19. 8. 2018

S lupou do historie: The Fosters

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Fosters 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: The Fosters
Žánr: Drama
Stanice: Freeform
Vysílání: 2013–2018
Celkový počet sérií: 5
Premiéra: 3. 6. 2013
Délka pilotu: 45 minut

Kdo?

Tvůrce: Bradley Bredeweg, Peter Paige
Herci: Teri Polo, Sherri Saum, Jake T. Austin, Hayden Byerly, David Lambert, Maia Mitchell, Danny Nucci, Cierra Ramirez, Noah Centineo

O čem to je?

Drama o multietnické rodině, kterou tvoří mix vlastních a adoptovaných dětí vychovávaných dvěma matkami. Stef Foster je oddaná policistka, Lena Foster pracuje jako zástupce ředitele na místní střední škole. Ženy mají láskyplné pouto a vychovávají rodinu – Stefina biologického syna z předchozího manželství a adoptovaná dvojčata. Jejich životy naruší příchod Callie, životem zocelené mladé dívky, která trávila celý svůj život v pěstounských rodinách. Lena a Stef ji přivítají do svého domova s myšlenkou, že u nich bude jen na pár týdnů. Co se ale stane dál, to vyvolá otázku, jestli Stef a Lena učinily správné rozhodnutí a jestli mají ve svém domě i ve svých srdcích místo ještě pro dalšího nového člena rodiny.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Téma, kde jsou v hlavní roli problémové děti, mě odrazovalo už od začátku. Nevím, co jsem si myslela. Vždyť je to přece Freeform, tahle stanice má tak úžasná feel good dramata, u kterých se bavím od začátku do konce. Tento seriál mě rychle přesvědčil, že se na maraton můžu začít těšit, protože epizoda utekla jako voda a odcházela jsem od ní hodně spokojená.

Samozřejmě nejde o žádnou perlu, která by vyhrávala jednu cenu za druhou za mimořádné herectví nebo geniální průlomové scénáře. Ale myslím si, že hodně mladých lidí se s místními postavami může ztotožnit a troufám si říct, že seriál ukazuje tak aktuální témata a snaží se je prostřednictvím postav řešit, že i ti, kteří si prochází podobnými událostmi a zkušenostmi, si zde můžou vzít příklad nebo ponaučení a ten svůj život si vylepšit.

Všechny postavy mi ihned padly do noty. Dokonce i ty děti byly fajn. Callie je taková ta stereotypní drsňačka, ale věřím, že po pár dílech se to spraví a možná se z ní stane i má oblíbená postava. Všechno je to takové pohodové a přirozené, to označení multietnická rodina v popisu dokonale sedí, ale všichni společně mají výbornou rodinnou chemii a mě jako diváka je baví sledovat.

Nevím, čím to je, že Freeform seriály ve mně okamžitě vyvolají potřebu dohledávat si na Wikii informace a shipy, ale Callie/Brandon mi hned padli do oka a vůbec mě nepřekvapilo, co jsem se dočetla, protože se to dalo očekávat. Jsem zvědavá, jaké další vztahy se tady budou rozvíjet a doufám, že až seriál pojedu maratonem, budu se u něj bavit od začátku do konce.

+ postavy
+ pohodová atmosféra
+ rodinná / romantická chemie
+ rychle to uteklo

- Callie je až přehnaně drsná

Moje hodnocení pilotu: 80 %
Drunk_Queen

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Asi všichni víme, co čekat a nečekat od ABC Family. Teda Freeformu. Za sebe říkám, že tahle stanice je o trochu dospělejší Disney Channel, ale ne zas o moc. Takže ať zní zápletka sebelíp, téměř vždycky to bude jenom takový teen seriál, který se motá kolem vztahů a pocitů hlavních postav.

Což samozřejmě neznamená, že by se mělo jednat o horší seriály. I když občas je ta zábava nenáročná až příliš, ehm Young & Hungry ehm. Každopádně vím, že na téhle stanici vzniklo pár seriálů, které diváka chytnou a nepustí.

The Fosters? Vím, že jsem o tom četla, vím, že je pod tím podepsaný někdo slavný (je to Jennifer Lopez? Pamatuju si to správně? Od včerejška uběhlo hodně času…), ale jinak mě seriál dost obcházel.

Upřímně… Jsem zklamaná. Tvůrci tlačí na pilu hodně, to se jim musí přiznat. Tolik rozdílných prvků na jednom místě… Jasně, máme téma jaké máme, ale nepůsobí to všechno hrozně uměle?.

Taky mě mrzí, že jsem seriálu věnovala svou plnou pozornost, ale ani tak prostě nemůžu říct, že by mě zaujal. Jistě, sledování nebolelo, ale prostě mi to bylo z nějakého důvodu naprosto ukradené. Nevím, ani nějakého tahouna jsem si mezi postavami nenašla.

Přijdu si, že jsem na tenhle seriál prostě moc stará.

+ je to docela pohodové

- zbytečně tlačí na pilu
- nedokáže vyvolat zájem

Moje hodnocení pilotu: 40 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Destinytte

Destinytte

Jeden ze seriálů, který jsem si za začátku zamilovala, ale pak jsem už jen mlátila hlavou o zeď...
před 5 roky
Adík

Adík

Tak to je překvápko. Čekal jsem, že jste seriál (alespoň z části) viděly. Přiznávám, že mě samotného...
před 5 roky
Redmarx

Redmarx

Seriál je stoprocentne jen pro LGBT tolerantni. Prvni rada vcelku zkouknutelna a clovek aspon vidi trochu...
před 5 roky
Další články k tématu