16. 4. 2017

S lupou do historie: King & Maxwell

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte King & Maxwell 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: King & Maxwell (King a Maxwellová)
Žánr: Krimi / Drama
Stanice: TNT
Vysílání: 2013
Celkový počet sérií: 1
Premiéra: 10. 6. 2013

Kdo?

Tvůrci: Shane Brennan
Herci: Jon Tenney, Rebecca Romijn, Ryan Hurst, Michael O'Keefe, Chris Butler, Dichen Lachman

O čem to je?

Michelle Maxwellová je krásná vyšetřovatelka atletické postavy, která se chce ukázat po tom, co byla nucena odejít z tajné služby. Sean King je léčící se alkoholik s vášní pro romantické romány. O práci u tajné služby přišel poté, co měl chránit kandidáta na prezidenta, ale ten byl bohužel zavražděn. Jeho právnická minulost mu dává náhled do právních kliček nezbytných k tomu, aby mohl dělat svou práci lépe než kdokoliv jiný. Cesty obou vyšetřovatelů se občas střetnou se dvěma agenty FBI, Rigbym a Carterem. Další důležitou postavou je také Edgar Roy, savant, který pomáhá Kingovi a Maxwellové při řešení případů.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

gabik.029

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Další ze seriálů na mém seznamu „Chci vidět“. I když má jen deset epizod, nikdy na něj nějakým způsobem řada nedošla. A jelikož jsem teď ve skluzu s aktuálními seriály, nějakou dobu si ještě počká. Pilot sice neurazil, ale ani mě nenadchl natolik, abych se vrhla i na zbývající epizody.

Už podle popisu jsem věděla, že seriál mi padne do noty. V čele stojí dvojice soukromých detektivů, kteří spolu pracují, ale neustále se špičkují. Tato dynamika patří k mým nejoblíbenějším. King i Maxwellová jsou sympatičtí a jejich role mi sedly, i když ve Scandalu mi Tenney lezl pěkně na nervy.

Na začátku jsem byla z pilotu nadšená a říkala si, že mě bude mrzet tak nízký počet epizod. Líbila se mi totiž hned úvodní scéna, která mě pobavila. Bohužel se můj zájem postupně vytrácel a na konci epizody mi bylo vlastně jedno, kdo za vraždou Kingova kamaráda stojí. Tak nějak se z vyšetřování stal naprostý průměr, který ničím nepřekvapil.

Zbylých devět epizod určitě někdy dokoukám, jen to nebude hned. Klasické kriminálky s kapkou humoru mám totiž ráda, tak se nebudu vyhýbat ani této.

+ hlavní dvojice
+ úvodní scéna

- nic převratného
- chybí akce a větší spád

Moje hodnocení pilotu: 60 %
ragelly

Status: viděno komplet
Hodnocení celého seriálu: 70 %

Tohle je dobrá kriminálka. Má dobré postavy, spoustu napětí, akce i vtipu dohromady. Charismatické duo společně skvěle funguje a nabízí zábavnou podívanou. Jasně, není to nic světoborného a jedinečného, co jsme tu ještě nikdy neviděli, ale při sledování se nenudíte, naopak se skvěle bavíte.

Obě hlavní postavy jsem si hned ze začátku zamilovala. Ale musím říct, že nejlepší postavou v seriálu je Edgar. Obecně mám ráda tyto outsidery, kteří něčím vynikají. Edgar je sice společensky pomalejší, ale neuvěřitelně chytrý a jeho „Hot damn“ a další hlášky mi vždycky zvednou náladu.

Hned na začátku mě zaujala práce s kamerou. Tvůrci si s úvodní scénou vyhráli, splnila účel a nalákala mě na další sledování. Pak už se zabředne do klasického detektivkového stylu, ale jak říkám, začátek byl hodně povedený a určitě stojí za zhlédnutí. Podle pilotu je jasné, že půjde o schéma případu týdne, což tady ani moc nevadí, i když by zároveň ani neškodilo, kdyby se nějaký z případů roztáhl na dva tři díly.

Budu koukat dál? Už jsem viděla komplet, takže ne, ale kdyby to bylo první setkání, tak by pilot spolehlivě dokázal nalákat na celý seriál.

+ postavy
+ vtip s akcí
+ úvodní scéna

- prostě kriminálka

Moje hodnocení pilotu: 80 %
Drunk_Queen

Status: viděna většina epizod
Hodnocení celého seriálu: 70 %

Takovýchto kriminálek je spousta, jsou takové „odlehčenější“, ukrývá se v nich spousta humoru a postavy nejsou ničím, co by prošlo ve „vážných kriminálkách“. Ale vadí to něčemu?

