10. 7. 2022

S lupou do historie: Cougar Town

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Cougar Town (Město žen) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Cougar Town (Město žen)
Žánr Komedie
Stanice ABC, TBS
Vysílání 2009–2015
Počet sérií 6
Premiéra 23. 9. 2009
Délka pilotu 23 minut
Prům. hodnocení 77 % (od 717 uživatelů)

O čem to je?

Čerstvě rozvedená 40letá matka Jules Cobb a její pubertální syn žijí v malém městě na Floridě, kde je nejdůležitější středoškolský fotbalový tým. Není divu, když je zde tolik rozvedených, hledajících útěchu v mladých zajíčcích. Jules nejdřív nechce být jedna z nich, ale po ošklivém rozvodu a čtyřicítce na krku, začne hledat nějaké rozptýlení. Povzbuzovaná svou nejlepší kamárádkou Elle a asistentkou Laurie se Jules snaží vrátit do formy a randit jako dřív. K jejímu překvapení potkává příjemného mladíka a zjišťuje tak, že na to stále ještě má.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Je super, že Courteney Cox není herečka jedné role, i když zrovna tady mě třeba bavila víc než v Dirt. Asi by to tak nemělo být, ale hned úvodní scéna před zrcadlem byla strašně vtipná. Hned jsem věděl, co od Jules čekat a že se mi její postava bude líbit. Není tu úplně za tu rozjetou matku, kdy je to dotažené až moc do extrému, ale zároveň nenudí. A docela mě bavili i její scény s Mattem, i když to bylo trochu rozpačité.

Na komedii nebo sitcom to úplně nevidím, že bych se u toho nějak smál, to se říct nedá, ale sledovalo se to docela dobře. Je to taková pohodová záležitost na večer, díl uteče jako nic, neurazí, ale zároveň to prostě není nic světoborného, u čeho byste se smíchy váleli po podlaze. Je tu pár otravných postav, kamarádky Jules nestojí za moc a nějak mě nebaví jejich hraní, možná vidím trochu potenciál u té vdané, ale to jen pro scény, které nebudou o blbostech s manželem. Podobně pak bývalý manžel Jules, u něj mám obavy spíš z trapnosti ve všech budoucích scénách.

Nedokážu si úplně představit, jak to dokáže příběh utáhnout celých šest sérií, ale je pravda, že stejné je to často i u veleúspěšných seriálu. Možná se k němu teda někdy vrátím a najdu si čas na maraton, díl fakt rychle uteče, takže jako taková lehká chuťovka třeba při vaření to není špatné.

  • Courteney Cox
  • úvodní scéna
  • interakce Jules s Mattem
  • kamarádky
  • není úplně vtipné
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Jak tohle mohlo přežít 6 sezón, změnu stanice a tolik kauz ohledně názvu, je mi záhadou. Když jsem si po zhlédnutí prvního dílu pročítala zdejší hodnocení, nestačila jsem se divit. Tolik chvály a pozitivního hodnocení mě opravdu vyvedlo z míry, jestli jsem koukala na stejný seriál, i když je fakt, že většina je z dob vysílání seriálu, tudíž už tam visí pěkně dlouho a co já vím, třeba bych i já v době jeho slávy z něj měla jiné pocity.

Monica byla vždycky mou nejméně oblíbenou postavou z Přátel, což pravděpodobně úzce souvisí s Courteney Cox, která mi ani v tomto tolik nesedla. Zde už v pilotu za sebou očividně měla nějaké výplně v obličeji, protože, ačkoliv se snažila, u ní nešlo pozorovat moc výrazů, a to ještě moje antipatie posílilo. Její kámošky taky žádná sláva, hlavně vdaná kamarádka odnaproti, a humor mě z velké části prostě obcházel. Zasmála jsem se asi dvakrát, třikrát. Nebyl to úplně průser, ale na kvalitní sitcom silně nedostačující.

Bavil mě Josh Hopkins, ale jen proto, že ho mám všeobecně v oblibě, ani jeho postava mě totiž neohromila. “Romantika” směrem k užívání s mladšími jak u postavy Joshe, tak u Courteney prý moc dlouho nevydržela (což je dobře) a jestli nakonec neskončili spolu, tak sním svoje boty. Ani Scrubs od stejných tvůrců jsem nikdy neviděla a vzhledem k jeho popularitě a vysoké šanci, že mi to taky nesedne, to raději ani zkoušet nebudu, protože to by mě za můj vlastní názor fanoušci ukamenovali stoprocentně :D

  • Josh Hopkins
  • délka
  • Courteney Cox
  • postavy komplet
  • na sitcom nedostatečně zábavné
30 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Nápad na seriál to byl dobrý. K tomuto tématu se dá vymyslet spoustu vtipů a vtipných scén. Bohužel však pilotu nebylo příliš humoru, u kterého bych se za břicho popadal nebo aspoň smál, maximálně jsem se trochu pousmál. Jak už jsem několikrát psal, britský humor mi je prostě bližší. Postavy jsou v pilotu dobře představeny a vykresleny. Jejich úlohu si dovedu představit po zbytek seriálu. Jen mi přijde, že Jules je místy až moc hysterická.

Dál sledovat nebudu, jelikož mám pocit, že po pár epizodách seriál omrzí.

  • dobrý nápad pro komedii
  • postavy
  • málo dobrého humoru
  • občas hysterická Jules
50 %
Mé hodnocení
Dom_Domec
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
IrmaVep

IrmaVep

Tak ja nevim, asi si na ten serial musite par dilu zvykat, protoze nemuzu UVERIT, ze jste tomu takhle...
před 92 týdny
lenkaknel

lenkaknel

Ou, mě to teda bavilo moc a to jsem nedávno dala pilot znovu a pořád OK.
před 92 týdny
Další články k tématu