29. 9. 2019

S lupou do historie: Hospoda

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Hospoda 1×01: Závěť?

Medailónek

Název: Hospoda
Žánr: Komedie
Stanice: Nova
Vysílání: 1996–1997
Celkový počet sérií: 2
Délka pilotu: 26 minut

Kdo?

Tvůrce: Miroslav Adamec (předloha)
Herci: Jan Kanyza, Václav Knop, Jiří Krytinář, Jiří Menzel, Petr Nárožný, Bronislav Poloczek, Ladislav Potměšil

O čem to je?

Hospodský Jan Jonáš náhle zemře a odkáže svému příteli Jardovi Duškovi do pronájmu prostory pro hospodu na dobu deseti let. To se ovšem nelíbí nebožtíkovu synovi Břetislavovi Jonášovi, ani vdově a dávají mu to značně najevo. Ve znovu rozběhnuté hospodě se tak pomalu sžívají štamgasti s novým chodem, Dušek proniká do místních poměrů a vše se vrací ke starým pořádkům.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

jesmot

Status: viděno několik epizod
Hodnocení celého seriálu: -

Upřímně, myslím, že pilot seriálu dost škodí, jelikož většinu času jde o seznamování s postavami a o objasňování charakterů. V podstatě se dočkáme jen povrchního úvodu, takže by pilotu víc sedělo ho prostříhat a doplnit něčím jiným.

Z obsazení mě potěšila trojice Potměšil, Tichánková, Lipský, těch, co mi v seriálu nesedí a vysloveně lezou na nervy je mnohem víc. Chápu, že tím mají postavy posouvat děj, ale někteří jsou opravdu otravní a nepříjemní. O herectví se úplně mluvit nedá, protože dost času vše působí jako pouhé odříkávání textů nebo úmyslné přehrávání.

Za mě je pilot zklamáním a rozhodně neuvádí Hospodu nejvhodnějším způsobem, zkrátka to není nejlepší epizoda. Není tu ani vysloveně místo, kde se člověk zasměje, jelikož většina epizody je o budoucnosti hospody a nepříjemném navážení se postav. Zkrátka to chtělo trochu svižnější úvod a méně představování.

+ trio Potměšil, Tichánková, Lipský

- představování postav
- neherectví
- otravné postavy

Moje hodnocení pilotu: 40 %
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Romix

Romix

Taková moje srdcovka z dětství a i teď si jednou za čas pustím na odreagování pár dílů, které mám...
před 4 roky
zip

zip

To je trochu přehnané hodnocení. Je to jeden z nejkvalitnějších polistopadových seriálů, plný...
před 4 roky
jesmot

jesmot

Netvrdím, že není, přece jen podle jednoho názoru si člověk obrázek neudělá. Každopádně na druhou stranu...
před 4 roky
Další články k tématu