17. 2. 2021

S lupou do historie: Love Child

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Love Child 1×01: Episode One?

plakát

Základní údaje

Název Love Child
Žánr Drama, Lékařský
Stanice Nine Network
Vysílání 2014–2017
Počet sérií 4
Premiéra 17. 2. 2014
Délka pilotu 46 minut
Prům. hodnocení 71 % (od 16 uživatelů)

O čem to je?

Píše se rok 1969 a příběh sleduje nelehké cesty životem zaměstnanců a pacientů nemocnice King Cross v australském Sydney, která má specializované oddělení pro svobodné matky, jejichž děti jsou po porodu určeny k adopci. Do tohoto prostředí přichází špičková sestra Joan Millar, která velice brzo zjišťuje, že blaho pacientek zde není na prvním místě.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Nebudu to zbytečně okecávat, nebavilo mě to, chvílemi to ve mně značně vřelo a některým bych tak strašně dal facana. Ale nic se nedá dělat, toto si naneštěstí nikdo ze scenáristů úplně nevymyslel.

Jediným člověkem, který se mi tu líbil, byla Jessica Marais/Joan Millar, zbytek byl otravný, nudný nebo ani nestál za zmínku. Přitom by se s tím už v pilotu dalo tak hezky pracovat, je to trošičku jinak napsat. Ale abych nebyl úplně přísný, minimálně Shirley má potenciál, i když čekám podraz.

Zasazení je super, příjemné prostředí, protentokrát hippie Sydney místo klasické Ameriky, což je vítanou změnou. Propojení s chodem dějin taky vypadá zajímavě, snad se to zbytečně moc nepřežene. Ale jinak mě to teda moc nebere a nebaví. Tak nějak zpětně nevím, co se dělo. Nehrálo se na psychologično, do vztahů se zabrousilo jen zlehka, emoce tu byly v úvodu a pak v závěru, ale jinak nějak nevím, co se tu tři čtvrtě hodiny dělo.

Chvilku už jsem tu čtyřicítku měl v hodnocení napsanou, ale nakonec pilot dávám do průměru, nuda to byla, ale nebylo to nesledovatelné a pár záchytných bodů to vylepšilo. Ale po prvním dílu mám takový pocit, že i trailerem se má člověk neskutečně nalákat a pak zůstat zklamaný.

  • doba
  • Jessica Marais/Joan Millar
  • nápad
  • vře to ve mně
  • nuda
  • co se vlastně pořádně stalo?
50 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu