29. 10. 2017

S lupou do historie: The Carrie Diaries

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svùj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Carrie Diaries 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: The Carrie Diaries
Žánr: Drama / Retro / Teen
Stanice: The CW
Vysílání: 2013–2014
Celkový počet sérií: 2
Premiéra: 14. 1. 2013
Délka pilotu: 42 minut

Kdo?

Tvůrce: Amy B. Harris
Herci: AnnaSophia Robb, Austin Butler, Ellen Wong, Katie Findlay, Stefania Owen, Brendan Dooling, Chloe Bridges, Freema Agyeman, Matt Letscher, Lindsey Gort

O čem to je?

Mladá Carrie v 80. letech prochází těžkým obdobím. Nedávno přišla o svou matku, takže se jí svět obrátil naruby. Hrdinka se však rozhodne dívat se na budoucnost optimisticky. Během toho si začne uvědomovat svou lásku k módě, Manhattonu a líuxusnímu životnímu stylu. Doma jí ale také něco drží. Má zde kamarádky na život a na smrt, ale i Sebastiana, ze kterého se jí podlamují kolena.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status:první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Seriál vznikl krátce poté, co jsem dokoukala Sex ve městě, takže jsem byla nadšená z tohoto projektu, který se mi navíc podle popisu přesně trefoval do vkusu. Jakmile byl seriál zrušen, nacpala jsem si ho do watchlistu. No a hádejte co, stále jsem se k němu nedostala. Vždycky si vyberu sledovací systém a těsně před Carrie ho zase změním, takže seriál stále trpělivě čeká. Jsem proto strašně ráda za tuto rubriku, protože mi pomáhá alespoň vyzkoušet všechny ty seriály, které chci zhlédnout, Carrie nevyjímaje.

No a výsledek? Za chvíli mi bude 28 let, ale stejně asi navždy zůstanu tou zarytou teenkou, která tyhle seriály miluje. No a co, že je stanice tvoří pro o deset až patnáct let mladší publikum. Mně se prostě líbí. Každý má svou slabinu a tohle je ta moje. Od pilotu jsem se nemohla odtrhnout. Je tak roztomilý, má skvělou atmosféru, sympatické postavy, drama i odlehčenost, luxusní chemii mezi hlavním duem. Co víc si můžu od příjemné oddychovky přát?

Příběh utíká jako voda, ani se nenadějete a je konec, no a vy (tedy já) máte sto chutí pustit si další díl. Ale nemůžu, protože a) je jedna ráno b) musím psát tento článek a názor c) mám nekonečně mnoho práce d) mám rozkoukaný jiný maraton (už asi tři měsíce).

Na to, že se seriál odehrává v roce 1984, vypadá skvěle. Móda osmdesátek patří mezi nejhorší, ale tady to nejde poznat, jako by se tvůrci snažili lehce zkombinovat retro a moderní styl, aby i ty retro kousky skvěle vypadaly. Je skvělé, že o seriálu, kde móda hraje tak velkou roli, můžu říct tuhle pochvalu, protože jinak bychom tady asi měli lehký problém, že. Každopádně ta lehkost, nadnesenost a veselá barevnost se seriálu nedá upřít, ostatně už na vás dýchá ze samotných promo fotek.

Obsazení je zvoleno na jedničku. Představitelka hlavní role je skvělá Carrie, je moc příjemná a do role mi ihned sedla, i když jsem v ní dosud viděla pouze Sarah Jessicu Parker. Možná pomohlo, že jsem o Carrie Diaries psala dost článků a viděla hodně fotek, takže jsem na Annu Sophii byla zvyklá už takto, každopádně můj pocit se rozhodně nezměnil. Sebastian, ach, cítím se opět jako puberťačka a nějaká snaha o trošku normální názor jde do kytek. Dobrovolně přiznám, že jsem si hned po dosledování pilotu a před začátkem psaní tohoto názoru našla na Youtube nějaká fanvidea Carrie+Sebastian, protože to je prostě jasný velký ship z mé strany hnedka od pilotu, jsou dokonalí.

No a nejde nepochválit ani to, co CWčko umí nejlépe, tedy hudbu. Girls Just Wanna Have Fun ve stripped verzi je parádní a emotivní, ale celkově je pilot nabitý chytlavými melodiemi, které mu dodávají tu správnou šťávu. Kam se hrabou nějací superhrdinové, tohle je to pravé CWčko, jaké by mělo být, ať si říká kdo chce, co chce :-)

Budu koukat dál? Hned bych dala celý maraton, kdybych měla dva dny bez povinností.

+ Carrie + Sebastian
+ móda
+ hudba
+ barevnost, odlehčenost, optimismus
+ sympatické postavy

- nevyčnívá z davu teen seriálů, takže jde o kousek vyloženě pouze pro fanoušky tohoto žánru

Moje hodnocení pilotu: 90 %
Drunk_Queen

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Nejspíš jsem jediná v tomhle vesmíru, kdo není naprosto nadšen ze seriálu Sex and the City. Ať už o tom kdokoliv jakkoliv básní, tomu haló okolo několika nesympatických žen, jejichž nevtipnost zajímavá móda prostě nevyváží, jsem prostě nikdy nerozuměla.

The Carrie Diaries to bere z opačného konce. Minimálně začátek epizody je tak naivně sladký, až se z toho chce pomalu člověku zvracet duha. Krom toho spousta klišé a dalších hříchů. Ale no tak, respektování času vám nic neříká? Chápu, traumata, ale když zrovna někdo akutně spěchá, nemazlí se se šatníkem, safra!

Postupem času se ale seriál naštěstí zlepšila. Naivita a až příliš velké využití barev a flitrů epizodu sice neopouštějí, ale prostor dostává sympatické obsazení (Freema Agyeman, ač jsem postavu Marthy Jones v Doctoru Who zrovna nemusela, mě potěšila tedy hodně) a když pomineme ta klišé, tak i dobře zpracovaný příběh.

Největší radost mi ovšem seriál udělal soundtrackem. Ač jsem ročník '98, hudba mimo jiné i z tohoto období mě provází nejspíš celým mým životem, takže zas jednou slyšet „staré známé“… opravdu to potěší.

Ani tak ale seriál nevychází z té teen CWčkovské škatulky. Epizoda končí docela předvídatelně (obzvlášť pokud člověk zná alespoň základy) a žádné nevydržitelné nutkání dívat se dál se u mě nedostavilo. Sice musím přiznat, že během epizody byly dva momenty, během kterých jsem nervózně najela na čas, protože mi bylo jasné, že kdyby epizoda skončila tady, bodám na to, že jsou skoro dvě ráno, a prostě bych si pustila další díl. Je docela škoda, že tyto příležitosti zůstaly nevyužity.

+ sountrack
+ vzestupná tendence
+ obsazení

- klišé, typický teen seriál

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Lollie

Lollie

Chýbajú mi Carrie Diaries :/ Carrie&Seb sú skvelý párik, aj keď ja som si ešte viac "ujíždela"...
před 6 roky
andrea168

andrea168

Citace: Chápu, traumata, ale když zrovna někdo akutně spěchá, nemazlí se se šatníkem, safra! Ale mazli,...
před 6 roky
Jenny17

Jenny17

Tak to jsem zaspala .o) vůbec neznám. Musím si ho přidat do řady děkuji.
před 6 roky
Další články k tématu