22. 9. 2019

S lupou do historie: Diagnosis Murder

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Diagnosis Murder (Diagnóza vražda) 1×01: Miracle Cure?

Medailónek

Název: Archer (Diagnóza vražda)
Žánr: Drama, Krimi, Mysteriózní
Stanice: CBS
Vysílání: 1993–2001
Celkový počet sérií: 8
Premiéra: 29. 10. 1993
Délka pilotu: 45 minut

Kdo?

Tvůrce: Joyce Burditt
Herci: Scott Baio, Barry Van Dyke, Dick Van Dyke, Delores Hall, Victoria Rowell, Charlie Schlatter, Michael Tucci

O čem to je?

Dr. Mark Sloan je svérázný vrchní lékař nemocnice v Los Angeles. Má ovšem zvláštní koníček, kterým je vyšetřování vražd. V případech, které si žádají medicínské znalosti, spolupracuje s místním policejním oddělením, kde pracuje jako detektiv jeho syn Steve. Mark Sloan je kriminalista-amatér, který ovšem díky svému hlavnímu povolání může být detektivům vždy prospěšný. Dr. Sloan je bizarní postavou, jež v nemocnici běžně provádí všemožné bizarnosti, pomáhá pacientům, zaučuje mladé doktory a zároveň v něm kolují kriminalistické geny, které zdědil po otci a dědečkovi.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

jesmot

Status: viděno několik epizod
Hodnocení celého seriálu: -

Když jsem se chystal k tomuto seriálu, pořád mi vrtal hlavou ten název, vždyť já to odněkud znám, prvních pár minut a mně bylo jasné, že jsem to před lety několikrát viděl, rozhodně ne komplet a navíc je to tak dávno, jako by to tedy dnes bylo poprvé. I tak jsem do toho šel s mírnou obavou, další z řad kriminálek, kde vyšetřovatelem není přímo policista, to známe. Chyba, vzhledem k tomu, že už je to pěkných let zpět, co seriál a původní filmy vznikly, tak minimálně pilot není tím, čeho jsou momentálně přeplněné všechny televize.

Velice mě potěšilo obsazení, hlavně Dick Van Dyke, kterého zbožňuju od prvního shlédnutí Mary Poppins, dále jeho syn, což je suprovní propojení seriálu s realitou, ale vlastně i všichni další. A popravdě Sylvia Sidney mě naprosto dostala a odrovnala, její herectví… no, vážně jsem jí tu naprosto zuboženou stařenku žral.

Pilot přinesl i docela zajímavý příběh, přestože vrah byl známý od začátku, pořád tu byly různé otázky. Trochu mě nudilo, jak se Sloan neustále vracel za farářem, zájem byl dost do očí bijící, navíc to značně napodobovalo postupy Columba, ono je zde těch podobností vlastně více, není to však na škodu.

Pokud si tedy chcete odpočinout od novodobých předvídatelných kriminálek a jste fanoušky doktorských seriálů, je to něco pro vás. Určitě se totiž v dalších epizodách totiž určitě dočkáme také více scén z nemocničního prostředí.

+ příjemné obsazení
+ zajímavé zpracování
+ kombinace krimi-doktorské

- otravné opakování

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
kneznaL

kneznaL

Tenhle seriál mám moc ráda. Taky Dicka von Dyka. Již před delší dobou jsem si po delší době zopákla všechny...
před 4 roky
andrea168

andrea168

Pamatuji si, jak me ten serial kdysi bavil. Sranda, napeti, vse servirovano tak akorat.
před 4 roky
Varro

Varro

Jeden z mých oblíbených. Tak nějak uměl pohladit po duši.
před 4 roky
Další články k tématu