3. 10. 2018

S lupou do historie: The Cleveland Show

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Cleveland Show 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: The Cleveland Show
Žánr: Animovaný
Stanice: Fox
Vysílání: 2009–2013
Celkový počet sérií: 4
Premiéra: 27. 9. 2009
Délka pilotu: 26 minut

Kdo?

Tvůrce: Seth MacFarlane, Richard Appel, Mike Henry
Herci: Mike Henry, Sanaa Lathan, Kevin Michael Richardson, Reagan Gomez-Preston, Jason Sudeikis, Seth MacFarlane

O čem to je?

Spin-off Family Guy sleduje Clevelanda Browna, který se po rozvodu přestěhoval do Stoolbendu ve Virginii, kde se stává hlavním hrdinou. Nachází zde svou lásku ze střední, která je rozvedená a má dvě děti. Společně vytvoří novou rodinu a budou vychovávat tyto dvě děti a také Clevelandova teenage syna Clevelanda Jr.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Bylo docela těžké zvyknout si na tak nepříjemné hlasy a přízvuky. Dlouho jsem nic podobného neslyšela a ze začátku mi to opravdu rvalo uši. Jak ale člověk sleduje, postupně si zvyká, takže na konci mi to už ani nepřišlo.

Neřekla bych, že to bylo úplně špatné. Některé rasistické a sexuální vtípky byly hodně přes čáru, to se mi nadzvedlo obočí, ale epizoda jako celek se docela dala. Samozřejmě pokud jste fanoušci animáků. Tento styl humoru jde mimo mě, takže i když jsem víceméně nebyla pohoršená, rozhodně jsem se nebavila tak, jak tvůrci zamýšleli. Prostě jsem jen seděla (ležela) a s kamennou tváří sledovala příběh. Ale dobrý, poprvé jsem se podívala na to, kdy už to skončí, až v 19. minutě. Jen jich tam výjimečně nebylo 21, ale 26, takže jsem to měla ještě prodloužené trošku.

Postavy ničím nevynikají. Myslím, že seriál byl vytvořen asi hlavně pro fanoušky Family Guy, jelikož je to vlastně rozšíření stejného univerza a už zde jsme viděli hodně hostování postav z původního seriálu, takže je možné, že se taková shledání opakovala i v dalších letech. Ale vesměs souhlasím s komentářem toho Griffinovic kluka: „A tenhle jako dostává vlastní seriál, jo?“

Na Clevelandovi není vůbec nic extra. Nevím, jak moc výraznou postavou byl ve Family Guy, ale nepřijde mi jako dost silný tahoun pro celý seriál. No, lidi se mnou asi nesouhlasí, protože seriál vydržel na obrazovkách čtyři sezóny.

+ docela to utíkalo
+ vtipy byly vesměs v přijatelných mezích

- není to můj styl humoru, takže jsem se nebavila
- nedostatečně silné postavy
- nesympatický hlasový projev
- děti na zabití

Moje hodnocení pilotu: 40 %
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Yellow

Yellow

Cleveland byl v pohodě, ale je to pro fanoušky Family Guye. Doporučila bych spíše American Dad, je...
před 5 roky
Další články k tématu