20. 6. 2018

S lupou do historie: Ringer

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svùj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Ringer 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: Ringer (Nebezpečná identita)
Žánr: Drama
Stanice: The CW
Vysílání: 2011–2012
Celkový počet sérií: 1
Premiéra: 13. 9. 2011
Délka pilotu: 40 minut

Kdo?

Tvůrce: Eric C. Charmelo, Nicole Snyder
Herci: Sarah Michelle Gellar, Ioan Gruffudd, Kristoffer Polaha, Mike Colter, Nestor Carbonell

O čem to je?

Dvě sestry – dvojčata, Bridget a Siobhan, kvůli tragédii v minulosti vyrostly odděleně. Bridget má život plný problémů, a tak převezme identitu Siobhan, která zmizela. Brzy však zjistí, že ani sestra nemá na růžích ustláno a její život je plný nebezpečí.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

gabik.029

Status: mám komplet zhlédnuté
Hodnocení celého seriálu: 90 %

Ringer je seriál, od jehož zrušení uběhlo už šest let a stejně mě po té době tato skutečnost ještě pořád rozčiluje. Přestože Ringer běžel na the CW, patří ještě k seriálům, které nebyly směřovány vyloženě na teen publikum, což je pro mě velký bonus. Odehrává se ale v prostředí lidí z vyšší společenské třídy, což mi tenkrát nevadilo, ale teď z toho tak moc nadšená nejsem.

Myslím, že tento fakt nemusím ani zmiňovat, ale jedním z největších plusů seriálu je jeho obsazení. V hlavní DVOJROLI se představila herečka Sarah Michelle Gellar, o které slyšel snad každý. Manžela jí hraje Ioan Gruffudd a milence Kris Polaha. Pokud vás tohle obsazení neláká, tak se budu hodně divit.

Skvělým obsazením ale výčet kladů nekončí. Už pilotní epizoda je natočena podle poutavého a napínavého scénáře, který oplývá spoustou tajemství. Ta vás nutí klást si kopu otázek týkajících se děje, do kterého jste ihned vtaženi. Zajímají vás osudy postav, ale i jejich historie, jejíž události je přenesly do současných situací. Všechny hlavní postavy jsou propracované a nejednotvárné. Andrewova pubertální dcera je však typickou drzou holkou, která mi lezla akorát na nervy.

Negativně však musím hodnotit speciální efekty. Paradoxně se ani tak nejedná o scény s Bridget a Siobhan, i když Orphan Black to není. Jakoby si tyhle scény tvůrčí tým pohlídal, ale zapomněli právě na prostější záběry, které by jim jindy problémy nedělaly. Scény se Siobhan a Bridget na lodi jsou třeba skvělým příkladem. Kdyby tam to zelené/modré plátno nechali, dopadlo by to stejně :D

Pokud jste seriál ještě neviděli, rozhodně mu dejte šanci. Já se pilotem právě navnadila na další re-watch, jakmile začnou prázdniny.

+ SMG x2 + Ioan + Kris
+ tajemství
+ propracovaný děj

- Juliet
- efekty

Moje hodnocení pilotu: 90 %
ragelly

Status: viděno komplet
Hodnocení celého seriálu:90 %

Ach, Ringer. Jako by to bylo včera, co jsem s nadšením koukala na premiéru, když se mi Sarah konečně vrátila na obrazovky. Když k tomu přičtu, že jde o soapku jako vyšitou, nemohla jsem být spokojenější. I když už je to sedm let, pořád si jasně vzpomínám na ty šílení kritiky tragické scény na moři. Mně ale nikdy nepřišlo, že by byla tak špatná, možná jsem do seriálu byla prostě jen moc zažraná. Proto jsem byla zvědavá, jak to budu vnímat nyní s odstupem tolika let.

Výsledek dopadl asi úplně stejně jako tenkrát. Ani teď mi na té scéně a celkově na celém pilotu nepřišlo nic hrozného. Ani Bridget, ani Siobhan nesahají Buffy ani po kotníky, i tak je ale radost ji sledovat. Co mě však potěšilo ještě víc, to byly známé tváře, které jsem tenkrát neznala vůbec, dnes už si je ale dokážu zařadit k „jejich“ seriálům. To platí hlavně o Lukeovi Cageovi a šerifu Romerovi z Bates Motelu.

