1. 11. 2018

S lupou do historie: Legend of the Seeker

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Legend of the Seeker 1×01: Prophecy?

Medailónek

Název: Legend of the Seeker
Žánr: Drama, Fantasy, Dobrodružný
Stanice: ABC
Vysílání: 2008–2010
Celkový počet sérií: 2
Premiéra: 1. 11. 2008
Délka pilotu: 104 minut (dvoudíl)

Kdo?

Tvůrce: Terry Goodkind (předloha)
Herci: Craig Horner, Bridget Regan, Bruce Spence, Craig Parker, Tabrett Bethell

O čem to je?

Richardův svět se obrátí vzhůru nohama, když se v jeho lese zjeví záhadná Kahlan, která potřebuje pomoc. Jeho svět, víra a celý život se otřesou v základech, a to nejen zvedající se vlnou násilí, která ho začne obklopovat. Hrdina se dozví, že je Seeker, předurčen k boji proti zlu. Seriál spolu s diváky sleduje zrození nesmrtelné legendy.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Nečekala jsem, že se mi to bude líbit. Seriál mám nekonečně dlouho ve watchlistu, vlastně je to jeden z těch, které jsem si tam přidávala jako první, ale pořád jsem ho odkládala, protože se mi do něj vůbec nechtělo. Ale ač jsem šla do pilotu s jistým sebezapřením, nakonec odcházím spokojená.

Neříkám, že se ze Seekera stane nějaká moje srdcovka. Ale myslím, že sledování si užiju. Postavy vypadají solidně, ale především příběh a jeho zpracování mě zaujal. Nevím, proč jsem si myslela, že se nebudu bavit. Asi je to tím, že na fantasy žánr mám obecně vysoké nároky a většinou odcházím zklamaná. Tady to ale funguje, i když u několika věcí jsem se musela pousmát.

Třeba jak tvůrci zdramatizovávají jednotlivé scény, když je pouští ve zpomaleném záběru. To fungovalo výborně u Spartaca o pár let později, ale tady to vypadá opravdu amatérsky. Ale především to, kolikrát hlavní hrdina s mečem skočil z výšky na nepřátele – jak se tohle objevilo potřetí, už jsem nemohla.

Tak nějak jsem během sledování přemýšlela, jestli tvůrci půjdou předpokládanou romantickou dějovou linkou, nebo poprvé v historii televize (vím, že ne poprvé, ale tak pro dramatičnost názoru…) nechají chlapa a ženskou bok po boku bez lásky. No, konec, jak se na sebe dívají jako hrdličky, docela naznačil, že se žádná výjimka konat nebude, ale můžete mě opravit, pokud se mýlím. Kahlan je jinak pro mě docela oříšek. Herečka mi přijde hrozně nesympatická, ale samotná postava se mi do příběhu hodí, tak jsem taková rozpolcená.

Celkově spokojenost. A líbí se mi, jak dokonale vyšlo načasování. Dnes je to totiž přesně na den deset let, co se seriál poprvé vysílal. Je to opravdu náhoda, datum pro tento seriál v SLDH bylo vylosováno náhodně a původně měl článek vyjít včera, ale s koncem měsíce jsme musela dodělávat hodně věcí v práci a nestihla jsem ho, takže jsem ho musela odložit na dnešek. A až teď při psaní článku jsem si všimla, že premiéra byla 1. listopadu 2008 :-)

+ postavy
+ příběh vykládán způsobem, který zaujme

- představitelka Kahlan
- místy amatérské a předramatizované zpracování

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
SparkySpeirs

SparkySpeirs

Díky :) ten tvůj se mi taky líbí :D
před 5 roky
hacker3985

hacker3985

Ach jedno z těch fantasy co měli dobrou uroveň a bavili mě
před 5 roky
jukab

jukab

Skvělá fantasy...výborně obsazená většina hlavních postav a nádherný soundtrack Josepha LoDucy. Jeden...
před 5 roky
Další články k tématu