28. 7. 2021

S lupou do historie: Summerland

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Summerland (Kalifornské léto) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Summerland (Kalifornské léto)
Žánr Drama
Stanice The WB
Vysílání 2004–2005
Počet sérií 2
Premiéra 1. 6. 2004
Délka pilotu 42 minut
Prům. hodnocení 69 % (od 159 uživatelů)

O čem to je?

Mladou úspěšnou módní návrhářku Avu zaskočí tragédie. Při autonehodě zahyne její starší sestra s manželem a zanechá po sobě tři děti. V luxusním domě na kalifornské pláži se Ava společně se třemi přáteli snaží dětem nahradit rodiče a vést normální život i kariéru. Ale jde to vůbec dohromady?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Toto se teda opravdu nedělá. Po první čtvrt hodině scénáristé všechno úplně převrátili a z prosluněného pilotu bylo rázem jedno velké slzavé údolí. Upřímně, nepamatuju si, kdy naposledy ve mně při pilotu hrklo tak moc, jako tady. S emocemi diváků si teda Kalifornské léto hraje pořádně.

O seriálu jsem vlastně nevěděl vůbec nic, při sledování jsem to původně typoval tak na věc z období Beverly Hills 90210, ups, hodně vedle. Vlastně zrovna tyto dva seriály si jsou podobné i tématicky, surfování tu nejspíš taky bude hrát zásadní roli. Na druhou stranu, Summerland je o dost dramatičtější. I když v průběhu pilotu i po naprostém přetočení atmosféry byla úsměvná a příjemná místa, byla tu zkrátka taková ta hořkost a nevinnost v truchlení. Přestože šlo o náročnější záležitost, rozhodně se pilot sledoval dobře.

Tolik známých jmen, jen teda v podstatně mladší podobě. Zvučná jména rozhodně přispěla k super zážitku. Všem skvěle sedli napsané postavy, děcka nebyla nějak otravná, ale čtverka dospělých, ta za mě vede. Bavil jsem se na nich od začátku do konce, užíval jsem si, jak je každý jiný a jak se všichni doplňují. I kdyby nic jiného, tak na postavách této čtyřky si dali scénáristé záležet a už jen kvůli nim stojí za to dát seriálu šanci.

Až bude čas, tak bych se rád dal i do zbylých epizod dvou sérií. Jediné co mě mrzí, že už teď mám obavu z kvality a postupného úpadku, přece jen zrušení po dvou sériích nikdy nevěstí nic dobrého. Tak snad se přesvědčím o opaku.

  • bezchybné obsazení
  • dospělá čtyřka
  • emocionální jízda
  • emocionální jízda
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Před lety jsem jela maraton, je to příjemná pohodovka, která by si klidně zasloužila několik dalších sérií....
před 2 roky
Další články k tématu