Příběhově je seriál přesně podle mého gusta, jde vidět, že ani za ty roky se můj vkus nezměnil a jsem v koutku duše stále stejný teenager. Líbí se mi chemie mezi Bridget a Andrewem a i Juliette je sympatická. Naopak bych se obešla bez otravné kamarádky a sponzora, který na můj vkus zabíral až moc prostoru úplně zbytečně. Luxusní prostředí a móda už jsou jen třešničkou na dortu, stejně jako špičkově zvolená podkresová hudba. Po zhlédnutí pilotu mám hned chuť pustit si znovu celou sérii, ale vím, že bych pak zase byla jen naštvaná kvůli tomu cliffhangeru, kterým celý seriál skončil.

+ herecké hvězdy
+ móda, luxus
+ hudba
+ soap příběh

- hlavní hrdinka má tvář Sarah, ale není tak zábavná jako Buffy
- Malcolm, Gemma

Moje hodnocení pilotu: 80 %
Drunk_Queen

Status:viděno (téměř) všechno
Hodnocení celého seriálu: -

Ringer, to je seriál, který jsem viděla už před bůh ví kolika lety a je stále nezapomenutelný. Doteď si vzpomínám, jak nám přišlo divné jméno hlavní hrdinky (trapné, já vím) a jak jsem… dodnes neviděla poslední díl. Stoprocentně vím, že jsem viděla většinu ostatních (možná že i všechny), ale ten poslední se z televize nějak nenahrál a naši si nějak dodneška nenašli čas na to, aby to dokoukali… jinak. A já taky ne, škoda.

Opravdu škoda, protože ten seriál měl i jiné kvality než jen naprosto dokonale znějící „Šiván“. Fajn, jo, přestanu, končím, pardon. Zaprvé, Sarah Michelle Gellar odvádí skvělou práci. Dvě skvělé práce. Dvojitě skvělou práci. To je jedno, každopádně tahle část seriálu je hodně povedená, i když tedy postavy samotné mohly být napsané lépe. Ale to není výtka na SMG. Výborný je i Ioan Gruffudd, zaujali také mentor Bridget (byl to Luke Cage?), policista či milenec Siobhan. Zbytek byl bohužel docela nuda, někdo byl až otravný. Tímto zdravím dceru(?) Siobhanina manžela.

Každopádně dějově Ringer v pilotu dokáže zaujmout, máme tu sice nějaké představovačky a nedostáváme se k tématu hned, ale i ty začátky jsou natočeny poutavě, takže se divák nenudí. Nedá se nevidět ta drobná naivita, to okázalé prostředí je tu taky hrozně pro efekt.

Tu okázalost si ale tvůrci mohli odpustit i z dalšího důvodu. Z toho green screenu jsem se málem rozbrečela smíchy. Jako vážně, to zvládnete, že vám dvě velmi blízké postavy hraje jedna herečka, a pak dáte něco takového tak nenápadně, že byste tím klidně mohli nakopnout diváky do… ehm, doplňte si, co chcete.

Celkově je Ringer hodně dobrý. Domovská stanice je znát, ale když divák těch pár detailů seriálu odpustí, jde o dobrou podívanou.

+ hlavní postavy
+ herecké obsazení
+ poutavý děj

- když to neumíš s green screenem, tak ho nepoužívej

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Aldyska

Aldyska

Cez ukončenie Ringeru po prvej sérii som sa dodnes nepreniesla. Osobne si myslím, že hlavné postavy boli...
před 5 roky
SparkySpeirs

SparkySpeirs

Myslím, že Ringer se dostane na seznam seriálů, které bych chtěla za léto zvládnout...
před 5 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Tohle je jeden z těch seriálů, které jsou v druhé půlce mnohem lepší. Pokud tedy pilot nezaujme,...
před 5 roky
Další články k tématu