17. 6. 2018

S lupou do historie: Little Britain

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Little Britain 1×01: Domino Toppling?

Medailónek

Název: Little Britain (Malá velká Británie)
Žánr: Komedie / Sitcom
Stanice: BBC Three
Vysílání: 2003–2006
Celkový počet sérií: 3
Premiéra: 9. 2. 2003
Délka pilotu: 30 minut

Kdo?

Tvůrce: David Walliams, Matt Lucas
Herci: David Walliams, Matt Lucas, Anthony Head, Ruth Jones

O čem to je?

Skečová komedie, která divákům nabídne pohled na britskou společnost, na skutečné obyvatele a jejich každodenní životy.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Je hodně zajímavé sledovat, jak se mění vnímání seriálu, pokud se na něj díváte sami, nebo si k tomu přizvete společnost. Na Little Britain jsem se začala koukat sama a hned od začátku jsem měla v hlavě velké otazníky a wtf. Co to sakra je? Proč tohle vůbec vzniklo? Opravdu to někomu přijde vtipné? Vždyť je to tragické, ty karikaturní postavy jsou tak voleny sice záměrně, to je jasné, ale fakt nechápu, jak tohle někomu může přijít zábavné.

Na druhou půlku se ke mně při sledování přidal kamarád a já jsem si najednou uvědomila, že jak koukáme spolu, začíná mě to víc bavit. Dokonce jsem se i některým situacím smála. Nechápu to, že by opravdu záleželo na tom, jaké máte při sledování prostředí a jestli se někdo dívá s vámi?

I přes to bych si ale další díly nepustila. Tento styl humoru mi nesedí, mám dost jiných seriálů, které chci vidět mnohem víc a těším se na ně. Britcomy nikdy nebyly můj šálek kávy, viz mé kacířské nedocenění Black Books, které jsem viděla komplet, ale nezanechalo to ve mně vůbec nic. Uznávám, že Little Britain se k britcomům skvěle hodí, je to další úctyhodný zástupce žánru, který fanoušky dostane do kolen. Ale proto je fajn, že máme tisíce různých seriálů, tisíce témat a různých žánrů… nemusí všichni sledovat vše, každý si vybere něco pro sebe, co ho baví a užije si to naplno.

+ dvojice opatrovníka a (ne)vozíčkáře
+ občas jsem se zasmála

- celkově mi styl humoru ale nesedí
- převážně trapné než vtipné

Moje hodnocení pilotu: 50 %
Drunk_Queen

Status:kdysi jsem už něco málo viděla
Hodnocení celého seriálu: -

Tohle pro mě bylo za tu dobu, co tuhle rubriku s ragelly a kolegy děláme, možná nejtěžší sledování a hodnocení. Obvykle mi nedělá potíže rozhodnout se, jestli se mi daný pilot líbí nebo ne, ale tady? Wow, to je tedy výzva.

Little Britain je geniální. A vlastně příšerně idiotská. A teď babo raď, je tak geniální, až je pitomá, nebo je tak pitomá, až je prudce geniální? To vážně těžko říct. Geniální rozhodně je, za tu úžasnou parodii si autoři zaslouží klidně stovku, ale je dobrá?

Ono je to hrozně těžké. Chvílemi se člověk směje, až smíchy padá z gauče na podlahu, o chvilku později přemýšlí, co to sakra vlastně sleduje. Ve zkratce, Little Britain se nedrží zpátky a nekončí s vtipem ve chvíli, kdy je ještě stále velmi elegantně vtipný, ale překročí všechny možné hranice a ono to prostě začne být divné.

Jenže jde tohle seriálu vůbec vyčítat? Máme tu hlavní duo, které ztvárňuje asi tři a půl miliardy různých postav, téma, které k ultra mega divnosti přímo vybízí, a Velkou Británii, jejíž smysl pro humor je velmi svérázný.

I když jsem si docela často říkala, že něco už je podle mě trochu moc, pořád můžu říct, že jsem si sledování opravdu užila. Nasmála jsem se opravdu hodně, takže nad tou přehnaností s radostí přivřu obě oči.

+ skvělá parodie, vtipnost
+ střídající se scénky
+ svérázné hlavní duo

- je to často trochu moc

Moje hodnocení pilotu: 90 %
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
crazy fan

crazy fan

Z vlastní zkušenosti vím, že MVB buď člověk miluje, nebo nenávidí. Já se řadím k jejím milovníkům. S...
před 5 roky
Destinytte

Destinytte

O tomhle seriálu jsem už několikrát slyšela, kdysi by se mi asi líbil, ale teď ho radši vynechám... :D
před 5 roky
Matuush

Matuush

Pro mě to vždycky bude seriál, který přikoval celou rodinu k TV a několikrát smíchy rozplakal mou...
před 5 roky
Další články k tématu