30. 12. 2021

S lupou do historie: Mozart in the Jungle

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Mozart in the Jungle (Mozart v džungli) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Mozart in the Jungle (Mozart v džungli)
Žánr Drama, Hudební, Komedie
Stanice Amazon
Vysílání 2014–2018
Počet sérií 4
Premiéra 6. 2. 2014
Délka pilotu 28 minut
Prům. hodnocení 79 % (od 110 uživatelů)

O čem to je?

Klasická hudba v moderním světě? Proč ne. I když je klasická hudba stále více odsouvána do pozadí, má své příznivce a žije vlastním životem. I když se ale na pódiu může zdát, že je orchestr dokonale sladěný a vše klape tak, jak má, za oponou je tomu mnohdy úplně jinak. Své o tom ví i Thomas, dirigent hudebního tělesa vystupujícího na Broadwayi.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Byly časy, kdy jsem o tomto seriálu slyšel odevšad, přesto jsem se k němu nějak nedostal, i když mě lákal už název a plakáty. A teda popravdě, už jen obsazením u mě seriál nasadil laťku neskutečně vysoko. Já tady ty herečky a herce tak miluju.

Asi jsem nikdy nic takového neviděl. Když se nad tím zpětně zamýšlí, byla to dost běžná seriálová záležitost na poli dramat, ale to prostředí a to, jak byl postavený celý příběh, bylo originální a neskutečně mě bavilo. Přiznám se ale, že i s krátkou stopáží jsem chvilkama díl tlačil očima dopředu.

Celý příběh je neskutečnou kombinací klasiky v podobě filharmonie s příchodem nového větru s moderním bohémským dirigentem. A tak je to vlastně ve všech linkách příběhu. Přiznám se, i když mě neskutečně baví hlavní motiv, užíval jsem si možná ještě víc děj s Hailey. Bavil jsem se, napjatě čekal a užíval si jejího chemie s Alexem (teda i scény s žákem neměli chybu). Jen se obávám, že tuším, kam všechno spěje a nakonec bude Alex vyměněn za Rodriga.

Chvilku jsem uvažoval o hezké stovce pro tento pilot, ale nakonec ji nedostane. Sice jsem z něj na větvi, ale pořád je tu vidět, že je to jen drama zasazené do jiného prostředí, jak jsem už říkal. To ale ničemu až tak extra nevadí, a tak velice rád dávám 90 %.

  • zajímavá kombinace
  • brilantní obsazení
  • příběh Hailey
  • jedinečná hudební složka
90 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Letos jsem viděla okolo stovky nejrůznějších pilotů, ale ty, které mě tak moc dostaly, bych spočítala na prstech rukou, dost možná i na ruce jedné. A k překvapení všech, hlavně mě samotné, musím říct, že se k nim teď bude řadit i Mozart in the Jungle.

Do tohohle seriálu jsem se pustila prvotně hlavně proto, protože seriál znám po názvu a z doslechu a fakt už mě konečně zajímalo, o čem že to vlastně je. To byl tedy alespoň původní důvod, než jsem zjistila, že tam hraje Peter Vack, kterého, mírně řečeno, fakt můžu, a priorita odůvodnění “proč” se rázem změnila.

Po pilotu s klidným srdcem prohlašuji, že právem, jelikož jeho baleťák Alex mě moc bavil. Mimo Petera mi sednul hlavně Gael García Bernal jako nový, mladý, kontroverzní dirigent Rodrigo, a naopak nemám ráda Bernadette Peters, jejíž otravná role mému postoji vůbec nepomohla, spíš mě v něm utvrdila.

Nejvíc nejlepší ale bylo téma, protože prostředí filharmonie a vážné hudby mixnuté s moderním bohémským životem se jen tak nevidí. Přišlo mi to originální a délka byla naprosto ideální, a to mám za sebou teprve jeden díl. Jsem zaháknutá a mega se těším na další díly. Snad si to udrží laťku.

  • Peter Vack jako Alex
  • originalita
  • téma a prostředí
  • délka
  • Bernadette Peters
90 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_-0-_

_-0-_

Vyznívá to jako předčasný nekrolog.
před 2 roky
Další články k tématu