29. 8. 2018

S lupou do historie: The Simpsons

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Simpsons 1×01: Simpsons Roasting on an Open Fire?

Medailónek

Název: The Simpsons (Simpsonovi)
Žánr: Komedie, Animovaný
Stanice: Fox
Vysílání: 1989-????
Celkový počet sérií: 30+
Premiéra: 17. 12. 1989
Délka pilotu: 26 minut

Kdo?

Tvůrce: Matt Groening
Herci: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Hank Azaria, Harry Shearer

O čem to je?

Příběh se odehrává ve Spriengfieldu, průměrném americkém městečku. Sledujeme každodenní dobrodružství rodinky Simpsonů – Homera, Marge, Barta, Lisy a Maggie. Seriál je od začátku ikonou populární kultury, v jeho 29 odvysílaných sériích hostovaly stovky hvězd ze všech odvětví kultury, sportu i politiky. Kromě komediální složky nechybí také satirický pohled na politiku, média a obecně celý americký život.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: občas viděny krátké útržky
Hodnocení celého seriálu: -

Jaká to náhodička, že tu máme Simpsony zrovna po vydání novinky Disenchantment, že? Ale vážně je to jen shoda náhod, a pro mě dvojnásobná povinnost sledovat podobný styl animace a obecně animák, které nevyhledávám, jak už dobře všichni jistě víte. Disenchantment nakonec pro mě nebylo tak hrozné, ale pilot Simpsonů jsem už tak pohodově nedávala.

Musím říct, že jsem si při sledování myslela, že ta epizoda má snad 90 minut. V jednu chvíli jsem se musela podívat, kolik ještě zbývá, protože mi přišlo, že u toho sedím už tři čtvrtě hodiny, ale bylo to asi jen 18 minut. Opravdu se mi to dost vleklo, ale nebylo tak, že bych u sledování nějak extra trpěla, to říct nemůžu.

Většinu doby jsem si zachovala svůj poker face, ale přiznávám, že několik vtípků mi vykouzlilo úsměv na tváři. Nejsem cílovka, to ani náhodou, a tento styl humoru mi obecně příliš nesedí. Ale tak tři nebo čtyři vtipy mi opravdu přišly povedené a do příběhu skvěle zapadly, což oceňuju.

Největší problém mám se samotnými postavami, které obecně nemám ráda. Bohužel jsem s tímto šla do pilotu už zaujatá a i první díl ukázal, že u nich za celých 30 let nedošlo k vůbec žádnému vývoji. Všichni jsou stejně otravní, jak je znám a vnímám už dlouho. Opravdu nemám ráda ani jednu postavu, takže i kdyby byl humor sebelepší (což pro mě stejně nebyl), tak bych nedokázala vydržet Simpsony sledovat déle. Homer i Bart byli celou dobu na zabití, a ne v roztomilém slova smyslu.

A teď jsem zvědavá, jestli se mezi čtenáři najde taky někdo, kdo Simpsony nemusí, nebo budu jediná z celé SZ komunity :-)

+ několik povedených vtipů

- postavy
- pomalé tempo

Moje hodnocení pilotu: 40 %
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře18zobraz všech 18 příspěvků
Pavel Láník

Pavel Láník

Neberu nikomu, že se mu Simpsni nemusí líbit, ale jaké mají smysl tyto články od někoho kdo seriál prakticky...
před 5 roky
STOUPA

STOUPA

THE SIMPSONS nesleduji pravidelně, ale když je sem tam zahlédnu tak většinou pobaví.
před 5 roky
Yellow

Yellow

Přesně tak, hodnotit jenom pilot, který kvalitu nenabízí ani humorem, ani grafikou (spíše to připomíná...
před 5 roky
Další články k tématu