11. 8. 2022

S lupou do historie: Mike & Molly

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Mike & Molly (Mike a Molly) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Mike & Molly (Mike a Molly)
Žánr Komedie, Sitcom
Stanice CBS
Vysílání 2010–2016
Počet sérií 6
Premiéra 20. 9. 2010
Délka pilotu 23 minut
Prům. hodnocení 67 % (od 445 uživatelů)

O čem to je?

Dva tlouštíci, Mike Biggs a Molly Flynnová, se seznámí na setkání anonymních jedlíků. Zatím ale netuší, že spolu budou sdílet víc než jen snahu zhubnout.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděno pár náhodných epizod
Hodnocení celého seriálu: –

Znáte ten typ seriálu, u kterého se smějete a ani nevíte proč? Jo, tak přsně takový je i sitcom Mike & Molly. Je to strašná pohodovka, díl neskutečně letí, ale zároveň toho spoustu přinese.

Já mám na tomto seriálu nejradši, jak si Billy Gardell ani Melissa McCarthy ze sebe nic nedělají. Utahují si tu sami ze sebe, ale zároveň své postavy staví na tom, že se sami berou takoví, jací jsou. Což je strašně super, protože pilot/seriál nesklouzává k trapnosti. Přiznávám, že z této dvojky mám radši Melissu, která pro mě bude asi už navždy Sookie, ale hned za touto rolí je Molly (ale ani ne tak kvůli tomu, že by mě tu tolik bavila). Každopádně ani Billy nezaostává a krásně ukazuje, jak mu role sedí. Ono totiž zahrát komediální věc na úrovni, to chce um.

Celý pilot je postavený na tom, že jsou dva hlavní hrdinové tlustí, a pochopitelně, i kdybyste zatím nic dalšího neviděli, je jasné, že to nebude jen věc pilotu. Ale scenáristům se to podařilo tak dobře prodat, že příběh jednak nenudí, ale hlavně neuráží. Všechno je skvěle vybudované, něco tažené možná až zbytečně do extrému, ale zároveň obohacené o pohled zvenčí. Jsou tu rodiny, přátelé… Takže je to sice sitcom, v základu docela obyčejný, ale působí tak jinak a novátorsky. A výjimečně si dovolím pochválit i český dabing, scéna cvičící Molly je sama o sobě vtipná, ale já ji má rád v češtině, kde je skvěle doplněna o český text písničky.

  • bere se tak, jak to je
  • krátké a přesto nabité
  • občas hnané do extrému
  • sitcom, takže směřuje prakticky jen ke dvěma věcem
60 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: viděno několik náhodných epizod česky v TV – bez hodnocení
Hodnocení celého seriálu: –

Jeden z mnoha projektů, díky kterým se pravidelně ujišťuju, že Melissu McCarthy zvládám jen jako Sookie v Gilmorkách. Některé epizody Mike & Molly jsem párkrát zahlédla v televizi, musím ale říct, že i když to v originále bylo o chlup vtipnější, než co jsem viděla právě s dabingem, ani tak to opravdu nebyla žádná sláva.

Jsem ten člověk, co má rád takový ten jednoduchý americký sitcomový humor, a přesto tohle nebavilo ani mě. Netvrdím, že jsem se za celou dobu nezasmála, to jako výjimečně i jo, ale nějak mi to nesedlo. Na druhou stranu ráda opět vidím, že se kdysi opravdu mohla dělat sranda ze všeho – seriál postavený na “body shamingu” by v dnešní době předpokládám neprošel (nebo aspoň nevydržel), plus tady jsou občas fakt vtipné rasové narážky (obecně jich tam je požehnaně, ale skutečně zábavné jsou jen některé).

Nejhorší ale s jistotou je, že mě nezaujal ani ten příběh – vůbec mě nezajímá, jak se která linka vyvine -, ani ty postavy. Kolega policajt byl buď největší střelec hlášek, nebo nejvíc cringe, nic mezi tím. Sestra i matka byly otravné a celkově nechápu, jak to mohlo fungovat tak dlouho.

  • ne zrovna korektní humor
  • kolega policajt
  • nezajímavý příběh i linky postav
  • Melissa McCarthy
40 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Jak už asi všichni víte, nemusím moc americký humor a britský je mi bližší, proto jsem od tohoto pilotu moc nečekal. Byl však příjemný a pohodový. Při půlce vtipů jsem se sice nezasmál, ale druhá půlka ušla. Sice jsem se nesmál z plných plic, ale byl tam nějaký náznak pousmání. Chyběla mi nějaká povedená hláška, která se stane ikonickou (např. „Zkoušeli jste to vypnout a zapnout?” nebo „Všichni jsou mrtví, Dave.”)

Jako obvykle mě štve umělý smích, který nám říká, kdy právě došlo ke vtipu. Nápad byl originální a také to hezky ubíhalo.

  • pohoda
  • rychle ubíhá
  • sem tam lepší vtip
  • umělý smích
  • chybí ikonická hláška
60 %
Mé hodnocení
Dom_Domec
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Yellow

Yellow

6/10. Člověk se u toho neláme, ale zase není to něco, co by s nechutí přepl.
před 90 týdny
Další články k tématu