1. 7. 2020

S lupou do historie: The Client List

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Client List (Laskavý dotek) 1×01: The Rub of Sugarland?

plakát

Základní údaje

Název The Client List (Laskavý dotek)
Žánr Drama
Stanice Lifetime
Vysílání 2012–2013
Počet sérií 2
Premiéra 8. 4. 2012
Délka pilotu 40 minut

O čem to je?

Riley se dostala do složité situace. Její manžel ji opustil a nechal jí na krku jejich společné ratolesti a hromadu dluhů. Finančně je na dně, a tak jí nezbývá nic jiného, než si najít práci. Tu získá v místních lázních, brzy ale zjišťuje, že lázeňské služby nejsou to jediné, co podnik nabízí. Aby si udržela alespoň nějaké příjmy, je nucena se do podnikání zapojit. Ve výsledku tak žije dva životy. Je svobodnou matkou, která se snaží postarat o své děti nejlíp jak umí, na druhou stranu je to také tvrdá obchodnice, která se snaží udržet svůj business v chodu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Úžasný nápad Lifetimeu natočit stejnojmenný seriál i film a obsadit stejnou herečku do hlavní role, trošku mi to dělalo bordel, než jsem si to všechno srovnal. Název, teda hlavně ten slovenský, mi připadá strašně povědomý, ale po pilotu teda žádný záblesk, tak vůbec nevím, jestli jsem třeba někdy narazil na nějakou náhodnou epizodu, jen zaslechl něco o filmu, nebo jak, ale nejspíš jsem nic ze seriálu neviděl, takže opět hurá do neznáma.

Celkem mě překvapilo, že příběh je vytvořen na motivy skutečných událostí, a seriál mě teď láká ještě víc. Trochu jsem měl obavu, co z toho vypadne, když ho tu máme pod žánrem erotický, ale pilot byl nakonec ve srovnání s jinými odvážnými kusy spíš pohádkou, samozřejmě ne doslovně. Zatím tu nebyl až tak velký důraz na tu sexuální složku a vše se nese v duchu víc psychologie, což nabízí zajímavý pohled na celý příběh. Je tu propojeno víc dějových linek a chvilku mi přišlo, že to mírně ztrácí kontinuitu, hlavně tedy u dětí, kdy najednou bylo třeba vše vysvětlovat v dialozích, protože tu chyběly scény, z nichž by vše vyplynulo.

Myslím, že Jennifer Love Hewitt je pro seriál (i film) skvělou volbou, já mám jen jeden problém, prostě ji mám zapsanou v Poslovi ztracených duší, takže tu vidím někoho trochu jiného. Ale i zbytek obsazení je super, líbí se mi Cybill Shepherd jako matka/babička se skvělými zápichy, perfektní je i Loretta Devine, zkrátka je tu super mix hereček, kdy každá s sebou nese něco zajímavého.

Pilot mě docela chytl, hezky utekl a navnadil na další sledování, závěrečný telefonát to jen završil. Za sebe teda můžu doporučit, zatím to fakt není nějaké porno nebo tak, spíš příjemné rodinné drama s nádechem nějaké té milostné linky. Od sledování mě odrazuje otevřený konec, na druhou stranu si říkám, že tu vždy je film, takže, když nebude člověk spokojený, dá se to zpravit tím.

  • skvělé obsazení
  • žádné přehnané scény
  • psychologie
  • otevřený konec
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
andromache

andromache

GW? Jako jo, možná sérku navíc by si zasloužilo, ale zase na druhou stranu, konec to byl nakonec moc...
před 3 roky
ragelly

ragelly

Já bych na to koukala klidně i dýl :) Sice to pak bylo trošku zamotané s tím manželem, ale...
před 3 roky
andromache

andromache

Ano, taky jsem nečekala, že »SPOILER« (i když je to vůbec ještě spoiler :D?). Zápletka s manželem...
před 3 roky
Další články k tématu