30. 6. 2021

S lupou do historie: Anger Management

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Anger Management (Kurz sebeovládání) 1×01: Charlie Goes Back to Therapy?

plakát

Základní údaje

Název Anger Management (Kurz sebeovládání)
Žánr Komedie, Sitcom
Stanice FX
Vysílání 2012–2014
Počet sérií 2
Premiéra 28. 6. 2012
Délka pilotu 22 minut
Prům. hodnocení 74 % (od 481 uživatelů)

O čem to je?

Psycholog Charlie používá zvláštní metody k tomu, aby své pacienty naučil zvládat hněv. Sám na tom ale se zvládáním vzteku není o moc lépe než pacienti, navíc má starostí až nad hlavu. S manželkou žijí odděleně, jeho třináctiletá dcera trpí obsedantně-kompulzivní poruchou a všechno komplikuje Charlieho vztahy s jeho vlastní terapeutkou na zvládání hněvu, která je i kamarádkou s výhodami…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Něco mi tu nějak chybělo. Nebylo to špatné, rozhodně nešlo o takový ten otravný druh sitcomu, ale nebylo to úplně ono. Každopádně propojení osobních problémů, s problémy pacientů a vlastně všemi okolo, to docela bavilo.

Příjemnou postavou byla dcera, která skvěle zapadla do světa dospělých. Nejotravnější postava se poroučela už v průběhu dílu, takže za mě výhra. Pro řadu diváků musí být výhrou už jen návrat Charlieho Sheena na obrazovky, tento bům mě trochu míjí, ale přiznávám, že s jeho obsazením jsem spokojený, nevidím ho sice jako jedinou volbu (jako v případě některých postav v jiných seriálech), ale sedí mu to.

Po skončení dílu jsem si říkal, že vlastně nevím, co jsem to sledoval. Všechno to uteklo až moc rychle. Asi bych bral nějaké větší propojení se sezeními, takto byl pilot hlavně od rodině a vztahu se staronovou osobní psycholožkou. Takže možná pro větší nakopnutí bych využil něčeho většího. Ale tak ona je to obecně záležitost komedií, kdy mají k dispozici poloviční čas svých dramatických kolegů. Jinak se ale jedná o fajn záležitost, která se po rozjetí snad vyšvihne ještě trochu výš.

  • dcera
  • zbavení se přítele s procenty
  • problémy se vztekem jako dějové pojítko
  • moc uspěchané, divák odchází s ničím
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu