18. 4. 2021

S lupou do historie: The Royals

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Royals 1×01: Stand and Unfold Yourself?

plakát

Základní údaje

Název The Royals
Žánr Drama, SoapOpera
Stanice E!
Vysílání 2015–2018
Počet sérií 4
Premiéra 15. 3. 2015
Délka pilotu 56 minut
Prům. hodnocení 80 % (od 813 uživatelů)

O čem to je?

Když jste členové královské rodiny, nemáte právo zvolit si svůj osud. Osud si vybírá vás. Za luxusní branou královské rodiny se nachází více skandálů, než si kdokoliv z nás dokáže představit. Helena je vznešená a odvážná královna, která veřejnosti tvrdí, že její rodina má úroveň a eleganci. Nicméně její dcera Eleanor svou divokostí a oblibou v bujarých večírcích přidělává královně neustále vrásky. Reputace rodiny je začerňována články v bulvárních plátcích, ve kterých nechybí sex, drogy a opilé lety s helikoptérou. Liam, bratr Eleanor, je playboy každým coulem. Z plna hrdla využívá svého původu a užívá si s krásnými dívkami. Vše se však změní v momentě, kdy Robert, nejstarší syn královny, tragicky zahyne a z Liama se stane nový následník trůnu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

V dnešní době trochu ožahavé téma, královská rodina je propíraná, pár hodin od pohřbu… Ale co, v seznamu to tak vyšlo, navíc pořád to není úplně realita. Což je pro mnohé asi dost velkým varováním, druhé The Crown od toho nečekejte.

Přijde mi, že se seriál až moc rozjíždí, všechno je strašně utržené ze řetězů a postrádá to takovou tu britskou vznešenost, aspoň špetka by jí nezaškodila. Popravdě jsem čekal něco mnohem horšího, víc jako parodii, zpětně i to začlenění do žánru SoapOpera vysloveně neláká. Ale nakonec se to docela dalo, bral jsem to spíš jako rodinné drama. Tak nějak stejně nechápu to zasazení do britské královské rodiny, která je celá nějaká moc moderní (teď mi fakt nejde o tu uvolněnou morálku a drogy).

Postavy mě docela překvapily, některé v úvodu nevypadaly úplně nadějně, ale nakonec se to zlepšilo. Nesedla mi královna (jinak teda mají tam nějak blbě ty tituly) a rozhodně králův bratr. Jinak jsem spokojený asi se všemi, perfektní byla chemie otec-dcera, v obou případech, a pak samozřejmě královna a Ophelia, tady to vypadá na slibný boj. Překvapil rozhodně Jasper, který byl takový nenápadný a najednou na konci bum, hodně zajímavě napsané.

Moc jsem tomu nedával jako vícesezónní záležitosti šanci, ale pak přišel závěr. Všechny ty scény dobarvené All I Want, to bylo něco, až člověk nevěděl, co se děje. Vážně jsem čekal, že král padne, nakonec si na to ale budeme ještě pár dílů muset počkat, což je vlastně dobře, ten mi sedl opravdu neskutečně. Díky tomu sestřihu jsem vlastně uvěřil, že to má potenciál na něco dlouhodobějšího. A nebít toho nesmyslu, že je třeba použít královskou rodinu, snad i pokračuju s dalšími epizodami.

  • zajímavé postavy
  • závěr, který vás přinutí změnit názor
  • interakce mezi postavami
  • zasazení do královské rodiny
  • takové další drama
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: viděno komplet
Hodnocení celého seriálu: 100 %

Je dost náročné pokusit se objektivně zhodnotit pilot něčeho, co dnes již považuji za svou srdcovku (i když kdysi bych to asi označila spíš za “guilty pleasure”). Nejdůležitější informací, kterou byste si měli z tohoto názoru odnést, je to, že pilot ani zdaleka nedosahuje takových kvalit, jaké ve skutečnosti The Royals budou mít. Pamatuju si, jak jsem to kdysi sama chtěla několik prvních dílů úplně zabalit, naštěstí jsem ale hodně vytrvalá, a to se v tomto případě vyplatilo.

Pilot mi přišel takový trochu moc. Trochu moc ze všech úhlů. Stejné pocity jsem z něj měla i tenkrát, i když jsem spoustu detailů už zapomněla. Hlavně jsem teda zapomněla, kolik jiných postav tam na těch začátcích bylo a kolik mi jich nechybí (ehm… Ophelia). Bohužel i ty charaktery, které v budoucnu miluju (Eleanor, Jasper, Liam, Helena), tady byly na facku. Kroutím teď nad nimi očima a říkám si, bože proč jste byli takoví idioti. Moc se mi naopak líbil soundtrack, nepamatuju si, že tam bylo tolik skvělých songů, a taky by mě zajímalo, vidět to poprvé, jak to teda dopadne s tou jejich zvrácenou monarchií, následnictvím apod.

Asi bych měla hodnotit pouze pilot, ale přesto musím ještě důrazněji zmínit ten vývoj postav (a vlastně i herců). Ony vám v průběhu seriálu opravdu budou zrát před očima, celé se to zklidní a přijdou skutečně poutavé zápletky. Škoda, že teď vůbec nemám čas na maraton, protože bych si hned potřebovala trošku “spravit chuť” dalšími díly (a sériemi).

  • věřte mi, že kvalita půjde prudce nahoru
  • soundtrack
  • myšlenka moderní britské monarchie
  • zbytečně přepálené
  • postavy (prozatím)
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Verity

Verity

Já jsem zrovna nedávno přemýšlela o tom, že bych se na to znovu podívala. Zvolna. Když jsem to viděla...
před 3 roky
Anetka888

Anetka888

Prostě guilty pleasure. Ale to zrušení mě štve dodnes. Mohli dát aspoň dvojdíl, ku*vy. :D
před 3 roky
Katka The Hero

Katka The Hero

Taky to je moje srdcovka, jen se pořád nemůžu přenést přes ten konec. Proč nedali aspoň pár dílů, kde by se...
před 3 roky
Další články k tématu