22. 8. 2018

S lupou do historie: Looking

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Looking 1×01: Looking for Now?

Medailónek

Název: Looking (Hledání)
Žánr: Drama / Komedie
Stanice: HBO
Vysílání: 2014–2016
Celkový počet sérií: 2 + film
Premiéra: 19. 1. 2014
Délka pilotu: 29 minut

Kdo?

Tvůrce: Michael Lannan, Andrew Haigh
Herci: Jonathan Groff, Frankie J. Alvarez, Murray Bartlett, Lauren Weedman, Russell Tovey, Raúl Castillo

O čem to je?

Seriál se točí okolo tří přátel ze San Francisca, kteří prozkoumávají zábavné a někdy komplikované možnosti skýtající se nové generaci moderních homosexuálních mu­žů.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Proč mi přijde, že u všeho píšu, že seriál čeká v mém watchlistu na maraton, a pak si smutně uvědomím, že vlastně nestíhám nic kromě SLDH a maraton jsem viděla možná dva měsíce zpátky zdálky projíždět ve vlaku pryč ode mě? :-D Každopádně ano, i Looking trpělivě čeká na to, až si na něj najdu chvilku. Pilot dokázal navnadit na další sledování, i když jsem tajně doufala, že mě chytne víc.

Od začátku mě na něm láká především Groff, kterého miluju už od dob Glee. Jeho postava je ale taková uťápnutá, bez šťávy. On celkově ten seriál mi přijde takový bez šťávy, hrozně utahaný, unavený, smutný… Nevím, chtěla bych tam více optimismu, abych si jako divák to sledování víc užívala.

Každopádně postavy mají velký prostor pro rozvoj a dokážu si přestavit, že v rámci těch dvou řad a závěrečného filmu tam znatelný posun určitě bude. HBO tvoří tento typ seriálů často a dobře, komedie není jen tupý zářez do nekonečné řady, ale má nápad a skutečně někam směřuje, což oceňuju, i když ne vždy je to můj šálek čaje. Už po zhlédnutí pilotu jsem proto ráda, že stanice nadělila seriálu závěrečný film, který příběh uzavřel, protože hned první díl ukazuje, že správný konec si seriál zaslouží. Jsem zvědavá, jak to celé dopadne.

+ komedie s příběhem
+ postavy s prostorem pro vývoj

- pochmurná atmosféra

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Drunk_Queen

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Neříkám, že tohle je dnes už druhý pilot do rubriky SLDH, který sleduju. Ne, vůbec se mi nestalo, že bych koukla na špatný pilot, protože jsem si prostě spletla název. Komu by se to proboha stalo? Ne, mně vůbec ne! Přísahám. Nebo radši ne. Heh.

Tomu prvnímu pilotu jsem dala sedmdesát procent (ano, i názor jsem stihla napsat, heh), tady budu muset jít níž. Nechápejte mě špatně, postavy jsou docela zajímavé a věřím, že pokud by se využilo jejich potenciálu, mohl by být tenhle seriál opravdu fajn.

Ale teď si přijdu, že ten pilot mi za tu necelou půlhodinu nedal vůbec nic. Ano, dělo se mnoho věcí, ale celé to bylo takové příšerně… prázdné. Nic, z čeho by člověk měl pocit, že to bylo opravdu důležité pro další děj, nic, co by divákovu pozornost upoutalo pevně k obrazovce.

Na to, že jsem se na seriál dívala opravdu poctivě, si upřímně pamatuju snad víc z toho, na co se dívala mamka vedle mě na televizi. Protože tady si prostě nebylo za mě pamatovat co. Hlavním důvodem asi bude to, že mi nejspíš nesedí komedie od HBO, fanoušek jejich tvorby by měl jiný názor.

PS: Doufám, že v SLDH je i ten druhý seriál a nepsala jsem názor zbytečně :(.

+ postavy

- nezaujme

Moje hodnocení pilotu: 40 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

... The Following.
před 5 roky
ragelly

ragelly

LOL, jakože nebudu ti říkat, že na ten už tu NPL je, tudíž v seznamu chybí :D
před 5 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Život je krutý.
před 5 roky
Další články k tématu