18. 8. 2021

S lupou do historie: Ally McBeal

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Ally McBeal (Ally McBealová) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Ally McBeal (Ally McBealová)
Žánr Drama, Hudební, Komedie, Právnický, Romantický
Stanice Fox
Vysílání 1997–2002
Počet sérií 5
Premiéra 8. 9. 1997
Délka pilotu 42 minut
Prům. hodnocení 68 % (od 1004 uživatelů)

O čem to je?

Hlavní hrdince Ally McBealové je dvacet osm roků a je absolventkou práva na Harvardově univerzitě. Zatím je svobodná, přestože větší část svého života byla silně spjata s přítelem Billym Thomasem. Jejich cesty se však náhle rozešly. O několik let později se Ally shodou náhod dostává do malé právnické firmy, kterou vede její známý ze studií – Richard Fish. Ten se v prostředí soudů a právníků pohybuje jako vychytralý žralok, který přesně ví, kde a kdy navázat ty správné kontakty. Právě on nabídne Ally místo ve své firmě. A ironií osudu zde hned první pracovní den poletech opět potká svého Billyho. Jenomže ten je teď ženatý s krásnou a chytrou blondýnkou…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Čekal jsem asi něco víc dramaticky-právnického, takže tady ta odlehčená záležitost byla něčím úplně jiným, ale zklamáním i pilot nebyl. Jen mi po něm teda v hlavě nic moc nezůstalo, což je docela škoda.

Baví mě tu scény mezi Ally a manželkou Billa, jestli se to tak dá říct, tak mají mnohem víc chemie než Ally a Bill. Jejich „nesnáším tě, taky tě nesnáším“ mě bavilo z celého dílu asi nejvíc. Jen je škoda, že emoce tvůrci nenechali jen tady a měli potřebu z Ally dělat vzteklouna, který to prostě nezvládá. Možná to mělo být blíž realitě, ale nepůsobilo to tak. Vlastně i tady byla jedna scéna, která se mi líbila, konečně se někdo ozval, když do něj kolemjdoucí narazil a omluvil se jen tak, aby se neřeklo. Dobře ty, Ally.

Díl se točil hlavně kolem dávného vztahu nových kolegů, úchyla z bývalé práce a nervní právničky, takže další případ byl dost upozaděný. Kdyby to tak mělo pokračovat i dál, tak řeknu, že tu jde jen o další vztahové drama schované do právničiny. Naštěstí tu byl ten šalamounský trik s bývalým kolegou, kterým si mě právnická část dílu opět získala.

Celkově mám ale po prvním dílu spíš dojem, že někdo toho chtěl během necelé tři čtvrtě hodiny ukázat co nejvíc a neuvědomil si, že tím pilot zabije. Dobře, nebylo to zabité, každopádně to nebylo ani tím, na co si to v průběhu hrálo. Úvodní retrospektiva asi celý díl vystihuje nejlíp. Proto osobně doufám, že další díly už se rozjedou víc a ukážou konečně něco víc i ze soudní síně, ne jen naštvaného soudce. Celkově to napsané špatně není, jen žánr PRÁVNICKÝ se o první místo dělí i s dalšími. A přiznám se, že dokonce já mám obavu, co má znamenat hudební žánr u tohoto seriálu.

  • konfrontace Ally a Billovy manželky
  • šalamounské řešení
  • až moc věcí najednou
  • zlomek právnický, hromada dalších věcí
  • neutkví v paměti
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
paliv232

paliv232

Mě na seriálu nejvíc bavila právě ta komediální vložka. Moje nejoblíbenější postavy byly bezkonkurenčně...
před 2 roky
sonkad

sonkad

Ally milujem, je to ťažká nostalgia.. Vďaka za lupu, navnadila ma dať si po rokoch maratón :D
před 2 roky
jesmot

jesmot

Moc děkuju všem za komentáře, jsem rád, že všechno bylo jen tím, že jsem do pilotu šel naslepo. Těším se...
před 2 roky
Další články k tématu