1. 11. 2020

S lupou do historie: The New Adventures of Old Christine

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The New Adventures of Old Christine (Nové trable staré Christine) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název The New Adventures of Old Christine (Nové trable staré Christine)
Žánr Komedie
Stanice CBS
Vysílání 2006–2010
Počet sérií 5
Premiéra 13. 3. 2006
Délka pilotu 21 minut
Prům. hodnocení 68 % (od 205 uživatelů)

O čem to je?

Christine se rozvedla s Richardem, ale vidí ho jako nejlepšího přítele. I přesto, že si našel novou přítelkyni, která se také jmenuje Christine. „Stará“ Christine vede společně se svou kamarádkou Barbarou fitness pouze pro ženy a bydlí se svým bratrem Matthewem a synem Ritchiim, který právě nastoupil do soukromé školy. Matkám Ritchieho spolužáků se „Stará“ Christine ani trochu nepozdává, zastávají totiž názor, že matka má zůstat v domácnosti, tak jako ony.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Název mi přišel povědomý, možná jsem někdy i něco málo ze seriálu náhodou zahlédl, ale nikdy jsem se o něj nijak zvlášť nezajímal, natož pak abych ho sledoval. Po pilotu očekávám, že se to změní a seriál se stanou jednou z těch oddechovek, které si rád pustím po dnu na prd, abych vypl a pobavil se.

Do jisté míry mi příběh připomínal Single Parents, přijde mi, že snad z Christine vycházejí a to co je tady jako společný příběh je tam rozloženo do několika menších. A už jen tím u mě seriál zabodoval, je to prostě takové příjemné a nenáročné.

Nová Christine mi přijde až zbytečně moc, no řeknu to narovinu, blbá. Hezky se tím ukazuje charakter postav, promítají se zde nároky Richarda, cílevědomost a emancipovanost staré Christine, která je tu v kontrastu. Docela se těším na matky ostatních dětí, tak trochu doufám, že by je stará Christine mohla postrčit jiným směrem a hezky tak zamíchat dějem, ale na to je jistě čas.

Jak jsem řekl, je to taková příjemná oddechovka, která neurazí, částečně možná ukáže, že podobné trable, jako máme my, má každý druhý, jen se o tom nemluví. Velkým překvapením je tu Clark Gregg, kterého má asi většina za poslední roky spojeného s Marvelem, respektive s S.H.I.E.L.D.em. Každopádně příjemným překvapením v našem seznamu je i samotný seriál, který by mohl potěšit nejednoho nenáročného diváka i dnes.

  • zhuštěnější Single Parents
  • vtipné
  • spousta prostoru pro vtipné situace
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
_-0-_

_-0-_

Vydržel jsem sledovat zhruba třetinu pilotu. Stačilo to :-)
před 3 roky
ragelly

ragelly

Před osmi lety jsem seriál viděla komplet maratonem a podle informací na SZ se mi líbil - dala jsem mu 80 %....
před 3 roky
Yellow

Yellow

Můj vztah k seriálu je trochu zaujatý, protože je to byla s mamkou naše tradice sledovat Christine...
před 3 roky
Další články k tématu