23. 5. 2021

S lupou do historie: The League

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The League (Liga snů) 1×01: The Draft?

plakát

Základní údaje

Název The League (Liga snů)
Žánr Sitcom
Stanice FX, FXX
Vysílání 2009–2015
Počet sérií 7
Premiéra 29. 10. 2009
Délka pilotu 25 minut
Prům. hodnocení 69 % (od 90 uživatelů)

O čem to je?

Fantasy fotbal. Tak zní jméno hry, kolem které se točí děj a hlavní zápletka tohoto sitcomu. Jakým způsobem dokáže profesionální hraní na počítači ovlivnit životy a vztahy? Tady se to dozvíte.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Vysloveně nemůžu říct, že bych byl zklamaný, protože jsem do pilotu nešel s žádnými očekáváními. Ale v průběhu dílu začaly všechny pocity opadávat a klesat potenciál. Takže v rámci sledování pilotu ke zklamání vlastně došlo.

Myslím, že tu bylo až zbytečně moc kecání a ohánění se jmény místo toho, aby se seriál pustil více do samotného příběhu, třeba flashbacky, které by všechno přiblížili pomocí posledních let. Takto tu jsou jen vzpomínky na.. vlastně ani pořádně nevíme co. Takže tak jako to v úvodu vypadalo nadějně, že se všichni svolají a začne akce, tak to nakonec skončilo komplet v koši, až konec epizody působil, jako by šlo o úplný závěr.

Obsazení a vlastně i samotné postavy jsou mi trochu záhadou. Sledoval jsem tu trochu podivnou skvadru, při které se ve finále říkám, že vlastně byla zvolena dobře, protože už od pohledu postavy vypadají tak, jak by nejspíš měly. Některé věci mi na nich ale přišli takové moc na silu napsané, zbytečně se tlačilo na nesprávných místech, takže se pak vytrácel potenciál pro možné jiné vtipy.

Pobavit se u pilotu a nejspíš i seriálu dá. Řekl bych, že to začne stát víc za to, jakmile se celý děj rozjede. Rozhodně jsem u toho netrpěl, ale dokázal bych si představit lepší podívanou, která by se z toho dala udělat.

  • neotřelé téma
  • není to úplnětrapné
  • podivné obsazení a postavy
  • zdlouhavé představování
  • chybí to hlavní
  • moc se tlačí na pilu
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu