13. 12. 2020

Slavné seriálové dvojice, které se mimo obrazovku nesnášely (1. část)

1
Lorelai a Luke

Lorelai a Luke si nebyli až tak moc blízcí

Jak to bylo?

Začínáme zlehka. I když se kultovní seriál Gilmore Girls (Gilmorova děvčata) od Amy Sherman-Palladino hlavně soustředil na neuvěřitelně blízké přátelství mezi matkou Lorelei a její mladistvou dcerou Rory, tak obě během seriálu prožily několik vážných vztahů. Pro Lorelei byl ten nejosudovější Luke Danes. Ten s Lorelei dlouhodobě flirtoval, až to přerostlo ve vážný vztah.

Jenže podle Grahamové se tahle náklonost nepřenesla mimo obrazovky. V rozhovoru pro TVGuide v roce 2005 se jí ptali na vztah s Patteronem a Graham odpověděla: „Je v pořádku. Myslím, že naše postavy mají skvělou chemii, což odráží naši skutečnou chemii.“ Když ale o chvíli později přišla otázka, jestli byli „nejlepšími přáteli“, tak Grahamová odpověděla jen strohé „Ne.“

V posledních letech se ale věci nejspíš uklidnily a když v roce 2016 Netflix seriál oživil, tak si spolu vyfotili selfie.

2
Carrie a Samantha

Nejlepší kamarádky se nesnášely

Jak to bylo?

Kromě definování vypravěčského stylu a vybroušených dějových linek s sebou Sex and the City (Sex ve městě) přinesl i výpověď o síle ženského přátelství. Soustředil se na životy čtyř moderních žen v New Yorku na konci 90. a začátkem roku 2000. Ačkoliv se příběh točil kolem sloupkařky Carrie, hrdinka věnovala spoustu času svým kamarádkám Mirandě, Charlotte a Samantě.

Navzdory skutečnosti, že Parkerová a Cattrallová roky hrály nejlepší kamarádky a přátelský vztah Carrie a Samanthy byl na obrazovce dokonale vyladěný, tak v zákulisí to tak zdaleka nevypadalo. Pravda o jejich nepřátelství vyplavala, když seriál v roce 2004 skončil. Po dvou filmech se Cattrallová odmítla účastnit natáčení třetího pokračování, protože měla neustále problém s tím, že Parkerová za předchozí snímky inkasovala mnohem více peněz. V únoru 2018 napětí mezi nimi opět vzrostlo. Parkerová kondolovala Cattrallové k smrti bratra a ta na sociálních sítích vybuchla s tím, že od ní nepotřebuje v těchto těžkých časech žádnou lásku či podporu a že se nemá na veřejnosti přetvařovat.

3
Rachel Berry a Santa Lopez

Škola je někdy tvrdá i v zákulisí

V čem

Glee

Jak to bylo?

I ve skutečném životě může být střední škola docela nepřátelským místem. A zákulisí školy v Glee se evidentně nijak neliší. Rachel Berry a Santa Lopez byly na plátně zapřisáhlé rivalky a jejich představitelky Lea Michele a Naya Rivera měly podobný vztah i mimo kameru.

Po letech Rivera jejich spor potvrdila. Ve svých pamětech Sorry Not Sorry napsala o svém vztahu s Michele: „Myslím, že Rachel, tedy myslím Leu, neměla moc ráda, když se musela dělit o světla reflektorů. Dost těžko se jí oddělovala práce od našeho přátelství, zatímco to bylo mnohem lehčí pro mě. Lea byla mnohem citlivější a někdy to vypadalo, že mě obviňovala ze všeho, co se pokazilo.“

Když teď v na začátku léta Rivera ve svých 33 letech tragicky zemřela, Michele zveřejnila její fotografii, z čehož vyplynulo, že i přes jejich napjatý vztah ji smrt kolegyně zasáhla.

4
Isaiah Washington a T.R. Knight

Na nože či snad na skalpely?

Jak to bylo?

Když byl v březnu 2005 nenápadný lékařský seriál od Shondy Rhimes nasazen v midseason do vysílání, tak asi nikdo nečekal, že se z něj vyklube jedno z nejdéle běžících televizních dramat. V průběhu let se v seriálu odehrálo několik dramatických zvratů a mnoho odchodů ze seriálu. Ale ne všechny byly tak dramatické jako ten Isaiaha Washingtona, který hrál Dr. Prestona Burka v prvních třech sériích.

Spolu s hlavní hvězdou Meredith Gray (hraje ji Ellen Pompeo) nastoupilo v nemocnici i několik stážistů. Cristina Yang (Sandra Oh), Izzie Stevens (Katherine Heigl), Alex Karev (Justin Chambers) a George O'Malley (T.R. Knight). A přestože si nakonec Dr. Burke vybere George jako svého oblíbeného internistu, tak mimo obrazovku nebyl jejich vztah tak idylický. Jednou během hádky s Patrickem Dempseyem použil Washington hanlivou narážku ohledně Knightovy sexuality (ten později otevřeně přiznal, že je gay). A když později svoji hanlivou narážku zopakoval během své řeči i v zákulisí při předávání Zlatých glóbů, tak byl donucen seriál opustit. Později tvrdil, že to, co řekl, rozhodně nebylo o T.R. Knightovi.

5
Shatner a Takei

Vesmír není klidné místo

V čem

Star Trek

Jak to bylo?

George Takei (Sulu) a William Shatner (kapitán Kirk) možná společně prozkoumali nejhlubší zákoutí vesmíru, ale to ještě neznamená, že jsou to přátelé. Tito dva legendární herci spolu hráli bok po boku v původním Star Treku na konci šedesátých let, ale v zákulisí se oba rozhodně nemuseli.

V roce 2015 v rozhovoru pro časopis The New York Times Takei tvrdil, že kdykoliv Shatner potřeboval nějakou publicitu pro svůj nový projekt, tak neváhal vytáhnout na světlo jejich dávné spory a pomluvy ohledně Takeiho manželství s Bradem Takeim. Nakonec pokud jde o komentáře učiněné během natáčení se Shatnerem, to Take uzavřel prohlášením: „Je obtížné pracovat s někým, kdo není týmovým hráčem. Bill je skvělý herec a moc dobře to ví, ale taky je moc rád, když kamera zabírá jen jeho.“

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Varro

Varro

A co N. Fillion a Stana Katic v Castlovi na zabití - tam se prý ti dva vyloženě nesnášeli
před 3 roky
phoboska

phoboska

Slavné seriálové dvojice, které se mimo obrazovku nesnášely (1. část) takže evidentne bude aj 2. časť.
před 3 roky
Fruiko

Fruiko

Jsou v druhém díle.
před 3 roky
Další články k tématu