6. 9. 2021

S lupou do historie: Bosch

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Bosch 1×01: Chapter One: 'Tis the Season?

plakát

Základní údaje

Název Bosch
Žánr Drama, Krimi
Stanice Amazon Prime Video
Vysílání 2014–2021
Počet sérií 7
Premiéra 6. 2. 2014
Délka pilotu 47 minut
Prům. hodnocení 83 % (od 236 uživatelů)

O čem to je?

Harry Bosch je téměř padesátník, veterán z války ve Vietnamu, kde byl členem speciální jednotky, která uvolňovala tunely. Nyní již dvacet let pracuje jako detektiv v Los Angeles. Při jednom zásahu, kdy zastřelí podezřelého, se mu převrátí život. Bosch je najednou stíhán před soudem, karieru má na hraně a ještě přileje oleje do ohně, když si v době mimo službu prohodí směnu s kolegy. Nález masového hroby právě při této směně odstartuje zcela jiný příběh.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Docela překvapení tento pilot, o Boschovi jsem už párkrát slyšel, ale nikdy nic pořádného a nikdy jsem se k němu nedostal. Teď jsem to ale napravil a náramně se na tomto, co já vím, morousovi bavil. Skvěle obsazená hlavní postava, takže už teď se těším nejen na všech sedm sérií, ale i na spin-off, který popisem působí hodně zajímavě (už takto zkraje se jeví spolupráce s Money jako něco geniální pro příběh).

Vlastně ani pořádně nevím, co se dělo, jak to hezky plynulo. Jen mám takový ten pocit, že to nebyl konec dílu, prostě takový ten super tah tvůrců, kdy vás přimějí si pustit další díl. Že bych nic nevěděl, to zase není pravda, docela mě chytilo to rozehrání příběhu na dvou frontách soud x vraždy. Jen u druhého zmíněného mě vůbec neoslovil doktor v důchodu, nějak mu nevěřím.

Postavy mě bavili, to je velké plus, protože u dramat to často končí hrstkou hlavních zajímavých postav, zbytek vám jen nevadí. Ale tady, ať už šlo o Bosche, jeho kolegu, šéfa, Money, novou posilu a prostě kohokoli mimo doktora důchodce a Boschova obhájce, tak táhl. Hodně velké plus, dobře napsané charaktery jsou fajn. Takže hlavním mínusem ej asi taková nějaká neuzavřenost, která nutí v seriálu pokračovat.

  • Bosch
  • dobře napsané postavy
  • soud x vraždy
  • konec lákající na další díl =D
  • doktor důchodce
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu