12. 5. 2022

S lupou do historie: Hung

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Hung (Na velikosti záleží) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Hung (Na velikosti záleží)
Žánr Komedie
Stanice HBO
Vysílání 2009–2011
Počet sérií 3
Premiéra 28. 6. 2009
Délka pilotu 43 minut
Prům. hodnocení 65 % (od 162 uživatelů)

O čem to je?

Bývalá vysokoškolská legenda Ray Drecker se vrací ke své životní lásce – basketbalu. Stává se středoškolským trenérem. S čím vším se musí vypořádávat při své práci, se nám chystá ukázat stanice HBO.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

To bylo tak strašně utahané, že to až není možné. Rozhodně to nepatří mezi nejhorší věci v SLDH, ale vleklo se to neskutečně, takže se úplně vytrácelo i to minimum vtipu.

Po dlouhé době je tu pilot, který ve mně nezanechal absolutně nic. Horko těžko vzpomínám na postavy, podobně musím vzpomínat na otravnou scénu se sousedem, setkání s manželkou nebo na kur. Asi bych si nakonec vzpomněl, ale byla by to jen hodně mlhavá kostra.

Hung jde za mě do kategorie průměru, sice má odvážné téma, které by se mohlo dobře uchopit, ale místo toho se tu řeší kdejaké ptákoviny a nakonec jen bankovka vysunutá pode dveřmi. Nepůsobí to moc jako povedený pilot. Postavy jsou sice představeny, je tu jakýsi základní vhled do věcí minulých, ale tím to tak nějak končí. Žádná extra chemie mezi postavami, na nic vysloveně neláká Sami o sobě jsou postavy taky nic moc, takže bych seriál volil spíš pokud nemáte co si zrovna pustit a zajímá vás, jak rozjet eskort přes inzerát, když vám shořel dům, žijete ve stanu, děti si vzala žena a váš život jde do háje, tak směle do toho.

  • ne úplně marný nápad
  • rychle zapomenete
  • nic moc postavy
  • moc se nezasmějete
50 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Pilot vypadal jako klasický představovací úvod. Představení hlavního hrdiny, předložení důvodu, proč se vydal takovým směrem. Takové úvody stále (většinou) fungují. Pilot podává uvěřitelný příběh, který není přitažený za vlasy. Nějaké nesrovnalosti by se tam našly, ale i tak jsem si pilot užil. Navíc jeho první schůzka neproběhla jako po másle, což ještě více dokáže ověřitelnost. Navíc takové téma jsme většinou viděli jen s postavou opačného pohlaví, takže i tímto seriál nenudí.

  • dobře vystavený pilot
  • ověřitelnost
  • tohle téma seriálu s mužem
  • první schůzka se nepovede
  • není to seriál, ze kterého byste byli na větvi, ale dokáže zabavit a pobavit
80 %
Mé hodnocení
Dom_Domec
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu