Diskuze k článku S lupou do historie: Ally McBeal
avatar uživatele
fabec1222
Dlouholetý uživatel | Cool level: 19 | Černá zmije
18. 8. 2021 / 18:41:18 (před 2 roky)
off

První série se ještě docela drží při zemi, pořádně se to rozjede hlavně ve druhé a třetí, tam je to fakt pořádný nářez imaginace a totálně ujetých případů. Škoda závěrečné série, která to dost pohnojila... Tenhle seriál má snad nejvíc nevysvětlených odchodů postav, co pamatuju...

avatar uživatele
AislinK
Dlouholetý uživatel | Cool level: 7 | Manny Bianco
18. 8. 2021 / 19:24:26 (před 2 roky)
off

Ally je pro mě srdeční záležitost. Několikrát zkouknuté maratonem a klidně bych si to dala zas a znovu. Díky jisté postavě mám nejradši 4. řadu a nejméně ráda řadu poslední. Ale tak jako tak je Ally prostě super. :)

avatar uživatele
Hitchhiker
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
18. 8. 2021 / 20:50:06 (před 2 roky)
off

Dodnes mi ukápne slza, když si vzpomenu na první polibek Ally a Larryho či na úžasné ztvárnění písně "White Christmas" stejnou dvojkou. Downey, Downey to že jsi potopil tenhle seriál (a nedělej, že nepotopil) ti asi nikdy nezapomenu. Jinak u tohoto seriálu je právě ta hudební složka nedílnou součástí děje a je skvělá. Ať už tam zazní originál, nebo zpívají postavy, či úžasná Vonda Shepard.

For crying out loud!
avatar uživatele
Nevada
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
18. 8. 2021 / 21:16:25 (před 2 roky)
off

Jen je škoda, že emoce tvůrci nenechali jen tady a měli potřebu z Ally dělat vzteklouna, který to prostě nezvládá.
Ten seriál je přímo postavený na tom, že Ally je neurotička, co běžné situace nedává a každou chvíli vyšiluje. S tím je třeba se smířit hned na začátku.

A ačkoliv nemám neurotické chování ráda, tak mi nevadila tolik, jako bezdůvodně namyšlená Renée (tu jsem bytostně nenáviděla celou dobu) a trapná vtěrka Elaine. Naštěstí to hodně dalších postav hravě převážilo a z Ally se stala jedna z mých srdcovek.

Fundamentalistka, aneb fanynka Písně ledu a ohně, která nenávidí Game of Thrones.
Editováno: 1x | Naposledy: 18. 8. 2021 / 21:16:38
avatar uživatele
Nikolina
Dlouholetý uživatel | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
18. 8. 2021 / 21:18:40 (před 2 roky)
off

Ja som niekoľko častí videla kedysi v TV a strašne ma to bavilo. Ale musím si to pozrieť pekne celé od začiatku - takže díky za pripomenutie :)

avatar uživatele
Nevada
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
18. 8. 2021 / 21:18:52 (před 2 roky)
off

Když jsem po letech dávala opakovací maraton, tak jsem se na 4. sérii hodně, hodně těšila, právě kvůli Downeymu, který patří mezi moje nejoblíbenější herce. O to víc mě překvapilo, jak moc nudné vaty tam bylo. Downey tomu nejdřív velmi pomohl, aby to nakonec úplně pohřbil. Ale bez něj by byla otřesná už čtvrtá řada, a je otázkou, jestli by pak vznikla ta katastrofální pátá.

Nicméně i tak jsou tam okamžiky, na které se nezapomíná :)

https://www.youtube.com/watch?v=VEuYn9_e1Ac

Fundamentalistka, aneb fanynka Písně ledu a ohně, která nenávidí Game of Thrones.
Editováno: 1x | Naposledy: 18. 8. 2021 / 21:19:32
avatar uživatele
Longsword
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
19. 8. 2021 / 06:14:30 (před 2 roky)
off

Jak postuje Nevada (díky za připomínku), hudební složka tohoto seriálu byla to, co ho táhlo neskutečně nahoru. Myslím, že kdyby byla anketa o nejlepší seriálové hudební číslo (návrh? ;-) ), tak pro mě bude velmi těžké ve finále rozhodovat mezi tímto duetem se Stingem, nebo Chasing Cars z Greys Anatomy.
A jak píše Hitchhiker, Downey měl u mě hodně dlouho hodně velký černý puntík za (vynucený) odchod (spravil to až "Plecháč").
Byl to skvěle uhozený seriál a pro mě takové věci jako "fishismy", či tančící miminko (jeden z prvních meme snad vůbec), nebo Lucy Liu a její vrčení na lidi, zůstanou navždy velkou vzpomínkou na dobu mládí ... .

avatar uživatele
paliv232
Dlouholetý uživatel | Cool level: 7 | Manny Bianco
19. 8. 2021 / 16:59:03 (před 2 roky)
off

Mě na seriálu nejvíc bavila právě ta komediální vložka. Moje nejoblíbenější postavy byly bezkonkurenčně Richard Fish a Ling, která tu byla mimochodem fakt nádherná. Neměla jsem ráda přemoudřelou Renée a občas mě štvala i samotná Ally. Co mi na seriálu naopak vadilo, byl často přehnaný patos a zdlouhavé rozpitvávání vztahů. Jak se ty vztahy hodily do vážna, tak to byla někdy nuda. Přesně na tohle dojela linie s Downeym, i když vím, že to byla hlavně jeho vina. Naopak se mi líbily případy u soudu, protože to nikdy nebylo bráno černobíle a často mě přiměly k zamyšlení. Někdy ty případy byly teda fakt uhozené.:) Nebo tam někdo pronesl nějakou myšlenku, u které jsem si pomyslela, že to je pravda, velmi výstižně podaná. No a u páté série mě zklamalo, jak to dopadlo, doufala jsem, že se dvě postavy, které si od začátku nejvíc rozuměly, dají dohromady a ono nic. Ale i přes ty výhrady mám seriál docela ráda.

avatar uživatele
sonkad
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
19. 8. 2021 / 17:18:12 (před 2 roky)
off

Ally milujem, je to ťažká nostalgia.. Vďaka za lupu, navnadila ma dať si po rokoch maratón :D

avatar uživatele
jesmot
Autor článku | Cool level: 56 | Richard Castle
1. 9. 2021 / 23:15:30 (před 2 roky)
off

Moc děkuju všem za komentáře, jsem rád, že všechno bylo jen tím, že jsem do pilotu šel naslepo. Těším se teda i na písničky, vážně mě muzikálový žánr vyděsil, protože jsem si nedokázal představit, jak to chce někdo do příběhu zakomponovat. Ale budu vám věřit, že je to super. Tak až se k Ally jednou vrátím, už vím, co mě čeká a že to bude jízda.