8. 11. 2020

S lupou do historie: Mad About You

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Mad About You (Jsem do tebe blázen) 1×01: Romantic Improvisations?

plakát

Základní údaje

Název Mad About You (Jsem do tebe blázen)
Žánr Komedie, Sitcom
Stanice NBC, Spectrum
Vysílání 1992–1999, 2019
Počet sérií 7+1
Premiéra 23. 9. 1992
Délka pilotu 21 minut
Prům. hodnocení 67 % (od 264 uživatelů)

O čem to je?

Paul a Jamie jsou krásný mladý pár, půl roku po svatbě. Vrhají se vstříc dobrodružství, do soužití dvou tak odlišných bytostí jako jsou muž a žena. Na začátku vypadalo všechno snadně – milovali se přece a milují se dál, ale naučit se spolu žít v jednom bytě, mít společné věci a nemít už prostě ani chvilku jenom pro sebe, to není tak jednoduché.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

V minulém roce se seriál po dvaceti letech dočkal nových epizod a přesto je pro mě novinkou. Český název seriálu už jsem někde postřehl a začínám trochu přemýšlet, jestli jsem někdy nezahlédl aspoň nějakou scénu, přesto po pilotu mám pořád pocit, že je Mad About You pro mě novinkou.

Tyto sitcomy utíkají rychle, ale tento pilot utekl úplně neskutečně. Díl se drží jednoho jasného příběhu, divák to neví, ale zpětně je vlastně jasné, odkud kam se má děj dostat. Jsou tu i takové mírné odbočky, takže by se mohlo zdát, že jsou věci neukončené a uspěchané, ale nakonec se vše dostane přesně tam, kam má. Navíc jsou tu skutečně vtipné scény, takže ne až tak hlasitý divácký smích se dá přežít a vytěsnit (Micuda by možná byl jiného názoru =D).

Jindy o tom zase tak moc nepřemýšlím, tentokrát jsem si ale uvědomil, jak nikdo nemládne. Obsazení je strašně super, místy mi připomíná HIMYM, teď myslím hlavně ztvárnění rolí a vlastně i samotné charaktery postav, rozhodně to nechci srovnávat. Hlavní dvojka mi sedla neskutečně, až se těším někdy na nějaký další díl. Ale zpět ještě k původní myšlence, osmá série přišla dvacet let od finále, takže herci byli o dvacet let starší než na konci seriálu a o dvacet sedm od samotného začátku. To je celkem pecka a pořádná srážka s realitou. Čas opravdu plyne neskutečně.

  • vtipné
  • smích se dát přežít
  • příjemné postavy
  • neskutečně uteče
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
sandokan555

sandokan555

V 90 rokoch som to obcas sledoval, chemia medzi oboma hlavnymi prestavitelmi tu funguje na vybornu a na...
před 3 roky
Longsword

Longsword

Pro mě to je návrat do mládí. Vztah těch dvou byl tak úžasný, že jsem si říkal, že takový bych chtěl mít...
před 3 roky
arthurcz

arthurcz

Přesně tak, je to návrat do mladších let. Nostalgický maraton jsem si loupnul před pár lety a nebylo to...
před 3 roky
Další články k tématu