6. 10. 2021

S lupou do historie: Alphas

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Alphas (Výjimeční) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Alphas (Výjimeční)
Žánr Akční, Drama, SciFi, Thriller
Stanice Syfy
Vysílání 2011–2012
Počet sérií 2
Premiéra 11. 7. 2011
Délka pilotu 63 minut
Prům. hodnocení 71 % (od 497 uživatelů)

O čem to je?

Doktor Lee Rosen je neurochirurg a psychiatr, který studuje výjimečné lidi, jenž označuje jako „alfy“. Vyznačují se unikátními fyzickými či psychickými schopnostmi, ať už jde o schopnost manipulovat lidmi či zvedat předměty o obrovské hmotnosti. Aby mohl chránit ty dobré a zatýkat ty zlé, vytvořil tým, jenž mu v tom pomáhá.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Tak toto já můžu. Když jsem viděl, že mě zase čeká něco hodinového, tak jsem zrovna neskákal radostí, ale nakonec jsem si pilot užil, i když vysloveně neutekl. Alphas pro mě nebyl úplně neznámým seriálem, už jsem o něm párkrát slyšel, ale nikdy mě vysloveně nenalákal. To se pilotem změnilo, takže se těším, až si někdy na obě řady najdu čas.

Líbí se mi nápad nadaných, který se liší od klasických superhrdinských konceptů. Hezky graficky zpracované schopnosti, to se musí nechat, jen bych je typoval tak o pět let starší než jsou. Je to takové nápadité a hravé, zároveň třeba v Garym vidím Cassandru z The Librarians, takže o to víc si všechno užívám. Když už jsem u postav, všichni mi tu seděli, opravdu všichni jsou perfektně obsazení, herce a herečky mám rád a tato kombinace je úžasná. Ke spojce v FBI si budu hledat cestu delší dobu, ale asi to půjde, z týmu to pak vidím na Billa, který je s tímto záměrem i napsán, ale rozhodně tu není nějaká nenávist k postávám, spíš jsem si je ještě až tak nezamiloval.

Příběh pilotu není v úvodu až tak převratný, závěr s vražděním skupiny je taky takovým klasickým prvkem, ale ničemu to nevadí. Celí díl je totiž napsán zajímavým způsobem a jsou tu nápadité zvraty, které jsou nečekanými. Za mě rozhodně skvěle odvedená práce. Díl navnadil na celý seriál úplně neskutečně, až je mi už teď líto, že vznikli jen dvě série. Ale na závěr, ať jen Alphas nevychvaluju do nebes, štve mě kamera. Většina dílu je taková roztřesená, což trochu kazí dojem.

  • kombinace herců
  • odlišný koncept
  • nečekanost
  • kamera
90 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Petyer

Petyer

Tak to je fakt skoda 😔
před 2 roky
paliv232

paliv232

Bohužel.
před 2 roky
golf11

golf11

Ak sa nemýlim, tak seriál spadá do sveta seriálu Warehouse 13 a je tam aj crossover.
před 2 roky
Další články k tématu