15. 8. 2021

S lupou do historie: Girls

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Girls 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Girls
Žánr Drama, Komedie
Stanice HBO
Vysílání 2012–2017
Počet sérií 6
Premiéra 15. 4. 2012
Délka pilotu 32 minut
Prům. hodnocení 62 % (od 320 uživatelů)

O čem to je?

Komedie o partě holek, které nedávno oslavily svoje dvacetiny a nyní se protloukají životem v New Yorku…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Pokračujeme na HBO vlně a tentokrát jsem si teda spravil chuť. Tyto holky mě po prvotních rozpacích tak bavily, až jsem konečně pochopil, proč asi na mě posledních pár měsíců seriál neustále odněkud vyskakuje.

Díl utekl neskutečně rychle, byla tu sice spousta věcí, ale jelo to tak, jako kdyby tu byla večeře s rodiči, sex a rozhovor na záchodě. Každopádně já jsem se bavil i na zbytku. Líbí se mi, že si příběh na nic nehraje, ale snaží se o vykreslení něčeho skutečného, ať už šlo o finanční závislost, neplacenou stáž, vztah o sexu, všechno to krásně zachycuje realitu. Navíc je to takovým způsobem, že vás neštve dívat se na každodenní starosti. Navíc témata jsou volena takovým způsobem, že nejde jen o problémy souvisejících jen se Spojenými státy, situace není jiná ani tady u nás.

K postavám jsem si zatím nenašel hlubší pouto. Zaujal mě Charlie, který chudák vůbec netuší, co se na něj chystá, u zbytku jsem neměl takový ten pocit „potřebuju si někoho oblíbit“, i když asi vím, kdo by to v dalších dílech byl. Na druhou stranu je tu postava, která mi neskutečně pije krev. Je jí matka, skvěle napsaná a příšerně otravná, je přesně tou uvěřitelnou postavou, která by vás ve skutečném životě vytočila do běla, ona je dokonalá, na vině jsou ostatní.

Asi tu i do budoucna bude cítit náznak Sexu ve městě, na který se tu neustále upozorňuje, sám o sobě je ale seriál někde na cestě od středoškolských teen dramat k tomuto seriálu. Za mě je to fajn, protože je od začátku jasně nastavené, o co tu jde. Všichni už jsou dospělí, ale vyrovnávají se s životem po svém, protože ještě pořád hledají tu dospělou cestu. A sleduje se to docela příjemně. Takže proč ne, pokud si seriál udrží laťku celý šest sezón, tak jedině dobře. A ten plakát…

  • automaticky k nikomu netíhnu
  • postava matky
  • uteče
  • udává jasný směr
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
novoten

novoten

Po rozjezdu, kdy jsem si Holkama nebyl stopro jistej, se ze serialu nekdy u treti sezony vyklubala...
před 2 roky
Další články k tématu