13. 12. 2020

Slavné seriálové dvojice, které se mimo obrazovku nesnášely (1. část)

1
Lorelai a Luke

Lorelai a Luke si nebyli až tak moc blízcí

Jak to bylo?

Začínáme zlehka. I když se kultovní seriál Gilmore Girls (Gilmorova děvčata) od Amy Sherman-Palladino hlavně soustředil na neuvěřitelně blízké přátelství mezi matkou Lorelei a její mladistvou dcerou Rory, tak obě během seriálu prožily několik vážných vztahů. Pro Lorelei byl ten nejosudovější Luke Danes. Ten s Lorelei dlouhodobě flirtoval, až to přerostlo ve vážný vztah.

Jenže podle Grahamové se tahle náklonost nepřenesla mimo obrazovky. V rozhovoru pro TVGuide v roce 2005 se jí ptali na vztah s Patteronem a Graham odpověděla: „Je v pořádku. Myslím, že naše postavy mají skvělou chemii, což odráží naši skutečnou chemii.“ Když ale o chvíli později přišla otázka, jestli byli „nejlepšími přáteli“, tak Grahamová odpověděla jen strohé „Ne.“

V posledních letech se ale věci nejspíš uklidnily a když v roce 2016 Netflix seriál oživil, tak si spolu vyfotili selfie.

2
Carrie a Samantha

Nejlepší kamarádky se nesnášely

Jak to bylo?

Kromě definování vypravěčského stylu a vybroušených dějových linek s sebou Sex and the City (Sex ve městě) přinesl i výpověď o síle ženského přátelství. Soustředil se na životy čtyř moderních žen v New Yorku na konci 90. a začátkem roku 2000. Ačkoliv se příběh točil kolem sloupkařky Carrie, hrdinka věnovala spoustu času svým kamarádkám Mirandě, Charlotte a Samantě.

Navzdory skutečnosti, že Parkerová a Cattrallová roky hrály nejlepší kamarádky a přátelský vztah Carrie a Samanthy byl na obrazovce dokonale vyladěný, tak v zákulisí to tak zdaleka nevypadalo. Pravda o jejich nepřátelství vyplavala, když seriál v roce 2004 skončil. Po dvou filmech se Cattrallová odmítla účastnit natáčení třetího pokračování, protože měla neustále problém s tím, že Parkerová za předchozí snímky inkasovala mnohem více peněz. V únoru 2018 napětí mezi nimi opět vzrostlo. Parkerová kondolovala Cattrallové k smrti bratra a ta na sociálních sítích vybuchla s tím, že od ní nepotřebuje v těchto těžkých časech žádnou lásku či podporu a že se nemá na veřejnosti přetvařovat.

3
Rachel Berry a Santa Lopez

Škola je někdy tvrdá i v zákulisí

V čem

Glee

Jak to bylo?

I ve skutečném životě může být střední škola docela nepřátelským místem. A zákulisí školy v Glee se evidentně nijak neliší. Rachel Berry a Santa Lopez byly na plátně zapřisáhlé rivalky a jejich představitelky Lea Michele a Naya Rivera měly podobný vztah i mimo kameru.

Po letech Rivera jejich spor potvrdila. Ve svých pamětech Sorry Not Sorry napsala o svém vztahu s Michele: „Myslím, že Rachel, tedy myslím Leu, neměla moc ráda, když se musela dělit o světla reflektorů. Dost těžko se jí oddělovala práce od našeho přátelství, zatímco to bylo mnohem lehčí pro mě. Lea byla mnohem citlivější a někdy to vypadalo, že mě obviňovala ze všeho, co se pokazilo.“

Když teď v na začátku léta Rivera ve svých 33 letech tragicky zemřela, Michele zveřejnila její fotografii, z čehož vyplynulo, že i přes jejich napjatý vztah ji smrt kolegyně zasáhla.

4
Isaiah Washington a T.R. Knight

Na nože či snad na skalpely?

Jak to bylo?

Když byl v březnu 2005 nenápadný lékařský seriál od Shondy Rhimes nasazen v midseason do vysílání, tak asi nikdo nečekal, že se z něj vyklube jedno z nejdéle běžících televizních dramat. V průběhu let se v seriálu odehrálo několik dramatických zvratů a mnoho odchodů ze seriálu. Ale ne všechny byly tak dramatické jako ten Isaiaha Washingtona, který hrál Dr. Prestona Burka v prvních třech sériích.

Spolu s hlavní hvězdou Meredith Gray (hraje ji Ellen Pompeo) nastoupilo v nemocnici i několik stážistů. Cristina Yang (Sandra Oh), Izzie Stevens (Katherine Heigl), Alex Karev (Justin Chambers) a George O'Malley (T.R. Knight). A přestože si nakonec Dr. Burke vybere George jako svého oblíbeného internistu, tak mimo obrazovku nebyl jejich vztah tak idylický. Jednou během hádky s Patrickem Dempseyem použil Washington hanlivou narážku ohledně Knightovy sexuality (ten později otevřeně přiznal, že je gay). A když později svoji hanlivou narážku zopakoval během své řeči i v zákulisí při předávání Zlatých glóbů, tak byl donucen seriál opustit. Později tvrdil, že to, co řekl, rozhodně nebylo o T.R. Knightovi.

5
Shatner a Takei

Vesmír není klidné místo

V čem

Star Trek

Jak to bylo?

George Takei (Sulu) a William Shatner (kapitán Kirk) možná společně prozkoumali nejhlubší zákoutí vesmíru, ale to ještě neznamená, že jsou to přátelé. Tito dva legendární herci spolu hráli bok po boku v původním Star Treku na konci šedesátých let, ale v zákulisí se oba rozhodně nemuseli.

V roce 2015 v rozhovoru pro časopis The New York Times Takei tvrdil, že kdykoliv Shatner potřeboval nějakou publicitu pro svůj nový projekt, tak neváhal vytáhnout na světlo jejich dávné spory a pomluvy ohledně Takeiho manželství s Bradem Takeim. Nakonec pokud jde o komentáře učiněné během natáčení se Shatnerem, to Take uzavřel prohlášením: „Je obtížné pracovat s někým, kdo není týmovým hráčem. Bill je skvělý herec a moc dobře to ví, ale taky je moc rád, když kamera zabírá jen jeho.“

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Varro

Varro

A co N. Fillion a Stana Katic v Castlovi na zabití - tam se prý ti dva vyloženě nesnášeli
před 3 roky
phoboska

phoboska

Slavné seriálové dvojice, které se mimo obrazovku nesnášely (1. část) takže evidentne bude aj 2. časť.
před 3 roky
Fruiko

Fruiko

Jsou v druhém díle.
před 3 roky
Další články k tématu