30. 5. 2021

S lupou do historie: Život na zámku

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Život na zámku 1×01: Královské bydlení?

plakát

Základní údaje

Název Život na zámku
Žánr Drama, Rodinný
Stanice Česká televize
Vysílání 1995–2000
Počet sérií 1
Premiéra 11. 12. 1995
Délka pilotu 50 minut
Prům. hodnocení 48 % (od 410 uživatelů)

O čem to je?

Královi žijí v malém bytě, kde jsou všichni nuceni sdílet své problémy s ostatními. Když se konečně naskýtá možnost nového bydlení, je třeba rozhodnout, zda je prioritou práce nebo zázemí. Ve chvíli, kdy ale rodině spadne do klína dědictví v podobě zámku, zdá se, že svítá na lepší časy. Jenže trable na sebe nenechají dlouho čekat, Královi tak za sebou mají teprve zlomek toho, co se jim připlete do cesty.

Trailer
Není k dispozici

A jaký je náš ortel?

Status: viděna část epizod
Hodnocení celého seriálu: –

Nejspíš až teď jsem zjistil, že má tento seriál přes padesát dílů, v hlavě jsem měl teda menší číslo. Řekněme si to narovinu, sice Česká televize, sice devadesátky, ale má to silný nádech nekonečného seriálu, ve kterém se jde den po dnu, jeden moment za druhým.

Zrovna úvodní díl si docela pamatuju, takže jsem se nudil trochu víc, protože už jsem přesně věděl, co bude následovat. Jsou tu ale jak nudnější, tak i zábavnější díly, tento se řadí spíš někam doprostřed. Příběh zatím nepřinesl nic převratného, všechny ještě čeká dlouhá cesta. Takže zatím je to spíš o rozbojích v rodině a jednom velice příjemném zástupci ředitele na střední škole.

Po prvním dílu odejde divák s tím, že toho vlastně stejně moc neví, že náhod je tu nějak moc najednou, že některé postavy jsou otravné, a hlavně, že na všechno velice rychle zapomene. Mám pocit, že doby tohoto seriálu už jsou překonány a asi bych ho po těch letech dnes nikomu vysloveně nedoporučil. Na závěr ještě drobnost k obsazení. Jsem docela rád, že to dopadlo, jak to dopadlo, kombinaci Veškrnová-Bartoška si opravdu představit nedokážu. Jen je škoda, že už takto v úvodu nedostali více prostoru Jiřina Jirásková a Vlastimil Brodský, kterým to tu spolu svědčí.

  • rozmanitý záběr příběhu
  • ta lepší volba obsazení
  • Jiřina Jirásková a Vlastimil Brodský
  • dnes už nezaujme
  • hodně daleko od budoucího vývoje
  • rychle zapomenete
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
jesmot

jesmot

Naprosto souhlasím, jen si myslím, že dnes jsou někteří tak "zmlsaní" nekonečnými seriály, že by...
před 2 roky
Tulrika

Tulrika

Já to tenkrát strašně nesnášela. Už si vůbec nepamatuji proč.
před 2 roky
Petyer

Petyer

Uplna nostalgia, tiez si pamatam, ked to bezalo v TV a zakazdym som to pozeral. Serial ma neskutocne...
před 2 roky
Další články k tématu