3. 4. 2022

S lupou do historie: Motive

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Motive (Motiv) 1×01: Creeping Tom?

plakát

Základní údaje

Název Motive (Motiv)
Žánr Krimi
Stanice CTV
Vysílání 2013–2016
Počet sérií 4
Premiéra 3. 2. 2013
Délka pilotu 43 minut
Prům. hodnocení 74 % (od 99 uživatelů)

O čem to je?

Motive je taková kriminálka naruby, zaměřuje se totiž na motivy zločinců, ještě předtím, než jsou samotní zločinci identifikováni. A na tom všem pracuje Angie Flynn, detektivka a svobodná matka.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Není moc seriálů, které by byly dost nápadité a nebáli se začít takto s odhaleními. Jen u pár seriálů vidíme, kdo koho zabil, nebo jako v tomto případě kdo je vrah a kdo oběť, abychom se motivy a případný zločin dozvěděli hezky postupně až během dílu. Za toto jdou plusové body hned v úvodu.

Tak nějak pohodově jsou do příběhu vsazeny flashbacky, nijak neruší, děj posunují správným tempem, takže nevyzrazují nic navíc ani se nevlečou. V kombinaci s vyšetřováním relativně v reálném čase to tvoří funkční model. Po pilotu na mě dolehlo mírné zklamání z toho, že příběh je u konce a nic víc nebude, posuneme se zase k dalšímu případu a Creeper je zkrátka u konce. Abych to zkrátil, šlo mi o to, že díl je napsaný opravdu dobře, baví, táhne a na jeho konci zkrátka chcete víc.

Moc ryze kanadských kousků v rubrice nemáme, takže jsem i za to málo rád. Například tady se totiž ukazuje super případ svěžesti pojetí kriminálky. Většina epizody se odehrává na jediném místě, postavy přicházejí, odcházejí, ale jejich představení a fungování, to nemá chybu. Třeba taková koronerka, vždyť to bylo něco úplně jiného. Sarkazmus tu byl, ale ne vtipkování za každou cenu, protože to se opravdu přejí a není potřeba ho vidět v každém druhém seriálu. Nějak tu úplně nevidím problém, takže až na ukončení příběhu, který bych dokázal sledovat dál, za mě hodně povedený kousek.

  • představení vraha a ověti
  • svěží
  • pojetí konceptu
  • nechci, aby tento případ skončil
90 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu