25. 4. 2021

S lupou do historie: Robin Hood

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Robin Hood 1×01: Will You Tolerate This??

plakát

Základní údaje

Název Robin Hood
Žánr Akční, Dobrodružný, Drama, Romantický
Stanice BBC
Vysílání 2006–2009
Počet sérií 3
Premiéra 7. 10. 2006
Délka pilotu 44 minut
Prům. hodnocení 71 % (od 387 uživatelů)

O čem to je?

Robin Hood, hrdina, který bohatým bere a chudým dává. Sherwoodský les má nové ochránce.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděno něco málo
Hodnocení celého seriálu: –

Dlouho před příchodem DC mělo jméno Robin úplně jiného heroického nositele, hlava v kápi, s šípy ostřílený, ale Oliver Queen to není jasný pane. Vraťme se tedy se seriálem o patnáct let zpět a příběhem o nějakých devět století, ať si můžeme posvítit na Robina Hooda.

Robin Hood pro mě osobně není toto zpracování, takže mi docela dlouho trvalo, než jsem si uvědomil, že jsem něco málo ze seriálu vlastně viděl. Představitel sice není špatný, ale zkrátka není synonymem tohoto dobráckého hrdiny. A upřímně ani nottinghamský šerif mě zase tak moc zaujal, zatím rozhodně vede ženská postava.

Příběhově není pilot k zahození, dokonce i když mi tam chybělo něco takového víc, tak se to sledovalo dobře. Dnes bych si některé scény dokázal představit natočené zajímavěji a kvalitněji, ale tak o to tu nejde. Žádnou úplně velkou pecku nečekejte, pořád je to jen úvod a to dosti pozvolný. Mám z toho takový pocit, že příběhům o Robinovi Hoodovi víc sedí filmové zpracování, tam se i s filmovou sérií dá pracovat, ale tady si netroufnu napřímo říct, že seriál dělá čest hrdinovu jménu. Každopádně to rozhodně zkuste, je to zase takový jiný pohled.

  • i pozvolnější dokáže zaujmout
  • postavy obsazením hned neupoutají
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Tempy

Tempy

Jé, Robin! :) To je srdcovka! Je pravda, že zrovna tento seriál si z původního Robina Hooda půjčil...
před 3 roky
Další články k tématu