16. 9. 2020

S lupou do historie: Raising Hope

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Raising Hope (Vychovávat Hope) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Raising Hope (Vychovávat Hope)
Žánr Komedie, Sitcom
Stanice Fox
Vysílání 2010–2014
Počet sérií 4
Premiéra 21. 9. 2010
Délka pilotu 22 minut
Prům. hodnocení 77 % (od 328 uživatelů)

O čem to je?

Jimmy udělal ve svém životě několik špatných rozhodnutí. Jedním z nich bylo vyspat se s holkou, co na druhý den skončila v cele smrti. A teď je z něj v pětadvaceti svobodný otec, který se musí postarat o svou malou dcerku. S tím mu pomáhá celá jeho rodina, ale ta už přeci jednou zklamala při jeho výchově.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Název jsem několikrát zachytil, ale za těch deset let, co seriál existuje, jsem z něj neviděl ani minutu. Čekal jsem teda obyčejný americký sitcom, ale toto bylo všechno, jen ne obyčejné.

Rozhodně jsem nečekal, že se z Lucy vyklube sériová vražedkyně, spíš jsem myslel, že už těhotná je, přítel to nepřijal a tak se vyspala s Jimmym, aby mu pak tvrdila, že je dítě jeho. A nakonec z toho všeho vypadne něco úplně jiného. Originalita se tvůrcům rozhodě nedá upřít.

Pilot mi asi úplně nesedl, ale i tak na něj nebudu úplně hnusný. Jako nejlepší postava mi tu přišla Sabrina, taková nejnormálnější a zároveň nejvtipnější, u podivuhodné rodinky jsem chvílemi ztrácel zájem a nechápal, jestli to ještě má být vážně a tak moc vykreslená drsná realita, nebo jde jen o srandu. Jo a babička, tak to je kapitola sama o sobě, něco takového doma, to musí být zábava.

Je to sitcom, takže pilot byl dost krátký a nebylo moc prostoru k ničemu. Poznali jsme rodinku, pak vražedkyni, která se odporoučela pryč, pak že Jimmy není schopen vychovávat dítě, dál holku z obchodu, se kterou nejspíš Jimmy skončí, nakonec pomatenou babču. Vlastně toho tu bylo dost, ale nějak bych snad i bral delší úvodní díl, který nebude vysloveně jen úvodem. Tak nějak prostě nemám vysloveně chuť se po pilotu pustit do dalšího dílu a zjišťovat, jak se má malá. Prostě mi tu chybělo něco víc, co nejspíš bude třeba už ve druhé epizodě, ale první na to zkrátka nenalákala. Zkrátka taková ptákovina, u které se dá vypnout, nic víc, nic míň.

  • Sabrina
  • zbytečně netlačí na pilu
  • nenalákalo
  • strohé představení
  • zatím nic moc postavy
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu