28. 8. 2022

S lupou do historie: NYPD Blue

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte NYPD Blue (Policie – New York) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název NYPD Blue (Policie – New York)
Žánr Drama, Krimi
Stanice ABC
Vysílání 1993–2005
Počet sérií 12
Premiéra 21. 9. 1993
Délka pilotu 49 minut
Prům. hodnocení 67 % (od 141 uživatelů)

O čem to je?

Detektiv Andy Sipowicz je výraznou osobností newyorské policejní jednotky. Den co den řeší závažné případy, které si žádají zvláštní přístup. A na to je Sipowicz jako stvořený. Přestože se díky své povaze dostává do nebezpečných situací, má důvěru nadřízených. Výsledky jsou totiž pro ně tím nejdůležitějším, a to jim detektiv i jeho kolegové mohou zaručit. Andy Sipowicz má za parťáka mladého detektiva Dannyho Sorensona, kterému předává letité zkušenosti z policejní práce.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Než Horatio Caine převzal dohled na kriminální laboratoří v Miami, John Kelly pracoval pro policii v New Yorku. Je to pořádný návrat, David Caruso je mladý a před skandály, David Schwimmer rok před Přáteli a všechno v rozjetých devadesátkách. Stojí to za to.

Celý díl jsem přemýšlel, kdo se k Johnymu hodí víc, jestli spíš Laura nebo Janice. Obě k němu sedí a hodí se do příběhu, ale na konci dílu je jednoznačně rozhodnuto, že lepší volbou je Lauram už jen proto, s kým se Janice spřáhla. Celkově je ale tato část pilotu příjemným odlehčením zbytku příběhu. Jinak je to takové příjemně syrové, alkoholismus, braní spravedlnosti do vlastních rukou, střílení všude okolo, prostě pecka. Časy, kdy ještě tvůrci věděli, že seriál z takovou tematikou není o kecání.

Z policejního osazenstva docela láká Martinez, i přes ten malý prostor, který zatím dostal, takže jeho by v dalších dílech mohlo být určitě víc. Všechno to docela funguje, pro další díly je tu mimo jiné i záhadné dění v domě a nejistý osud Joshe 4B. Celkově je to fajn podívaná, kdybych se rozhodoval nad dalším sledováním, hlavní negativum by byl asi Andy, který sice přináší fajn drama, ale jinak je nesnesitelný.

  • devadesátky
  • syrovost
  • otravný Andy
  • zklamání na závěr
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Sitheren

Sitheren

Za mě jedna z nejlepších kriminálek co kdy běhala na našich televizích v té době. Mám svoji TOP 3....
před 89 týdny
Další články k tématu