D.).

těhotenství v reálu i v seriálu

Emilie de Ravin (Once Upon a Time (Bylo, nebylo)), Megan Boone (The Blacklist (Černá listina)), Hayden Panettiere (Nashville), Kaitlin Olson (It's Always Sunny in Philadelphia), Melissa Rauch (The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku)), Caterina Scorsone (Private Practice) a nespočet dalších hereček ukazovalo své těhotenství v reálu i v seriálu – tvůrci ho vepsali do děje.

únos mimozemšťany

Když už si nevíte rady, inspirujte se The X-Files (Akta X). Během těhotenství Gillian Anderson tvůrci vymysleli, že Scullyovou unesou mimozemšťané. Když mulder přemýšlel o tom,c o se jeho partnerce děje, záběry ukázaly hereččino těhotenské bříško u mimozemšťanů. Díky této dějové lince chyběla v několika epizodách a v jedné ještě zůstala na lůžku v kómatu.

Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře45zobraz všech 45 příspěvků
Bellezza

Bellezza

Tak to máme zasa niečo spoločné. V seriáli mi to v zásade moc nevadí,ale v realite tiež decká...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Wynonna to má do druhé série pěkně zakomponované :) Musela jsem si dohledávat, jestli herečka fakt náhodou...
před 3 roky
andromache

andromache

Jojo, Scrofanka byla těhotná.. A pobavila mě pak taková menší přestřelka na twitteru, kdy Mel...
před 3 roky
Další články k tématu