Diskuze k článku Novinka pod lupou: Penny Dreadful: City of Angels (Showtime)
avatar uživatele
Katschaba
Uživatel od první verze | Cool level: 21 | Phil Dunphy
27. 4. 2020 / 14:43:43 (před 3 roky)
off

Seriál mám v hledáčku nějakou chvíli už jen kvůli jménu Penny Dreadful, což je jeden z mých oblíbených :-) Ale vidím to tak, že zde počkám až se odvysílá celá řada a pak se na to podívám :-) Abych se přiznala, tak již žádné seriály nesleduji v aktuálním vysílacím čase :D

"Your life is yours and yours alone, rise up and live it." by Richard Rahl
avatar uživatele
Camfourek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 23 | Denholm
27. 4. 2020 / 15:13:20 (před 3 roky)
off

Tak, není to špatné, to ne. Kouknu ještě na druhý díl a pak se rozhodnu, ale kvalit původní Penny Dreadful to nedosahuje ani náhodou. I když se Natalia Dormer rozhodně vyřádila v maskérně, tak ale v konečném efektu se tváří pořád stejně. Teda ona se takhle tváří i v jiných seriálech, takže nic překvapivého. Zkusit srovnávat s fantastickou Evou Green je nemyslitelné, u té jsou vidět v obličeji neuvěřitelné emoce. Ale navnadilo mě to k tomu, že si sjíždím tu původní. Ach jo, jako bych toho měla málo ke koukání :)

avatar uživatele
andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
27. 4. 2020 / 15:54:15 (před 3 roky)
off

Já se u původního Penny Dreadfull stěží překousala přes pilot, jak strašně jsem se u toho nudila (plus Eva Green je mi strašně nesympatická). Tady je aspoŇ Natalie Dormer, která je o level sympatičtější. Jako jak to tak čtu, tak zkusím aspon ten pilot, jestli to bude stejná zívačka jako jeho starší brácha. Musím přiznat, že Hollywood let třicátých je dost velké lákadlo (20 a 30 léta 20.století jsou asi moje nejoblíbenější části historie vůbec).

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
avatar uživatele
ShedStories
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
28. 4. 2020 / 15:57:20 (před 3 roky)
off

Penny Dreadful mám veľmi rád, ale nebudem porovnávať, pretože je to ako porovnávať jablká s hruškami. Mne osobne sa pilot páčil. Som zvedavý ako budú pokračovať jednotlivé dejové línie. Do akej miery sú prepojené sa ukáže neskôr. Nebudem sa čudovať, ak bude miera prepojenia minimálna, pretože aj v starom PD jednotlivé postavy (Vanessa, Frankenstein, Dorian,...) boli prepojené v podstate minimálne a stretli sa len pár krát v priebehu celého seriálu.

Jedným výrazným egatívom pre mňa bola rozhodne dĺžka epizódy. Dúfam, že ďalšie časti budú mať pod 50 minút. A ešte efekty pri tom požiari v úvode seriálu vyzerali celkom amatérsky ale možno len vec vkusu.

,,The freedom and simple beauty is too good to pass up..." Ch. McCandless
avatar uživatele
_karel_
Dlouholetý uživatel | Cool level: 67 | kpt. Benjamin Franklin 'Hawkeye' Pierce
29. 4. 2020 / 12:32:08 (před 3 roky)
off

Asi nejvíc mi sedí hodnocení Seraphina. Mám z toho pilotu asi stejný (=zklamaný) pocit jako u The Terror. První řada fantastická, z druhé jsem dal dva díly a šmytec.