25. 10. 2020

S lupou do historie: The Shield

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Shield (Policejní odznak) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název The Shield (Policejní odznak)
Žánr Drama, Krimi
Stanice FX
Vysílání 2002–2008
Počet sérií 7
Premiéra 12. 3. 2002
Délka pilotu 45 minut
Prům. hodnocení 82 % (od 348 uživatelů)

O čem to je?

Světě, kde neplatí hranice mezi dobrem a zlem. Na jedné straně stojí skupina zkorumpovaných, ale výkonných policistů, na straně druhé kapitán, který se ocitá mezi dvěma mlýnskými kameny, snahou situaci řešit a touhou naplnit vlastní politické ambice.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

I když jsem seriál nikdy v životě neviděl, stačilo pár minut a měl jsem pocit, že postavy znám několik sezón, což bylo celkem fajn a asi to i dost svědčí o obsazení, které mi sedlo. Líbí se mi šéf, respektive jeho linka a těším se, až bude ještě víc rozpolcený mezi dvě strany a bude nucený volit. Potěšila mě tu CCH Pounder, přijde mi, že ta hvězdí v každé roli, vždycky s sebou nese jakési tajemno a i v minimu výstupů dokáže odrovnat svou lehkostí.

Neskutečně super byl závěr, jednak jako náhled do životů, ale taky smrt, kterou jsem asi úplně nečekal. Byl jsem připravený na nějakou podlost, ale na toto rozhodně ne. Už jen závěrem to tvůrci neskutečně vytáhli a nastartovali pro další díly.

Sice se jedná o kriminálku, ale něčím vybočuje ze stereotypů. Jistě, každý seriál je aspoň trošku jiný, ale tento se liší něčím hlubším a přináší jiný pohled, jiný příběh, jiný přístup. Ve spojitosti s tím mě překvapil rok, typoval bych trochu pozdější premiéru, ale možná i to je plus.

přiznám se, že se mi úplně nechce sledovat všech sedm sérií, ale seriál mě láká, ne že ne. Věřím, že to bude pořádná jízda, která bude doplněná i o zajímavé případy a jejich nekonvenční řešení, takže ne jen strohá linka „jdu po tobě/buduju kariéru“. Rozhodně má seriál čím zaujmout i dnes.

  • rychlé sžití s postavami
  • CCH Pounder
  • jiná kriminálka
  • závěr
  • koncept sedmi řad neláká
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
ragelly

ragelly

Viděla jsem komplet na doporučení fruika, ale tento seriál si mě získat nedokázal. Nemám ráda tady to syrové...
před 3 roky
andromache

andromache

No škodolibě uspokojivé.. Když si vemeš, že se Vic dal v podstatě k největším grázlům...
před 3 roky
Kolombo

Kolombo

Navíc finále bylo skvělý. Trochu mě mrzí, že nedošlo na ten spinoff s Ronniem v base, kde mu šel...
před 3 roky
Další články k tématu