Tohle je prostě ten typ kriminálky, na kterou se snad každý rád podívá. Je to možná až sázka na jistotu, protože komu by mohla vadit slušná dávka akce s kapkou komedie. Navíc komedie se seriálu opravdu daří. Nejedná se o takový ten až sitcomový typ typu „Smějte se! A hned!“, ale spíš jen o takové lehké náznaky, které slušně pobaví, ale rozhodně nepůsobí nijak nepatřičně. Spíš jako třešnička na dortu.

Ale základem (klidně se můžeme držet toho dortu, tak tedy korpusem) jsou postavy. King a Maxwell jsou takovým tím lehce typickým párečkem cool soukromých oček, ovšem jinak se jim nedá nic vytknout, protože jsou oba velcí sympaťáci. Jejich vzájemné hašteření je skvělé a zatím to dokonce vypadá, že to mé „typický páreček“ zůstane jen a pouze v přátelské rovině, to je plus.

Ovšem seriál nevsází jen na hlavní postavy. Dost „promakané“ jsou totiž i postavy vedlejší. Asi nejzajímavějším „vedlejšákem“ je vysoce funkční diagnostikovaný trochu Sherlock Edgar, ale rozhodně zaujali i agenti FBI.

Jako „odlehčená“ verze kriminálky, u které se dá tolerovat i jen občasné sledování, vypadá King & Maxwell velmi slibně, vypadá to i na nějaký případ napříč celou sérií. Zatím právě případ vypadá jako jedna z těch slabších věcí, ale i tak seriál za podívání stojí.

+ postavy
+ humor a akce
+ krimikomedie prostě fungují

- případ je trochu slabší

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Esgalnor

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Sakra, já si myslel, že to je jeden starší romantický seriál o dvou lidech s vážnou nemocí, na jehož název si nevzpomenu, a ono nic! Skutečně mě zarazilo, když jsem zjistil, že koukám na kriminálku. Ale co, tenhle žánr mi nevadí, šanci tomu dám, řekl jsem si. Stálo to za to?

No, pokud bych třeba uklízel, či vykonával jinou činnost, a já si k tomu zapnul televizi, abych ji sledoval jen na půl oka, pak by byl King & Maxwell ideální seriál. Je totiž od začátku jasné, že půjde o oddechovku, u níž budete moci v klidu vypnout, zabývat se něčím jiným, ale stále neztrácet přehled. Není to náročné na přemýšlení, zápletka není těžká na zpracování, vyšetřovatelské metody nejsou příliš důležité… Prostě relaxační seriál.

Škoda ale, že jiný účel to mít nemůže. Potenciál tam byl, ale to by se to muselo trochu odchýlit od hraní na jistotu a jít si trochu svou vlastní cestou. Bohužel, seriál je raději prachobyčejná kriminálka, která neurazí ani nenadchne. Co mě navíc velmi vytáčelo, byly dialogy. Ty jsou tak neosobní, sterilní a často i hloupé, až z toho člověka rozbolí hlava.

Kompenzuje to hlavní duo, které je sympatické a neokoukaní herci mu dodávají nádech nevšednosti. Vzájemné popichování je sice milé, ale je viděno již v tolika kriminálkách, že se to nedá počítat jako plus. Technická stránka je nanejvýš průměrná.

Takže jak jsem řekl – jinak, než jako oddechovka, se to sledovat nedá. Na výběr má divák ze spousty lepších kriminálek a King & Maxwell za mnoho pozornosti ani nestojí.

+ ideální seriál k uklízení, či aktivitám, kdy nevěnujete TV veškerou pozornost
+ charismatické hlavní duo
+ originální postavy

- bojí se to riskovat
- zápletka epizody
- scénář

Moje hodnocení pilotu: 50 %
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Nevada

Nevada

Kriminálka sice ničím výjimečná, ale sympatická. Brzké zrušení mě taky zamrzelo. Jednu, dvě série bych ještě...
před 7 roky
sarhod79

sarhod79

mám v to plánu shlednout, nejlépe maratonem, ale ještě najít čas:))
před 7 roky
Koldik

Koldik

Uz som ten nazov pocul/cital, ale nevidel som ani jednu cast. Mozno sa to zmeni.
před 6 roky
Další články k tématu