30. 8. 2020

S lupou do historie: Čtvrtá hvězda

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Čtvrtá hvězda 1×01: Kytara?

plakát

Základní údaje

Název Čtvrtá hvězda
Žánr Komedie, Sitcom
Stanice Česká televize
Vysílání 2014
Počet sérií 1
Premiéra 6. 1. 2014
Délka pilotu 27 minut

O čem to je?

Mladý venkovan Štěpán Koláček, který se právě vrátil z pobytu v Anglii, získává místo nočního recepčního v omšelém libeňském hotelu Meteor, kde je již zaměstnán jeho vykutálený strýc František. Štěpán však netuší, že na útěku před matkou najde lásku a bude nucen udělat vše pro záchranu hotelu. Manažerka si navíc vezme do hlavy, že chce pro tříhvězdičkový hotel získat hvězdu čtvrtou, to však s personálem plným podivínů jde jen těžko.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděno komplet
Hodnocení celého seriálu: ?

v době uvedení jsem to viděl komplet, dnes trochu netuším proč, protože první díl mi přišel jako katastrofa. Co si ale vybavuju, tak tu, myslím, byly i lepší epizody, z hlavy bych řekl tu s výrazovým tancem. Úvod se ale mezi ně rozhodně nepočítá.

Řekl bych, že ohledně humoru a obecně vtipů jsem docela nenáročný, ale tady jsem se během té necelé půl hodiny nezasmál ani jednou. Trojan v roli zlodějského recepčního spolčeného s hluchým, ke všemu uplácející policajta. Teď fakt nevím, tady byl pokus o prvek překvapení, nebo jak? Protože vtipně to nepůsobí ani jako nápad, ani po natočení. Scéna se zuby se podle mě dala udělat mnohem líp a víc vtipněji, ale dobrý, připíšeme to natočení před šesti lety. Možná ještě tak scéna s výtahem je docela dobrý nápad, ale rozhodně to nevytrhne a za břicho se popadat taky nebudete.

Trochu nevím, co psát k obsazení. Zkrátka ansámbl Dejvického divadla, žádné nové tváře, nikdo, kdo by to oživil. Vím, byl to první z televizních projektů tohoto divadla, takže době uvedení to tak ještě nebylo, ale teď už jsou to prostě zajeté obličeje a gesta, takže tu nějaká ta vzpruha chybí.

První díl je zatím opravdu jen rozjezdový, ještě se tu vůbec neřeší to, co naznačuje název celého seriálu, takže i tomu se dají připisovat nedostatky, úvody jsou všeobecně náročné, než divák naplno spadne do daného světa. Ale i na úvod jsou tu některé scény zbytečně, raději se víc mohli představit jednotlivé postavy, herci mohli dostat víc prostoru.

Za mě jeden velký propadák, který má šanci si dalšími epizodami napravit reputaci (to už si po těch pár letech opravdu nepamatuju), ale zatím tu jede jako nudný rádoby novátorský seriál s nevýraznými charaktery, kterým se ani nedostává prostoru.

  • absence humoru
  • ohraná jména
  • nedostatek prostoru pro herce
  • hluchá místa
30 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře20zobraz všech 20 příspěvků
ragelly

ragelly

Ale tak mě napadlo jesmote, co přidat do horního info boxíku řádek Průměrné hodnocení na SerialZone?
před 3 roky
jesmot

jesmot

Jo, rozhodně to není špatný nápad, snad pak ale lidi nebudou tuplem brát procentuální hodnocení...
před 3 roky
_-0-_

_-0-_

Škoda, že zmizel sloupec s nově napsanými názory - připadá mi, že motivoval, že od jeho zmizení se jich...
před 3 roky
Další články k tématu