24. 11. 2021

S lupou do historie: Power

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Power 1×01: Not Exactly How We Planned?

plakát

Základní údaje

Název Power
Žánr Drama, Krimi, Thriller
Stanice Starz
Vysílání 2014–2020
Počet sérií 6
Premiéra 7. 6. 2014
Délka pilotu 57 minut
Prům. hodnocení 75 % (od 152 uživatelů)

O čem to je?

Děj seriálu Power se točí okolo Jamese „Ghost“ St. Patricka, zámožného majitele jednoho nočního klubu v New Yorku. Ghost se se svým podnikáním dostal do městské elity. Jeho snem je postavit vlastní impérium, proměnit svůj klub v milionový podnik. Má to jen jeden háček: Ghost žije dvojím životem. Když není v klubu, míří do království jedné z nejlukrativ­nějších drogových společností v New Yorku, kam mají přístup jen ti nejvýznamnější klienti. Jeho manželství, rodina i podnikání jsou náhle v ohrožení, když se Ghost pokusí pověsit svůj kriminální život na hřebík a stát se poctivým byznysmenem, kterým chce být.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Power se na nás hrne ze všech stran, před rokem jste se dočkali NPL na první z řady spin-offů, před pár měsíci na druhý z nich a před pár dny odstartovala druhé série prvního zmíněného. Je tak nejvyšší čas oprášit i původní seriál.

Úvod mě mírně zaskočil, protože to chvilku vypadalo na něco jiného, než co jsem čekal. Pak se z toho ale vyklubalo dost slušné drama o ganzích. Od začátku jsem si užíval prostředí baru, ale i další místa. Důrazem na takováto prostředí místo temnějších ošuntělých dost Power pomáhá odlišit se od konkurence.

Omari Hardwick byl skvělou volbou do hlavní role a Naturi Naughton mu brilantně sekunduje. Tato dvojka příběh táhne sama o sobě, jenže ono je tu ještě množství dalších postav, o kterých se nedá říct, že by byly do počtu. Myslím, že tvůrci nešlápli vedle snad vůbec s nikým, ani po stránce obsazení, ani tím, jak je postava napsaná. Hodně se těším na další díly, až dostanou prostor všichni a rozhodně jsem hodně zvědavý na Tashu, takže věřím, že by mi jednou mohla sednout i Book II.

Děj nikam nespěchá, ale prvním dílu mám pocit, jako bych viděl půlku série. Tak nějak mě pilot nenechával vydechnout, teda ne tím akčním způsobem, ale prostě celkovým vyzněním toho, co se dělo. Je moc fajn vidět, že někdo při psaní přemýšlel a že přemýšlí i postavy. Ono hned to podnikání vypadá jinak. Rozhodně mě po delší době něco ze SLDH oslovilo natolik, že mám v plánu si najít čas na všechny díly.

  • prostředí
  • Omari a Naturi
  • nabitost
  • osloví už po pár minutách
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
sonkad

sonkad

Power bol vynikajúci, aj keď u nás dosť neznámy seriál. Ghost a Tasha v pohode utiahli až do...
před 2 roky
sonkad

sonkad

Zároveň musím povedať, že spin-offy ma vôbec nelákajú a nemám v pláne ich pozerať.
před 2 roky
Další články k tématu