16. 10. 2022

S lupou do historie: The Returned

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Returned 1×01: Camille?

plakát

Základní údaje

Název The Returned
Žánr Drama, Fantasy
Stanice A&E
Vysílání 2015
Počet sérií 1
Premiéra 9. 3. 2015
Délka pilotu 45 minut
Prům. hodnocení 65 % (od 132 uživatelů)

O čem to je?

Obyvatelé malého městečka se musí vyrovnat s tím, že se z nenadání začnou vracet obyvatelé, kteří byli považováni za mrtvé. Tyto návraty sebou samozřejmě přináší důsledky, a to jak dobré, tak i špatné.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Někdo si tu skoro před dvěma lety stěžoval, že The Returned nemá žádnou lupu. Na to je snadné řešení, přidáme na seznam a vlastní vydání jí dopřejeme. Americký seriál podle francouzského seriálu podle francouzského filmu, páni, to zní trochu moc přeadaptovaně. Opak je ale pravdou, pilot vypadá velice slibně. O to víc mě děsí hodnocení celého seriálu od lidí, které sleduju.

Osobně mě pilot příjemně překvapil, pár takovýchto seriálů už tu za ty roky bylo, tento má v sobě ale něco nového. Teda popravdě, jsou tu společné prvky, ale zároveň to nepůsobí nijak moc vytěženě. Jsou tu relativně zajímavé charaktery, chválím, že se tvůrci nedrželi jen obětí z autobusu, jenže takto to má dost atmosféru 4400. Nejvíc se těším na linku kolem Camille, jedna se pilot soustředil na ni, takže toho víme nejvíc, ale hlavně příběh rozdělených dvojčat a to všechno kolem prostě působí zajímavě. Sériový vrah zatím taková nudnější postava, ale uvidíme, Victor standard, který v příběhu spíš musel být, a to je tak zhruba všechno z návratových postav, kolem kterých se něco děje. Zbytek (Simon a ta dáma od staříka) zatím zase tak netáhne.

Jsou tu takové nepatrné náznaky něčeho, co se blíží, schované v záběrech, takže já se o to víc těším na pokračování, protože přijde něco většího. Každopádně už jen se zápletkou návratů mrtvých se dá pracovat a přinést slibný příběh. Základní otázky, proč, jak, kdo jsou okamžitě nasnadě. Ale ony jsou tu i další otázky. Bohužel už takto při pilotu to nevypadá nejlíp s jejich zodpovězením, zrušení po první sérii a údajný otevřený konec je trochu velký vykřičník. Mě ale neodradí a už teď se těším, až si seriál v příštích týdnech pustím.

  • linka sester
  • něco se blíží
  • typické postavy
  • snaží se nás navést určitým směrem
90 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Tento seriál jsem ještě neviděla, takže je to taková má premiéra. U tohoto seriálu mě zaujala nejen anotace, ale i žánry. A po pilotu, který jsem teď viděla, musím říci, že tajemno je tu od počátku až do konce. Přechod z minulosti do současnosti je jen na začátku a na konci, což je, myslím, dobře, protože člověk si může udělat takový krátký obrázek toho, co se před těmi čtyřmi lety stalo.

Dějově je to hodně zajímavé. Ne všechny asi překvapí, že se zjevují nejen lidé, kteří před čtyřmi lety byli v onom autobusu. Takže je tu tajemno, záhada, a řekla bych, že i prvky nadpřirozena. Docela mi šel mráz po těle, když byla barmanka ubodána v tunelu. Nebo když starší pán, místo aby se ozval doktorce, které volal, šel skočit z mostu. Je tu více otázek než odpovědí.

U postav se asi s přesností říci nedá, kdo bude sympatický a kdo ne. Po pilotu určitý obrázek na některé postavy mám, ale u některých si nejsem jistá, takže jsem zvědavá, jakým směrem se bude jejich charakter posouvat. Jinak tu francouzskou adaptaci jsem taky neviděla. Ani si nejsem jistá, zda bych sama někdy na tento seriál narazila. Sice to zcela dokonalé není, ale je to jenom pilot, který potencionál má a myslím si, že konec diváky naláká na další sledování. A když už ne svým koncem, tak určitě otázkami, které kde koho napadnou, jenže odpovědi nepřichází.

  • flashback úvodu a závěru
  • tajemno
  • nadpřirozeno
  • otázky, na které zatím neznám odpověď
  • postavy
  • místy nudné chvilky
60 %
Mé hodnocení
Janey T
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_-0-_

_-0-_

Další ukázka, proč by se neměly dělat remake a zejména proč by je neměli dělat Američané. Les Revenants byl...
před 79 týdny
Další články k tématu