6. 7. 2023

22 222 seriálů - jak to dopadlo

22 222 seriálů - jak to dopadlo

Když jsme v září slavili 20 000 seriálů v databázi, tak jsme vyhlásili soutěž, kde se tipovalo, kdy jich tu bude 22 222, abychom navázali na slavnou tipovačku 11 111.

A 2222 seriálů nám tu přibylo ani ne za rok a tak můžeme vyhlašovat výherce. Ti jsou dva, protože přesné datum nikdo netrefil. Ale oba se sekli jen o den.

Jedním z výherců je Furiant, který tipoval, že klíčové datum nastane 25. června. A druhým výhercem je pak Hudy, která tipovala datum 27. června. No nakonec to bylo přesně mezi a to 26. června, za což mohla příprava Netflixáckého přehledu na červenec, protože i když tu máme skoro všechno, tak Netflix vždy přijde s něčím ze žánru reality či z Jižní Koreji, co tu zatím nemáme. Takže pak, když člověk píše článek, si to musí nejprve přidat a pak ty seriály naskakují rychleji, než čísla na digitálním tachometru pilota F1.

A teď nějaké ty statistiky

▸ Celkem nám přidání 2222 seriálů trvalo 300 dní.
▸ Tenhle počet vložilo 20 různých redaktorů. Ale i tak rádi rozšíříme řady a třeba to příště bude ještě rychlejší. Stačí napsat Fruikovi zprávu či maila.
▸ Nejaktivnější trojice v tomto období byla Fruiko, Sajgon a Hudy
262 seriálů pochází z Netflixu, druhá je překvapivě Česká televize se 72 seriály, bronz bere Amazon s 69 seriály.
▸ Asi nebude překvapením, že 651 seriálů pochází z USA, 258 seriálů z Velké Británie, ale třetí Japonsko se 159 seriály by vás mohlo překvapit.
▸ Letošních seriálů bylo z těch 2222 přidáno 556. Druhé místo obsadily loňské kousky v počtu 426 seriálů.
▸ Ze žánrů převládá drama, následuje ho dokument, komedií je tedy méně, ale pořád dokáží překonat reality-show
▸ Subžánr dramat vede krimi, stejně tak v dokumentech, kde to táhnou truecrime příběhy, u komedií to je hudební, ale popravdě, tam těch subžánrů příliš nemáme


No a teď už nám nezbývá než zase pár let počkat na 30 000 seriálů a tipovačku 33 333… Nebo… Blížíme se totiž 100 000 přidaných epizod s obsahem. Tak nás možná čeká tipovačka 111 111 epizod? Co? Chcete ji?

Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
richardK

richardK

Pro mně zcela šílené číslo, jak je uvedeno, ani ne za rok. Gratulace skvělým tipařům👍
před 45 týdny
lenochod6

lenochod6

Gratuluji výhercům, jsou šikovní, já jsem se sekla o docela dost měsíců... A tipovačky určitě chci,...
před 45 týdny
_Martin_

_Martin_

Klidně bych dal oboje tipovačky, ať je větší sranda. Tady jsem se sice sekl prakticky o rok, ale vidím...
před 45 týdny
Další články k tématu